Američka sveučilišta u Hrvatskoj

5 razloga za posjetiti sajam visokog obrazovanja Education USA

SAD

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u. Donosimo valjane razloge zbog kojih ga morate posjetiti.

U srijedu, 12. travnja 2017. od 16 do 19 sati održat će se četvrti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton, Ul. kneza Borne 2, u Zagrebu. Na događaju će se predstaviti devet visokih učilišta iz sedam američkih saveznih država. Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane New York University Abu Dhabi i Kansas State University održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta.

Riječ je o jedinstvenom događaju u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti sedam glavnih gradova jugoistočne Europe. Detaljnije informacije dostupne su na službenoj internetskoj stranici i Facebook stranici događaja.

Izdvajamo pet glavnih razloga zašto srednjoškolci i studenti trebaju posjetiti sajam:

  1. INFORMACIJE O STUDIRANJU U SAD-u

Saznat će sve o prijavnom procesu, potrebnoj dokumentaciji i prijavnim rokovima za upis studija u SAD-u izravno od predstavnika devet visokih američkih učilišta. Na sajam stiže: University of Colorado Boulder, Fairleigh Dickinson University, Kansas State University, University of Redlands, Central Penn College, Savannah College of Art and Design (SCAD), Foothill and De Anza Colleges, New York University Abu Dhabi, Rochester Institute of Technology – RIT Croatia. 

  1. STIPENDIJE

Američke obrazovne institucije na sajmu će predstaviti svoje stipendije za kandidate iz Hrvatske. Govorit će o djelomičnim i potpunim stipendijama iz gotovo svih disciplina za tri razine studija.

  1. PREDAVANJA I RADIONICE

Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Kansas State University i New York University Abu Dhabi održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta u periodu od 15 do 16 sati. Teme i govornici su:

  • Andrea Vagi, NYU Abu Dhabi: Kako sastaviti uspješnu prijavu za američka sveučilišta? 
  • Anna McCullough, Kansas State University: Dvopredmetni studij na američkim sveučilištima: što, zašto, kako?
  1. DRUŽENJE SA STIPENDISTIMA

Obrazovne savjetnice EducationUSA mreže i stipendisti prestižnog američkog programa stipendiranja Fulbright te stipendistica Benjamin Franklin programa posjetiteljima će pružati savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

  1. KUTAK ZA STANDARDIZIRANE TESTOVE

U sklopu sajma Institut za razvoj obrazovanja organizirat će kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje s informacijama o standardiziranim testovima kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Ona će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no radi jednostavnije procedure preporuča se da to učinite unaprijed na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Ususret sajmu stipendija u Zadru

Tko dobiva stipendije u Hrvatskoj?

Nadolazeći Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru pružit će detaljne podatke o stipendiranju studenata te otvoriti dijalog o unapređivanju studentskog standarda.

http://www.unist.hr/Portals/0/EasyDNNNews/11728/1920900p2423EDNmainDE8A5161.jpg?w=880&mode=crop

Reputacije institucija

Splitsko sveučilište proglašeno najboljim u Hrvatskoj

Američka medijska kuća U.S. News & World Report objavila je rang listu najboljih svjetskih sveučilišta. Institucije su poredane s obzirom na rezultate iz 13 pokazatelja, a Splitsko je sveučilište briljiralo na poljima međunarodne suradnje. Osim njega, na listi su se još našla sveučilišta iz Zagreba i Rijeke.

Tjedan međunarodnog obrazovanja

Upoznavanje sa sveučilištima u Americi

Tjedan međunarodnog obrazovanja

U razdoblju trajanja Tjedna međunarodnog obrazovanja, studenti imaju mogućnost saznati koja su američka sveučilišta najbolja, kako se prijaviti na neko od sveučilišta, koje je stipendije moguće primati za studiranje u Americi, gdje pronaći adekvatne stipendije te kako se prijaviti za stipendiju.

Sveučilište Sjever

U suradnji s europskim visokoobrazovnim institucijama

Sveučilište Sjever provodi projekt za kvalitetnije visoko obrazovanje

Glavni cilj i zadaća projekta postizanje je kvalitete procesa obrazovanja razvojem i primjenom QM & CQAF modela prilagođenog za visokoobrazovne institucije, odnosno partnere u projektu, i za transfer modela na ostale visokoobrazovne institucije u zemljama partnerima.

Sajam stipendija 2015. - naslovna

Sajam stipendija u Rijeci i Zagrebu

Predstavljanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije na Sajmu stipendija

Agencija će svoje programe i aktivnosti predstaviti na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 13. listopada 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 15. listopada 2015. na Sveučilištu u Rijeci.