LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje bez granica

Bogat program povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja

Tjedan međunarodnog obrazovanja održava se od 17. do 21. studenog i u Hrvatskoj. Svi zainteresirani moći će sudjelovati na besplatnim obrazovnim savjetovanjima, na Sajmu međunarodnih sveučilišta i na virtualnoj smotri američkih sveučilišta.

Tjedan međunarodnog obrazovanja održava se od 17. do 21. studenog i u Hrvatskoj. Svi zainteresirani moći će sudjelovati na besplatnim obrazovnim savjetovanjima, na Sajmu međunarodnih sveučilišta i na virtualnoj smotri američkih sveučilišta.

Uz pomoć Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, Institut za razvoj obrazovanja pripremio je besplatan i sadržajan program kako bi se u Zagrebu, od 17. do 21. studenog, dostojno obilježio 15. Tjedan međunarodnog obrazovanja.

U četvrtak će studenti, srednjoškolci i svi ostali zainteresirani imati priliku sudjelovati na obrazovnim savjetovanjima koje će voditi renomirani gosti. Obrazovna savjetnica EducationUSA mreže, predstavnici američkog veleposlanstva i alumni različitih američkih sveučilišta pružit će detaljne informacije o postupku upisa na američke studije, savjete oko polaganja testova i pisanja eseja. Naime, to je sastavni dio prijave za studiranje na inozemnim sveučilištima.

Osim spomenute manifestacije posvećene obrazovanju, u utorak će se, također u Zagrebu, moći posjetiti i Sajam međunarodnih sveučilišta. Na Sajmu će gostovati predstavnici 14 sveučilišta iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Španjolske i Švicarske.

Oni koji neće biti u prilici prisustvovati u Zagrebu ili oni koji će htjeti dodatne podatke o mogućnostima studiranja u SAD-u, u srijedu će se moći priključiti interaktivnoj virtualnoj smotri u kojoj će sudjelovati više od 150 vrhunskih američkih sveučilišta.

Detaljan program s točnom satnicom i lokacijom pročitajte u nastavku, a sve dodatne informacije i kontakte možete pronaći na internetskoj stranici Instituta za razvoj obrazovanja i Facebook stranici Želim studirati u inozemstvu.

PROGRAM DOGAĐANJA

Utorak, 18. 11. 2014. od 12.30 do 15 sati

Sajam međunarodnih sveučilišta u Zagrebu
Lokacija: Američka međunarodna škola u Zagrebu, Voćarska 106

Organizator sajma je Council of International Schools u suradnji s Američkom međunarodnom školom u Zagrebu. Na Sajmu će se predstaviti EducationUSA centar u Hrvatskoj i 14 inozemnih sveučilišta:

Eckerd College, Marist College, St. Olaf College, Stony Brook University, University of Tampa, University of California -Davis, University of California -Irvine, University of California -San Diego, Wofford College (SAD); IE University, ESADE Business School (Španjolska); Glion Institute of Higher Education (Švicarska); London South Bank University (Velika Britanija); WHU - Otto Beisheim School of Management (Njemačka).


Srijeda, 19. 11. 2014. od 10 do 22 sata

EducationUSA / CollegeWeekLive International Students Day, virtualni sajam američkih sveučilišta
Registracije i pristup Sajmu: http://goo.gl/pE5B4k

Na interaktivnom virtualnom sajmu predstavit će se više od 150 vrhunskih američkih sveučilišta, a savjete za upis na američka sveučilišta pružat će EducationUSA savjetnici iz cijelog svijeta.

Četvrtak, 20.11.2014. od 16 do 19.30 sati

Obrazovna savjetovanja za studij u SAD-u
Lokacija: Institut za razvoj obrazovanja (IRO), Trg Nikole Zrinskog 9

Obavezna je prethodna predbilježba dolaska na pojedino savjetovanje na iro@iro.hr.

  • 16:00 - 17:00 sati: Polaganje standardiziranih testova za studij u inozemstvu: TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, SAT i ACT
  • 17:00 - 18:00 sati: Pisanje prijavnih eseja za upis na inozemna sveučilišta
  • 18:00 - 19:30 sati: Vodič kroz studij u SAD-u: 5 koraka za upis na američka sveučilišta
FOTO: PIXABAY.COM