Svečano otvorenje UniSportFinalsa 2016

Započelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj

Otvorenje UniSport Finals 2016

Na natjecanju UniSport Finals 2016 sudjeluje 800 studenata sportaša s 14 sveučilišta i veleučilišta. U organizacijskom smislu predstavlja generalnu probu za Europske sveučilišne igre koje će se održati u Zagrebu i Rijeci.

U Zelenoj Laguni u Poreču u četvrtak 19. svibnja svečano je otvoreno natjecanje UniSport Finals 2016.

– Igre su otvorene – objavio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Tako je konačno počelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj, koje je ove godine ujedno natjecateljima priprema za najveći sportski događaj u hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koje će se održati u srpnju ove godine  

Na Finalsima, koji su ove godine rekordni po broju natjecatelja, natječu se timovi četrnaest visokoškolskih institucija. Nastupat će predstavnici svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli i Zadru, kao i sportaši sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku. Prvaci ovogodišnjeg UniSportFinalsa imat će prednost pri plasiranju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu.

Otvorenje UniSport Finals 2016 – plesni spektakl, FOTO: UniSport Hrvatska

Za nezaboravni spektakl na otvaranju pobrinuli su se Sonja i Jan iz Plesno-akrobatske udruge CrowdControl, ali pravo veselje nastalo je kad se pojavila maskota ESI-ja, Hrki, u društvu Tornjaka, maskote Europskog prvenstva u rukometu, koje će se održati 2018. godine u Hrvatskoj. Kako bi sva natjecanja protekla u pravom sportskom duhu, Sara Plavljanin sa Sveučilišta u Zagrebu, pročitala je zakletvu u ime svih sportaša. Posebnu zahvalu zaslužili su volonteri, okosnica akademskog sporta. Bez njihovog velikog truda i srca ne bi bilo moguće organizirati ni UniSportFinals.

Pred organizatorima i natjecateljima tri su nezaboravna dana jer UnisportFinals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje.

Komentari na članak

Vezani članci

Stipendija Japan

Financijska podrška

Vlada Japana dodjeljuje stipendije studentima u Hrvatskoj

Svi kandidati za stipendiju japanskog ministarstva potrebnu dokumentaciju trebaju poslati do 16. veljače, a daljnje će se testiranje obaviti 22. veljače u veleposlanstvu.

Sveučilište u Splitu

Splitski studenti još uvijek bez objekta prehrane u centru grada

Umjesto menze dobili kafić – splitski studenti i dalje bez menze?

Splitski studenti, umjesto najavljivane nove menze u centru grada, dobili su novi kafić. Nakon zatvaranja objekta prehrane „Indeks” prije sedam godina, studenti se svakodnevno suočavaju s nedostatkom vremena za topli obrok jer za odlazak na kampus ili Spinut nemaju dovoljno vremena.

Boxing Day u Engleskoj

Na današnji dan

Ljubitelji nogometa, Merry Boxing Day!

Boxing Day državni je praznik u Velikoj Britaniji. Ono što posebno veseli zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu jesu utakmice engleskog Premiershipa. Za ljubitelje nogometa donosimo zanimljive priče i rekorde vezane za popularno kolo engleske Premier lige.

Prosvijed za studentski standard

Zagrebački studenti spremaju prosvjed

Posljednji pozdrav studentskom standardu

Zagrebački studenti idućeg utorka prosvjeduju zbog odluka nadležnih institucija koje su ugrozile studentski standard

gimnastika

INTERVJU: Tijana Tkalčec, hrvatska gimnastičarka

„Danju sam vrijeme provodila u dvorani i na fakultetu, a noću sam učila”

Paralelno uz gimnastiku, 2009. godine sam upisala fakultet u Čakovcu, smjer menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu. Međimursko veleučilište se tada tek otvorilo, a meni je odgovaralo jer sam se mogla baviti gimnastikom uz studiranje.