Svečano otvorenje UniSportFinalsa 2016

Započelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj

Otvorenje UniSport Finals 2016

Na natjecanju UniSport Finals 2016 sudjeluje 800 studenata sportaša s 14 sveučilišta i veleučilišta. U organizacijskom smislu predstavlja generalnu probu za Europske sveučilišne igre koje će se održati u Zagrebu i Rijeci.

U Zelenoj Laguni u Poreču u četvrtak 19. svibnja svečano je otvoreno natjecanje UniSport Finals 2016.

– Igre su otvorene – objavio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Tako je konačno počelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj, koje je ove godine ujedno natjecateljima priprema za najveći sportski događaj u hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koje će se održati u srpnju ove godine  

Na Finalsima, koji su ove godine rekordni po broju natjecatelja, natječu se timovi četrnaest visokoškolskih institucija. Nastupat će predstavnici svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli i Zadru, kao i sportaši sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku. Prvaci ovogodišnjeg UniSportFinalsa imat će prednost pri plasiranju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu.

Otvorenje UniSport Finals 2016 – plesni spektakl, FOTO: UniSport Hrvatska

Za nezaboravni spektakl na otvaranju pobrinuli su se Sonja i Jan iz Plesno-akrobatske udruge CrowdControl, ali pravo veselje nastalo je kad se pojavila maskota ESI-ja, Hrki, u društvu Tornjaka, maskote Europskog prvenstva u rukometu, koje će se održati 2018. godine u Hrvatskoj. Kako bi sva natjecanja protekla u pravom sportskom duhu, Sara Plavljanin sa Sveučilišta u Zagrebu, pročitala je zakletvu u ime svih sportaša. Posebnu zahvalu zaslužili su volonteri, okosnica akademskog sporta. Bez njihovog velikog truda i srca ne bi bilo moguće organizirati ni UniSportFinals.

Pred organizatorima i natjecateljima tri su nezaboravna dana jer UnisportFinals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje.

Komentari na članak

Vezani članci

Rolanje

„Svi na Jarun poslije škole”

Rolerske utrke vraćaju se na Jarun ovog rujna

Treće kolo Hrvatskog „inline” kupa održat će se 4. rujna na Jarunu. U tijeku su prijave za sudjelovanje.

Požega

Povećanje studentskog standarda

Veleučilište u Požegi pokrenulo projekt izgradnje studentskog doma

Studentski dom u vrijednosti od dvadesetak milijuna kuna uskoro će se početi graditi u Požegi. Predviđen je kapacitet za stotinjak studenata sa svim potrebnim sadržajem.

Heinzelova - stup nasred ceste

Razočarani biciklisti iz ZG Cycle Unita

Unatoč obećanjima, grad Zagreb neće raditi na razvoju biciklističke infrastrukture

– Duboko smo razočarani time što centralno koordinacijsko tijelo koje bi trebalo povezivati sve gradske službe i dalje umjesto rješenja nudi izgovore. – jedna je od izjava sa sastanka nove gradske radne skupine za biciklistička pitanja u Zagrebu.

Isto

Edukacija u Vrpolju

Seminar za studente i mlade o donošenju odluka u lokalnoj zajednici strukturiranim dijalogom

Besplatan seminar „Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici” održat će se u utorak, 3. srpnja u Vrpolju. U njemu mogu sudjelovati studenti te mlade osobe, zainteresirane za poboljšanje vlastitog položaja u okviru lokalnih zajednica.

Slavlje igrača

Glavni turnir UEFA Futsal Kupa

MNK Alumnus na najcjenjenijem europskom futsal natjecanju

Igrači malonogometnog kluba Alumnus plasirali su se u glavni turnir UEFA Futsal Kupa nakon što su zauzeli prvo mjesto u skupini F.