Studiranje u inozemstvu

53 strana studenta u zimskom semestru na Sveučilištu u Dubrovniku

Orijentacijski tjedan u Dubrovniku 2017.

Sveučilište u Dubrovniku bilježi stalan porast broja stranih studenata otkad je ušlo u Erasmus program 2008. godine. I ovog je puta pripremljen Orijentacijski tjedan za brojku od 53 inozemna gosta.

Čak 53 strana studenta iz 14 država Europske unije, u okviru programa Erasmus+ i CEEPUS, tijekom zimskog semestra akademske 2017/2018 godine boravit će na Sveučilištu u Dubrovniku. Tim povodom, Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte organizirala je Orijentacijski tjedan kako bi oni bili upoznati sa svim informacijama potrebnima za studiranje, ali i kako bi im olakšala snalaženje na Sveučilištu u Dubrovniku i u gradu Dubrovniku.

Orijentacijski tjedan otvorio je pozdravnim govorom prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar. Između ostaloga, istaknuo je kako Sveučilište, otkad je ušlo u Erasmus program 2008., bilježi stalan porast broja stranih studenata.

Studentima je tijekom Orijentacijskog tjedna pripremljeno pregršt aktivnosti, od formalnih do razgleda Grada, zajedničke večere i izleta. Realizacija je ostvarena u suradnji sa studentskom udrugom ESN Dubrovnik.

Foto: UNIDU

Komentari na članak

Vezani članci

Baltičko more

Marija Djedović

Erasmus iskustvo: Prvi dan u nepoznatom

Iskustvo odlaska na razmjenu je sjajno. Neopisivo uzbuđenje, temeljite pripreme i konačno, put u nepoznato. Ali, kao i uvijek, ima uspona i padova. Moj je prvi dan bio jedan veliki – pad.

Žarkovica

Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

Pomozite dubrovačkim četveronošcima

Društvo trenutno skrbi o 382 psa te 128 mačaka uz vrlo mala sredstva. Saznajte na koje im sve načine možete pomoći!

Šetnja Ilicom

Tjedan dobrodošlice

ESN Zagreb olakšava erasmusovcima prve dane boravka u hrvatskoj metropoli

Tjedan dobrodošlice za Erasmus+ studente uključuje različite zabavne i kulturne događaje kao što su gradske ture uz pratnju vodiča i članova ESN-a, šetnja gradom uz dijeljenje „besplatnih zagrljaja“, karaoke, biljarska večer, izlet u Varaždin te veliki party.

Best of regional stand up stiže u Dubrovnik

„Best of regional stand up"

Spektakl humora putuje u Dubrovnik, Šibenik i Pulu

Studio Smijeha s velikim oduševljenjem i ponosom predstavlja „Best of regional Stand up". Šest velikih komičarki i komičara zabavljat će brojnu publiku izvan klupskih okvira.

Sjeverna Irska - atrakcija serijala

Popularna lokacija snimanja serijala u Sjevernoj Irskoj

Ledeni zid Igre prijestolja postaje turistička atrakcija?

Lokalne vlasti u Sjevernoj Irskoj nadaju se da će i nakon završetka snimanja popularnog serijala Igre prijestolja poznati Ledeni zid ostati kao turistička atrakcija kojom bi privukli brojne obožavatelje u svoj kraj.