Einstein forum i Daimler i Benz

Boravak u Einsteinovu ljetnikovcu i 10 000 dolara stipendije za rad na vlastitom projektu

Stipendije

Završio si društveni, humanistički fakultet ili onaj prirodnog usmjerenja? Voliš izazove i nove projekte, a želiš raditi na jednom svom, u ni manje ni više nego – Einsteinovoj kući, uz stipendiju od 10 000 dolara? Ovo je prilika za tebe!

Einstein forum te Daimler i Benz zaklada nude stipendije za izvrsne mlade znanstvenike koji se žele okušati u znanstvenom projektu tematike različite od usmjerenja u kojemu su se specijalizirali – baš po uzoru na Alberta Einsteina – te biti svestrani.

Svrha je ovog projekta podržati one koji su, osim što obavljaju vrhunski posao u svom području specijalizacije, otvoreni i za druga područja te njeguju interdisciplinarni pristup.

Stipendija uključuje dnevni smještaj od pet do šest mjeseci u ljetnikovcu u Caputhu-Brandenburgu, na maloj udaljenosti od sveučilišta i znanstvenih institucija Potsdama i Berlina. Stipendisti će dobiti stipendiju od 10 000 dolara i naknadu putnih troškova.

Kandidati moraju biti mlađi od 35 godina i imati visoku stručnu spremu u humanističkim i društvenim ili u prirodnim znanostima. Prijave za 2018. trebaju sadržavati životopis, prijedlog projekta na dvije stranice i dva pisma preporuke. Svi dokumenti moraju biti zaprimljeni do 15. travnja 2017. godine

Na kraju boravka, od stipendista se očekuje da iznesu svoju projekt i održe javno predavanje na Einstein Forumu. Treba imati na umu da se stipendije neće dodjeljivati za već napisane dizertacije ili diplomske radove, već za posve nove projekte u području u kojem mladi znanstvenici još nisu pisali radove. 

Prijave treba dostaviti na:
Dr. Susan Neiman
Einstein Forum
Am neuen Markt 7
14467 Potsdam
Njemačka

ili e-mailom na: fellowship@einsteinforum.de.

Više informacija o Einstein forumu možete pronaći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Logo Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Prijave su moguće do 29. travnja u 16 sati.

UPPP 2015

Vaša avantura čeka...

MOL Grupa organizira avanturu za studente: UPPP 2015.

MOL Grupa poziva studente geoznanosti i naftnog inženjerstva iz cijelog svijeta da se prijave za sudjelovanje u međunarodnom natjecanju iz područja istraživanja i proizvodnje UPPP, a tri najbolja osvojit će ukupno 25 000 eura.

Verona, Italija

Financijska podrška

Za doktorski studij u Veroni pokriveni svi životni troškovi!

Sveučilište u Veroni pruža vam priliku da provedete 36 mjeseci na doktorskom studiju. Rok za prijavu je 15. travnja 2018!

Mršavljenje, jabuka

Sveučilište u Rijeci

Popularizacija zdrave prehrane na studentskom kongresu u Rijeci

Cilj je kongresa popularizirati zdravu prehranu te ukazati na neprilike koje nastaju kad je ona nepravilna. Pozvani su svi studenti koji žele predstavljati svoj rad te tematike, ali i oni koji žele znati više ili samo podržati projekt.

Ilustracija - stipendija

Financijska podrška

125 potpunih stipendija za diplomski studij u Pekingu

Yenching Akademija otvorila je natječaj za dodjelu 125 stipendija za diplomske studije. Prijave se zaprimaju do 15. siječnja 2018. godine.