Studiranje u inozemstvu

53 strana studenta u zimskom semestru na Sveučilištu u Dubrovniku

Orijentacijski tjedan u Dubrovniku 2017.

Sveučilište u Dubrovniku bilježi stalan porast broja stranih studenata otkad je ušlo u Erasmus program 2008. godine. I ovog je puta pripremljen Orijentacijski tjedan za brojku od 53 inozemna gosta.

Čak 53 strana studenta iz 14 država Europske unije, u okviru programa Erasmus+ i CEEPUS, tijekom zimskog semestra akademske 2017/2018 godine boravit će na Sveučilištu u Dubrovniku. Tim povodom, Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte organizirala je Orijentacijski tjedan kako bi oni bili upoznati sa svim informacijama potrebnima za studiranje, ali i kako bi im olakšala snalaženje na Sveučilištu u Dubrovniku i u gradu Dubrovniku.

Orijentacijski tjedan otvorio je pozdravnim govorom prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar. Između ostaloga, istaknuo je kako Sveučilište, otkad je ušlo u Erasmus program 2008., bilježi stalan porast broja stranih studenata.

Studentima je tijekom Orijentacijskog tjedna pripremljeno pregršt aktivnosti, od formalnih do razgleda Grada, zajedničke večere i izleta. Realizacija je ostvarena u suradnji sa studentskom udrugom ESN Dubrovnik.

Foto: UNIDU

Komentari na članak

Vezani članci

Dubrovnik

„Ars Nautica: Seafaring through the Ages“

Mediteranska pomorska baština tema je ljetne škole u Dubrovniku

Sveučilište u Zadru u suradnji sa Sveučilištem Aix-Marseille organizira ljetnu školu u Dubrovniku za ljubitelje tradicijske i arheološke baštine drvene brodogradnje.

Šetnja Ilicom

Tjedan dobrodošlice

ESN Zagreb olakšava erasmusovcima prve dane boravka u hrvatskoj metropoli

Tjedan dobrodošlice za Erasmus+ studente uključuje različite zabavne i kulturne događaje kao što su gradske ture uz pratnju vodiča i članova ESN-a, šetnja gradom uz dijeljenje „besplatnih zagrljaja“, karaoke, biljarska večer, izlet u Varaždin te veliki party.

Studiranje u inozemstvu

Top Education Tour

Najbolja europska sveučilišta dolaze u tvoj grad

Odaberite najbolji obrazovni program u inozemstvu. Tvrtka Integral Edukacijski Programi objasnit će vam kako.

liana3

Liana

Aplikacija koja će mnogima olakšati studiranje u inozemstvu

Liana je mobilna aplikacija koju su razvili hrvatski developeri čiji je cilj povezati iseljenike ili pak osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a među ciljanom skupinom nalaze se i studenti.

Tišina molim! Film i Grad se vole...

Filmski festival

Dubrovčani organiziraju jedinstveni multimedijalni događaj "Tišina molim! Film i Grad se vole..."

U Dubrovniku se od 14. do 23. travnja održava potpuno novi filmski festival pod nazivom "Tišina molim! Film i Grad se vole...". Organizatori su pripremili pregršt događanja.