Klub Metropolis

Zbog turnira u kultnom PES-u isplati se skinuti "joystick s klina"

Adriano Inter PES 6

Turnir u PES-u igrat će se u nedjelju, 2. srpnja. Prijava je besplatna, a pobjednike očekuju nagrade.

Zagrebački klub Metropolis ugostit će majstore virtualnog nogometa na velikom turniru u igrici Pro Evolution Soccer 6, koja će se igrati na konzoli Playstation 2. Prvi turnir ovakve vrste organizira udruga Novi mediji, koja je također i organizator Kviza općeg znanja, popularne KOZe. Turnir u PES-u igrat će se u nedjelju, 2. srpnja. Prijava je besplatna, a pobjednike očekuju nagrade.

– Koncept turnira je sljedeći: dovučete svoje frendove, međusobno se nadmećete, a najbolji osvaja titulu jednog i jedinog PES mastera. S druge strane, mi u rukavu čuvamo više različitih opcija igranja turnira ovisno o broju prijavljenih natjecatelja – ukratko opisuju organizatori.

Pro Evolution Soccer 6 među ljubiteljima nogometnih videoigrica ima kultni status i često ga se naziva najboljim PES-om koji je ikad izašao, usprkos tome što velik dio klubova i igrača nije licenciran. Igrica je izašla u krajem 2006. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je Italija osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, a veliki Zinedine Zidane završio svoju (karij)eru na vrlo ružan način.

U narednoj sezoni Ligu prvaka uzeo je AC Milan, a Zlatnu loptu u svoje je vitrine, prvi i posljednji put, stavio Brazilac Kaka. Nakon njega, dodjela Zlatne lopte postala je privatna zabava Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Ipak, zaštitno lice ovog PES-a postao je s godinama Brazilac Adriano, tadašnji napadač milanskog Intera koji je notoran postao najprije zbog svog razornog udarca ljevicom, a kasnije zbog raskalašenih noćnih provoda uz prostitutke i alkohol.

PES je, u vremenu u kojem su mobiteli služili samo za zvanje i slanje SMS poruka, a internet bio brz kao Van Buyten, bio jedan od najboljih načina provođenja vremena s društvom. Legenda kaže da nitko nikad nije priznao da je loš igrač, već se uvijek u eventualne poraze umiješao spoj nesreće i domaćinskog suđenja. Cilj ovog turnira je vratiti nas na trenutak u mlađe dane te podsjetiti nas na sve nogometne uspjehe, bolne poraze, proslave pogodaka, razbijene joysticke i  dijelove pokućstva. Prijaviti se možete na poveznici.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatski navijači

Marin Karadžija

Dozvola za navijanje

Djevojke koje se nikad nisu više našminkale (nacrtale su i zastavice na obrazima) nego kad navijaju u kafiću za Hrvatsku znat će kako je Kramarić trebao zabiti onu šansu u 68. minuti, pijane budale koje viču i plješću za vrijeme himne kao da je neki narodnjak danima će pričati o taktičkim zamislima uz koje bi Hrvatska sigurno osvojila Svjetsko prvenstvo.

Kampusijada 2016. – Proglašenje pobjednika

Najhrabriji studenti na Borongaju prkosili kiši

Hrvatski studiji sa 16 osvojenih pokala najbolji fakultet na Kampusijadi

Na zagrebačkom ZUK Borongaj 12. svibnja održala se manifestacija Kampusijada, sportsko natjecanje zagrebačkih studenata. Podijeljene su nagrade za ukupno 19 disciplina. Kampusijadu su posjetili Janica Kostelić i prorektor Miljenko Šimpraga.

Call of duty 2 turnir

Sveučilište u Dubrovniku

LOCO inc. pobjednici Call of Duty 2 turnira

U napetom završetku pobijedili su članovi tima LOCO inc.

HNK Ivan pl. Zajca

Gledatelji odlučuju

„Zajc” poziva svoju publiku da glasa za najbolja prošlogodišnja ostvarenja

Publika riječkog HNK-a odlučit će o najboljim predstavama u četirima umjetničkim granama, o najbolje ostvarenoj ženskoj i muškoj ulozi, o najboljem koncertu te najboljoj predstavi u cjelokupnom premijernom programu. A tijekom Dana otvorenih vrata iz prve će se ruke moći upoznati s nadolazećom kazališnom sezonom.

Reboot Infogamer 2015., FOTO: Studentski.hr

Rekordne brojke i sretni posjetitelji

FOTO: Ovogodišnji Reboot Infogamer ostvario sva očekivanja

Kao što je već dugo najavljivano, ovogodišnji Reboot Infogamer premašio je sve brojke posjetitelja, ponuda i nagrada, a na sreću vjernih posjetitelja, svega još ima mnogo, mnogo više.