LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prigodna svečanost

352. obljetnica Sveučilišta u Zagrebu: Rektor Lakušić podijelio nagrade u četiri kategorije

Povodom Dana Sveučilišta, rektor Stjepan Lakušić je dodijelio nagrade i priznanja za akademsku godinu 2020./2021.

Povodom Dana Sveučilišta, rektor Stjepan Lakušić je dodijelio nagrade i priznanja za akademsku godinu 2020./2021.

Najstarije hrvatsko sveučilište, ono u Zagrebu, aktivno i u kontinuitetu djeluje već 352 godine. Jučer je u auli Sveučilišta rektor Stjepan Lakušić, zajedno s prorektorima i dekanima, održao svečanu dodjelu nagrada i priznanja za akademsku godinu 2020./2021. Riječ je o nagradama i priznanjima koje u prethodnoj godini nisu mogle biti dodijeljene, a razlog je pandemija coronavirusa, zbog koje Dan Sveučilišta nije održan u fizičkom obliku.

Na svečanosti su nagrade dodijeljene u četiri kategorije: professor emeritus (počasno zvanje koja se dodjeljuje zaslužnim redovitim profesorima Sveučilišta u mirovini), nagrada Fran Bošnjaković i nagrada Andrija Mohorovičić (dodjeljuje se pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu koji su postigli značajne znanstvene rezultate) te Ars summa Universitatis (dodjeljuje se zaposlenicima u umjetničko-nastavnim zvanjima za umjetničko-nastavne rezultate u promicanju umjetničkih disciplina i struke).

Kako stoji na stranicama Sveučilišta u Zagrebu, nagradom Fran Bošnjaković nagrađen je prof. dr. sc. Vedran Mornar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a nagradom Andrija Mohorovičić prof. dr. sc. Zoran Vondraček s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta. Nagradom Ars summa Universitatis nagrađeni su red. prof. art. Ines Krasić s Akademije likovnih umjetnosti i dr. art. Nenad Fabijanić s Arhitektonskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Idući tjedan, 9. studenog, na rasporedu je drugi dio proslave, a tim povodom će Senat održati svečanu sjednicu. 
FOTO: PIXABAY