Studiranje u inozemstvu

53 strana studenta u zimskom semestru na Sveučilištu u Dubrovniku

Orijentacijski tjedan u Dubrovniku 2017.

Sveučilište u Dubrovniku bilježi stalan porast broja stranih studenata otkad je ušlo u Erasmus program 2008. godine. I ovog je puta pripremljen Orijentacijski tjedan za brojku od 53 inozemna gosta.

Čak 53 strana studenta iz 14 država Europske unije, u okviru programa Erasmus+ i CEEPUS, tijekom zimskog semestra akademske 2017/2018 godine boravit će na Sveučilištu u Dubrovniku. Tim povodom, Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte organizirala je Orijentacijski tjedan kako bi oni bili upoznati sa svim informacijama potrebnima za studiranje, ali i kako bi im olakšala snalaženje na Sveučilištu u Dubrovniku i u gradu Dubrovniku.

Orijentacijski tjedan otvorio je pozdravnim govorom prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar. Između ostaloga, istaknuo je kako Sveučilište, otkad je ušlo u Erasmus program 2008., bilježi stalan porast broja stranih studenata.

Studentima je tijekom Orijentacijskog tjedna pripremljeno pregršt aktivnosti, od formalnih do razgleda Grada, zajedničke večere i izleta. Realizacija je ostvarena u suradnji sa studentskom udrugom ESN Dubrovnik.

Foto: UNIDU

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna

Aktivna Hrvatska i Europski tjedan sporta u Zagrebu

FOTO: Nogometaši Dinama vježbali uz atraktivne trenerice

Hrvatska ponovno sudjeluje u Europskom tjednu sporta. Stoga su nogometaši Dinama pozvali sve da se aktivno uključe u njegovo obilježavanje.

Dubrovački krovovi

Po treći put

Festival znanosti u Dubrovniku

Zadnji dan Festivala, 11. travnja, smješten je u prostor Sveučilišta u Dubrovniku, gdje će se održati predavanje i radionica Simuliranje i upravljanje brodom na moru pri različitim vremenskim uvjetima.

Plesni "mash-up" očekuje dubrovačke studente u Revelinu

Noćni život

Plesni "mash-up" očekuje dubrovačke studente u Revelinu

Studentski tulumi u Dubrovniku zaživjeli su ovog ožujka. DJ Time Jack besplatno će zabavljati studente u klubu Revelin.

San ivanjske noći

Događanja na tvrđavi Lovrjenac

Dašak Bollywooda stiže s Midsummer Scene festivalom

Pod redateljskom palicom Helen Tennison, na tvrđavi Lovrjenac zaigrat će "San Ivanjske noći". Sheetal Kapoor je osmislila posebne boolywoodske plesne elemente za ovu komediju začaranih zabuna.

Željezno prijestolje

Popularna serija traži još statista

Igre prijestolja održavaju casting u Dubrovniku

Embassy Films Croatia objavio je na svojoj Facebook stranici datum i vrijeme castinga.