LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STEP RI

BootcampIT nudi besplatno intenzivno osposobljavanje za mlade programere

Na završnom Demo danu polaznici BootcampIT-ja svoje će projekte predstaviti predstavnicima hrvatskih IT tvrtki – zainteresiranim poslodavcima koji traže programere.

Na završnom Demo danu polaznici BootcampIT-ja svoje će projekte predstaviti predstavnicima hrvatskih IT tvrtki – zainteresiranim poslodavcima koji traže programere.

Step Ri, znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, pokreće BootcampIT – besplatni tromjesečni program intenzivnog osposobljavanja programera. Cilj BootcampIT-ja je da se polaznicima omogući zapošljavanje odmah po završetku programa.

Od ožujka do lipnja 2017. dvadeset polaznika programa će s timom iskusnih predavača i mentora iz vodećih IT tvrtki iz regije naučiti programsku logiku i pojedine programske jezike, raditi na konkretnim projektnim zadacima te savladati osnovne poduzetničke vještine. Na završnom Demo danu polaznici BootcampIT-ja svoje će projekte predstaviti predstavnicima hrvatskih IT tvrtki – zainteresiranim poslodavcima koji traže programere.

Sudjelovanje na BootcampIT-ju je besplatno za sve polaznike uz uvjet pridržavanja obveza iz ugovora. Potpisivanjem ugovora prije početka programa osposobljavanja polaznici preuzimaju obvezu redovitog pohađanja programa i ispunjavanja svih zadaća. Upisu će prethoditi selekcijski postupak.

Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe do 29 godina starosti s osnovnim informatičkim znanjem te dobrim poznavanjem engleskog jezika. Predznanje programiranja je prednost, ali nije uvjet za prijavu. Prijave traju od 15. prosinca 2016. godine do 15. siječnja 2017. godine slanjem popunjene prijavnice, CV-a i kopije osobne iskaznice na adresu bootcampit@uniri.hr.

Mogućnost pohađanja programa imaju samo kandidati koji prođu kroz 3 kruga selekcijskog postupka: provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, test logičkog razmišljanja i završni razgovor. Dio završnog razgovora bit će na engleskom jeziku. Selekcijski postupak provodit će se od 16. siječnja do 24. veljače 2017.

Ukupno trajanje programa osposobljavanja je 324 sata – 288 sati edukacije iz programerskih znanja (škola kodiranja i rad na projektnim zadacima uz podršku mentora) te 36 sati edukacije iz poslovnih znanja. Škola kodiranja i rad na projektnim zadatcima održavat će se 3 puta tjedno po 8 sati, a edukacije iz poslovnih znanja dva puta mjesečno po šest sati dnevno, u jutarnjim satima tijekom tri mjeseca – od početka ožujka do kraja svibnja 2017. godine BootcampIT završava Demo danom 16. lipnja 2017.

Selekcijski postupak, edukacije iz poslovnih vještina i Demo dan održat će se u prostorima Step Ri na sveučilišnom Kampusu na Trsatu. Škola kodiranja i rad na projektnim zadacima bit će u prostorima Centra za tehničku kulturu Rijeka.

Cijena osposobljavanja za programera je 6.717,15 kn po polazniku. Za polaznike koji ispoštuju obveze iz ugovora, osposobljavanje se ne naplaćuje. Trošak osposobljavanja pokriva Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država Zagreb.