Studiranje u inozemstvu

53 strana studenta u zimskom semestru na Sveučilištu u Dubrovniku

Orijentacijski tjedan u Dubrovniku 2017.

Sveučilište u Dubrovniku bilježi stalan porast broja stranih studenata otkad je ušlo u Erasmus program 2008. godine. I ovog je puta pripremljen Orijentacijski tjedan za brojku od 53 inozemna gosta.

Čak 53 strana studenta iz 14 država Europske unije, u okviru programa Erasmus+ i CEEPUS, tijekom zimskog semestra akademske 2017/2018 godine boravit će na Sveučilištu u Dubrovniku. Tim povodom, Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte organizirala je Orijentacijski tjedan kako bi oni bili upoznati sa svim informacijama potrebnima za studiranje, ali i kako bi im olakšala snalaženje na Sveučilištu u Dubrovniku i u gradu Dubrovniku.

Orijentacijski tjedan otvorio je pozdravnim govorom prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar. Između ostaloga, istaknuo je kako Sveučilište, otkad je ušlo u Erasmus program 2008., bilježi stalan porast broja stranih studenata.

Studentima je tijekom Orijentacijskog tjedna pripremljeno pregršt aktivnosti, od formalnih do razgleda Grada, zajedničke večere i izleta. Realizacija je ostvarena u suradnji sa studentskom udrugom ESN Dubrovnik.

Foto: UNIDU

Komentari na članak

Vezani članci

naslovna

Sveučilište u Dubrovniku

Početak suradnje s europskim sveučilištima na Erasmus+ tjednu

Na Sveučilištu u Dubrovniku održava se drugi po redu Erasmus+ tjedan. Pristiglo je 17 nastavnika i 10 članova administrativnog osoblja s europskih sveučilišta.

Grbeša

Povijesni nastup

Alumnus u finalnih 8 kupa!

Alumnus je i u uzvratnoj utakmici Kupa Hrvatske pobijedio MNK Kijevo Jako Sport s visokih 4:7 i tako izborio nastup u završnici natjecanja.

Dubrovačke ljetne igre

Bogat program u Dubrovniku

Više od 2000 umjetnika na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama

Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 20 dubrovačkih lokacija nastupat će brojni umjetnici iz cijeloga svijeta.

Tišina molim! 2017.

Jugoslavenska kinematografija

Multimedijalna manifestacija "Tišina molim!" posvećena je filmu i gradu Dubrovniku

Manifestacija "Tišina molim!" i ove godine nastavlja s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku. Program, također, nudi filmsku turu po gradu i brojne druge sadržaje.

Ljudi pričaju

Međunarodna i međukulturološka razmjena

AIESEC ovog ljeta nudi stručnu i volontersku praksu

Trenutno je fokus na kampanji naziva 1+1 koja omogućava osobama da odu na volontersku praksu i ostvare popust od 25% na praksu ako sa sobom dovedu/povedu prijatelja, poznanika itd., neovisno o tome idu li na istu ili sasvim različitu praksu.