LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečano otvorenje UniSportFinalsa 2016

Započelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj

Na natjecanju UniSport Finals 2016 sudjeluje 800 studenata sportaša s 14 sveučilišta i veleučilišta. U organizacijskom smislu predstavlja generalnu probu za Europske sveučilišne igre koje će se održati u Zagrebu i Rijeci.

Na natjecanju UniSport Finals 2016 sudjeluje 800 studenata sportaša s 14 sveučilišta i veleučilišta. U organizacijskom smislu predstavlja generalnu probu za Europske sveučilišne igre koje će se održati u Zagrebu i Rijeci.

U Zelenoj Laguni u Poreču u četvrtak 19. svibnja svečano je otvoreno natjecanje UniSport Finals 2016.

– Igre su otvorene – objavio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Tako je konačno počelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj, koje je ove godine ujedno natjecateljima priprema za najveći sportski događaj u hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koje će se održati u srpnju ove godine  

Na Finalsima, koji su ove godine rekordni po broju natjecatelja, natječu se timovi četrnaest visokoškolskih institucija. Nastupat će predstavnici svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli i Zadru, kao i sportaši sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku. Prvaci ovogodišnjeg UniSportFinalsa imat će prednost pri plasiranju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu.

Otvorenje UniSport Finals 2016 – plesni spektakl, FOTO: UniSport Hrvatska

Za nezaboravni spektakl na otvaranju pobrinuli su se Sonja i Jan iz Plesno-akrobatske udruge CrowdControl, ali pravo veselje nastalo je kad se pojavila maskota ESI-ja, Hrki, u društvu Tornjaka, maskote Europskog prvenstva u rukometu, koje će se održati 2018. godine u Hrvatskoj. Kako bi sva natjecanja protekla u pravom sportskom duhu, Sara Plavljanin sa Sveučilišta u Zagrebu, pročitala je zakletvu u ime svih sportaša. Posebnu zahvalu zaslužili su volonteri, okosnica akademskog sporta. Bez njihovog velikog truda i srca ne bi bilo moguće organizirati ni UniSportFinals.

Pred organizatorima i natjecateljima tri su nezaboravna dana jer UnisportFinals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje.

FOTO: UNISPORT HRVATSKA