Svečano otvorenje UniSportFinalsa 2016

Započelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj

Otvorenje UniSport Finals 2016

Na natjecanju UniSport Finals 2016 sudjeluje 800 studenata sportaša s 14 sveučilišta i veleučilišta. U organizacijskom smislu predstavlja generalnu probu za Europske sveučilišne igre koje će se održati u Zagrebu i Rijeci.

U Zelenoj Laguni u Poreču u četvrtak 19. svibnja svečano je otvoreno natjecanje UniSport Finals 2016.

– Igre su otvorene – objavio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Tako je konačno počelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj, koje je ove godine ujedno natjecateljima priprema za najveći sportski događaj u hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koje će se održati u srpnju ove godine  

Na Finalsima, koji su ove godine rekordni po broju natjecatelja, natječu se timovi četrnaest visokoškolskih institucija. Nastupat će predstavnici svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli i Zadru, kao i sportaši sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku. Prvaci ovogodišnjeg UniSportFinalsa imat će prednost pri plasiranju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu.

Otvorenje UniSport Finals 2016 – plesni spektakl, FOTO: UniSport Hrvatska

Za nezaboravni spektakl na otvaranju pobrinuli su se Sonja i Jan iz Plesno-akrobatske udruge CrowdControl, ali pravo veselje nastalo je kad se pojavila maskota ESI-ja, Hrki, u društvu Tornjaka, maskote Europskog prvenstva u rukometu, koje će se održati 2018. godine u Hrvatskoj. Kako bi sva natjecanja protekla u pravom sportskom duhu, Sara Plavljanin sa Sveučilišta u Zagrebu, pročitala je zakletvu u ime svih sportaša. Posebnu zahvalu zaslužili su volonteri, okosnica akademskog sporta. Bez njihovog velikog truda i srca ne bi bilo moguće organizirati ni UniSportFinals.

Pred organizatorima i natjecateljima tri su nezaboravna dana jer UnisportFinals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje.

Komentari na članak

Vezani članci

Učenje

Obrazovanje putem Interneta

Postanite Master of Business Administration pomoću online tečajeva!

Razmišljate o poslovnoj školi, no odbijaju vas visoke cijene školarine? Online internetski tečajevi na Courseri i sličnim platformama približno predstavljaju osnovni nastavni plan vrhunskih MBA programa.

kopiranje

Radno vrijeme

Zagrebačke kopiraonice koje rade subotom

Donosimo vam radno vrijeme zagrebačkih kopiraonica koje osim od ponedjeljka do petka, rade i subotom.

https://www.facebook.com/events/1926113141038254/

Sveučilište u Rijeci

Proslava 8. rođendana studentskog radijskog programa Radio Sova u humanitarnom tonu

Radio Sova, projekt nastao u suradnji Hrvatskog radija — Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, uzbuđeno čeka rođendansku proslavu. Osim uživanja u dobroj glazbi, posjetitelji će moći donirati sredstva za Patriciju Glasnović koja je slomila vratnu kralježnicu kao djevojčica.

NBA finale

NBA finale

„Ratnici“ i „Konjanici“ u borbi za naslov prvaka

U velikom NBA finalu susrest će se dva „manja“ kluba kako bi ispisali povijest. Susrest će se bivši i sadašnji MVP, dva rookie-trenera...

Laptop

Digitalno razmišljanje

Prijavi se na Change Code „hackathon” i osvoji 20 000 kuna

Change Code maraton, koji ne uključuje trčanje i znojenje, već samo tipkanje i puno mozganja, nudi odličnu priliku za osvajanje dobrog džeparca, puno zabave, ali i novog znanja.