LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MENZATON

„Ako ima Bečkog” novi je hit iz menze koji morate poslušati!

Autor pjesme ispričao nam je odakle inspiracija za novi hit, ali i kome je posvećena.

Autor pjesme ispričao nam je odakle inspiracija za novi hit, ali i kome je posvećena.

Autor singla Sinoć sam pola menze pojeo i student strojarstva na FSB-u, Ivica Grbavac (20), objavio je novi hit pod imenom Ako Ima Bečkog. Ta verzija snimljena je sa studijskim mikrofonom, što je uvelike pridonijelo kvaliteti zvuka, a više o pjesmi i njezinom nastanku ispričao nam je sam autor. 
 

„Ovaj put sam se dočepao studijskog mikrofona. Pjesma je napravljena po uzoru na pjesmu Bijelog Dugmeta  „Ako Ima Boga, koju pjeva Alen Islamović, pjevač čiji talent nisam ni pokušavao zamijeniti.   rekao je Ivica.

 

VEZANO: Sinoć sam pola menze pojeo: Poslušajte novi glazbeni studentski hit o menzi!




Ivica Grbavac, FOTO: Ivica Grbavac, privatni arhiv
 

Pjesma ima i romantičnu notu


Iako je želja za bečkim glavna tema pjesme, ona zapravo ima romantičnu notu, ali i posvetu.
 

„Pjesma, iako je šala, je posvećena mojoj curi koja mora puno učiti, a idemo skupa u menzu. – ispričao je autor.


Pjesma je nastala u šali, ali Ivica stihom: Sto krumpira, a ni jedan njoki, želi osvijetliti ponudu u studentskim restoranima u kojima nedostaje, kako kaže, bilo koje luksuznije hrane. No, u menzi studenti mogu uzeti kolačiće, za koje Ivica kaže da su svjetlo u tami.

Nadalje, stih: Samo, moja menza je bez krova referenca je na zatvoren Restoran brze prehrane na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, zbog čega studenti moraju ići u druge studentske restorane... 



 

Bavi se glazbom od malih nogu


Također, nakon prvog slušanja pjesme pomislili smo da stihovima: A nikad niko nije čeko', kao što čekah ja do bola, autor govori o redovima u menzi, ali to nije bio slučaj.
 

„Stihovi se referiraju na čekanje do u menzi do bečkog, kojem ne mogu odoljeti. – objasnio je.


Ivica je u glazbenim vodama još od malih nogu – svirao je saksofon u nekoliko orkestara, uključujući i ZET-ov. Novitet u njegovoj glazbenoj karijeri je pjevanje, ali sudeći po pozitivnim komentarima na njegove pjesme, sa sigurnošću možemo reći da mu ide i u tom području. Osim glazbom, ovaj svestrani student u slobodno vrijeme bavi se i umjetnom inteligencijom. 


 
FOTO: IVICA GRBAVAC, PRIVATNI ARHIV, CANVA, ILUSTRACIJA