Izložba u Galeriji SKC

„Budi što želiš” – poručuju bivši studenti APURI-a; evo na koji način

Maska, karneval

Izložba „Budi što želiš” tematizira vrijeme karnevala – u vremenu kada možemo biti što god želimo autorice prenose kako se osjećaju i što zapažaju.

U Galeriji SKC ove subote, 15. veljače, u 18 sati održat će se otvorenje izložbe Budi što želiš koju su pripremile bivše studentice APURI-a koje djeluju u udruzi filmskih entuzijasta AnimatoRI – Carry-Lee Hent, Koraljka Jukić, Josipa Komljenović, Petra Kožar, Suzana Ravaršan, Marta Vučković. Udruga se bavi promicanjem animacije, medijskog i filmskog stvaralaštva.

Budi što želiš tematizira vrijeme karnevala – u vremenu kada možemo biti što god želimo autorice prenose kako se osjećaju i što zapažaju. Stvaraju oslobođene normi i očekivanog prepuštajući se igri i počelu stvaranja. Druga cjelina izložbe bavi se tragovima maškara kada njihovo vrijeme završi te psihološkim aspektima nošenja maski u svakodnevnom životu i odnosu s drugima: što postajemo ili ostajemo kada ogolimo svoje maske?

Foto: Josipa Komljenović

U izložbu će biti uključeni radovi studenata i studentica psihologije s Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci nastali na radionici Tko smo kada skinemo maske?

Komentari na članak

Vezani članci

Venecija u Zagrebu

Talijanska kinematografija u vašem susjedstvu

Venecija u Zagrebu: izbor talijanskih filmova s Mostre 2015.

Upoznajte pobliže talijansku kinematografiju na trećem programu Venecija u Zagrebu u kinu Europa.

Morska površina

Otvorenje izložbe

„Morski i gorski zini” postavljaju se u Galeriji Studentskog kulturnog centra

Izložba nastala u sklopu Festivala suvremenog kolaža postavlja se u Galeriji SKC od 3. do 13. rujna.

Izložba "Margina"

Galerija SKC

„Margina“ – izložba na kojoj se redefiniraju granice

Izložba „Margina“ Nine Zimmermann i Sare Salamon spoj je dvaju samostalnih projekata koje povezuje zajednički motiv granica. Za jednu su granice one između autora i čitatelja, a za drugu državne granice u našoj regiji i arhitektonski objekti „na ničijoj zemlji“.

Slikarstvo

Osmišljavanje izložbenog koncepta

Natječaj „Samo jednom prvi put” otvoren i za studente

Do 30. rujna zaprimaju se prijave za prvu samostalnu ili skupnu izložbu u bilo kojem mediju: slikarstvo, kiparstvo, grafika, crtež, umjetničke instalacije, performans, akcije, fotografije, konceptualna umjetnost, video i novi mediji.

predstava

Zagrebački plesni centar

Filmski klasik kao inspiracija za ples; evo kako smo se proveli na predstavi „Kill B.”

Subotnju večer proveli smo u Zagrebačkom plesnom centru koji je, sasvim očekivano, oduševio još jednom u nizu plesnih predstava.