Svečano otvorenje UniSportFinalsa 2016

Započelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj

Otvorenje UniSport Finals 2016

Na natjecanju UniSport Finals 2016 sudjeluje 800 studenata sportaša s 14 sveučilišta i veleučilišta. U organizacijskom smislu predstavlja generalnu probu za Europske sveučilišne igre koje će se održati u Zagrebu i Rijeci.

U Zelenoj Laguni u Poreču u četvrtak 19. svibnja svečano je otvoreno natjecanje UniSport Finals 2016.

– Igre su otvorene – objavio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Tako je konačno počelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj, koje je ove godine ujedno natjecateljima priprema za najveći sportski događaj u hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koje će se održati u srpnju ove godine  

Na Finalsima, koji su ove godine rekordni po broju natjecatelja, natječu se timovi četrnaest visokoškolskih institucija. Nastupat će predstavnici svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli i Zadru, kao i sportaši sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku. Prvaci ovogodišnjeg UniSportFinalsa imat će prednost pri plasiranju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu.

Otvorenje UniSport Finals 2016 – plesni spektakl, FOTO: UniSport Hrvatska

Za nezaboravni spektakl na otvaranju pobrinuli su se Sonja i Jan iz Plesno-akrobatske udruge CrowdControl, ali pravo veselje nastalo je kad se pojavila maskota ESI-ja, Hrki, u društvu Tornjaka, maskote Europskog prvenstva u rukometu, koje će se održati 2018. godine u Hrvatskoj. Kako bi sva natjecanja protekla u pravom sportskom duhu, Sara Plavljanin sa Sveučilišta u Zagrebu, pročitala je zakletvu u ime svih sportaša. Posebnu zahvalu zaslužili su volonteri, okosnica akademskog sporta. Bez njihovog velikog truda i srca ne bi bilo moguće organizirati ni UniSportFinals.

Pred organizatorima i natjecateljima tri su nezaboravna dana jer UnisportFinals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje.

Komentari na članak

Vezani članci

Laboratorij

Zdravstveni sustav

Studenti peticijom traže ozakonjenje magistara medicinsko laboratorijske dijagnostike

– I dok tako, s jedne strane, Hrvatska razmišlja što će ili što neće s visokoobrazovanim građanima, magistri medicinsko laboratorijske dijagnostike imaju priliku zaposliti se u državama članicama EU. – otkriva nam Petra, jedna od pokretačica peticije.

eUsmjeravanje - HZZ

Informacije i alati za upravljanje karijerom

HZZ pokrenuo portal eUsmjeravanje

S radom je krenuo portal eUsmjeravanje, čiji je cilj građanima svih dobnih skupina pružiti pomoć pri pronalasku posla i odabiru karijere. Projekt je pokrenuo Hrvatski zavod za zapošljavanje, a sufinancira ga Europska unija.

7. MAGfestival – Ansambl Ars longa

Međunarodni festival komorne glazbe

Sjajni ansambl Ars longa otvara Sedmi MAGfestival

Ansambl Ars longa povezuje ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema glazbi 18. stoljeća, jednog od najbogatijih i najraznolikijih u povijesti glazbe.

Prosvjed branitelja

Jedan križ za jedan život

3 000 mladih za 3 000 branitelja koji su izvršili samoubojstvo

Ukoliko i vi želite biti dio ovoga mimohoda, dovoljno je da se 10. prosinca u razdoblju od 11 do 12 sati pojavite ispred braniteljskog šatora te pokupite svoju majicu. Mimohod će početi u 12 sati.

Euroijada

Grčki Solun

Uskoro počinje četvrta Euroijada

Organizatori ističu kako je u samoj prirodi Euroijade da se studenti, osim natjecanja u sportu, ludo zabave i dobro upoznaju.