Studentsko natjecanje

Aplikacija koja prati studentske prihode najuspješnija na App Start Contestu

Tim Sumirra

– Danas smo izašli van s aplikacijom i vjerujemo da ima potencijala. Nama olakšava život, a nadamo se da će i drugima. – ističu pobjednici natjecanja.

Održana je 10. jubilarna završnica natjecanja App Start Contest prošlog četvrtka, 8. lipnja u Tehnološkom parku Zagreb. Najboljih deset timova imalo je čast predstaviti svoja rješenja mobilnih i web-aplikacija. Finaliste je ocjenjivao stručni žiri koji su činili partneri natjecanja: Undabot, Infobip, Five, Combis, Zagrebačka banka i Nanobit te predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Nakon uvodne riječi Ivane Pečet, potpredsjednice udruge eSTUDENT, riječ je dobio i Vedran Podobnik, profesor na FER-u koji sudjeluje u ovom natjecanju od njegovih ranih početaka. Naglasio je da ovo natjecanje omogućuje studentima multidisciplinarni pristup, odnosno suradnju različitih fakulteta i ono što je najbitnije – kreativnost.

Timovi koji su dobili svojih pet minuta da šarmiraju žiri u prvom dijelu predstavljanja bili su: BB8, The Foodin, Solex, 4B i Galebi, nakon čega je uslijedila pauza i kviz u kojem je publika mogla osvojiti poklone. Iva Gospodnetić je potom predstavila SPOCK – Studentsko poduzetništvo u Centru karijera FER-a. U drugom dijelu svoje ideje predstavili su timovi: Sumirra, Space Control, Appic, Delanje i Limači. Žiri nikako nije imao lak zadatak, ali se uspio dogovoriti i odabrati one najbolje.

Da će studentima biti lakše praćenje studentskog rada, dokazao je tim Sumirra koji je osvojio prvu nagradu i 20 000 kuna s aplikacijom koja prati studentske prihode i pronalazi informacije o poslodavcima, a čak i odgovara putem messengera na vaše poruke. Drugo mjesto i 13 000 kuna osvojio je tim Delanje s aplikacijom Futsa koja omogućuje okupljanje ekipe za nogomet, odnosno jednostavno organiziranje utakmica i priključivanje postojećim. Tim 4B osvojio je čak dvije nagrade, 7000 kuna za treće mjesto i 1000 kuna za najbolju prezentaciju. Ako niste sigurni gdje ići van, njihova aplikacija Midnighty otkrit će vam proizvod ili uslugu koja je dostupna tijekom noći. Nagradu za najbolji dizajn aplikacije i 3000 kuna osvojio je tim The Foodin koji je omogućio da na njihovoj platformi jeftinije naručite sve potrebne namirnice za recept.

– Trud se isplatio, ovo je samo nagrada za naš rad. Mi smo došli tu s ciljem da riješimo problem kak' spada. Danas smo izašli van s aplikacijom i vjerujemo da ima potencijala. Nama olakšava život, a nadamo se da će i drugima. – ističu pobjednici ASC-a za kraj te dodaju da je ovo natjecanje za njih bila super prilika.

Iza cijele priče ponosno stoji tim App Start Contesta koji je kroz cijelu godinu radio na organizaciji ovog projekta studentske udruge eSTUDENT. Cilj je okupiti studente različitih interesa oko jednog projekta te ih povezati s vodećim hrvatskim stručnjacima.

Komentari na članak

Vezani članci

Aplikacija koja alarm gasi selfijem

Snap Me Up: hit Android aplikacija

Aplikacija koja alarm gasi samo vašim selfijem

Novost među aplikacijama je Snap Me Up aplikacija koja, pomoću detektora lica, aktivirani alarm gasi samo nakon što ''opalite'' jedan selfie.

Realizator 2018: pobjednici

Studentsko natjecanje

Realizator 2018: Za rješenja poslovnih slučajeva studentima dodijeljeno ukupno 35 000 kn

Čak je 35 000 kuna dodijeljeno studentima Sveučilišta u Rijeci koji su uz podršku stručnih edukatora rješavali stvarne poslovne slučajeve.

ZetApp

Samo za korisnike Androida

ZetApp – saznajte kada dolazi idući bus

Mislav Magerl, student 3. godine FER-a, odlučio je napisati aplikaciju koja omogućava da se u nekoliko sekundi sazna kada polazi idućih nekoliko autobusa!

Centar za sigurniji internet

Prvi u Hrvatskoj

Otvoren Centar za sigurniji internet u Osijeku

U Osijeku je otvoren prvi hrvatski Centar za sigurniji internet koji se sufinancira iz sredstava Europske unije. Koordinator projekta je Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa J. Strossmayera u Osijeku, a partneri su Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Terrakom i Grad Osijek.

Aplikacije slika

Studentski život

Aplikacije koje bi koristile svakom studentu, a ne postoje

Budući da su studenti jako slabi s novcem, ali isto tako ne vole izvršavati svoje obaveze i rano se ustajati, aplikacija koja bi oduzimala novac s iksice ako ne ustaju za predavanje možda ne bi bila loša ideja...