EUSA

Zagreb svjetski centar sveučilišnog sporta povodom EUSA konferencije

EUSA konferencija u Zagrebu

Po prvi puta od davne 1987. godine i održavanja Univerzijade, Zagreb je ugostio Claude-Louis Galliena.

Svečanim otvaranjem European University Sports Association (EUSA) konferencije započeo je stručni dvodnevni program kroz koji će okupljeni predstavnici nacionalnih akademskih sportskih saveza i sveučilišnih sportskih udruga imati priliku pobliže se upoznati s novitetima u studentskom sportu te dobiti ključne informacije o Europskim sveučilišnim igrama koje će se u srpnju 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. 

Konferencija prigodnog naziva „Unaprjeđenje akademskog sporta“, koja se održava u organizaciji krovne europske studentske sportske organizacije (EUSA) u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) okupila je najznačajnija svjetska imena iz područja akademskog sporta.

Po prvi puta od davne 1987. godine i održavanja Univerzijade, Zagreb je ugostio Claude-Louis Galliena, predsjednika svjetske studentske sportske federacije (FISU), koji je uz predsjednika EUSA-e Adama Roczeka, predsjednika HASS-a Zrinka Čustonju te pomoćnika ministra MZOS-a Tomislava Paškvalina službeno otvorio konferenciju.

Gradovi Zagreb i Rijeka te Hrvatski akademski sportski savez i svi subjekti uključeni u organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2016., najvećeg sportskog događaja u povijesti republike Hrvatske, još su jednom od ključnih osoba svjetske i europske sveučilišne sportske organizacije primili čestitku zbog dobivanja domaćinstva Igara te pohvalu za provedene aktivnosti i povjerenje kako će ovo biti najbolje organizirane i najbrojnije Igre do sada.

Tijekom dvodnevnog programa, sudionici konferencije će kroz četiri  sjednice te dva seta radionica od šest različitih tema saznati više o Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016., stvaranju ostavštine Igara, obrazovanju kroz sport te akademskim sportskim aktivnostima u Europi.

Nakon svečanog otvaranja konferencije međunarodni izaslanici primljeni su i dočekani u Hrvatskom saboru od strane predsjednika saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, dr. sc. Željka Jovanovića te predsjednika Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, prof. dr. sc. Valtera Boljunčića s kojima su razgovarali o ulozi Hrvatske u međunarodnom sveučilišnom sportu te o ulozi sveučilišnog sporta u promicanju zdravlja i tjelesne aktivnosti građana.

Komentari na članak

Vezani članci

Logo FC Parma

Talijanski nogometni klub pred bankrotom

Arrivederci, Parma!

Nekadašnji talijanski nogometni velikan Parma nalazi se pred gašenjem uslijed velike financijske krize.

BUS konferencija - Posjetitelji

Biznis u sportu na Ekonomskom fakultetu

FOTO: Sportaši i stručnjaci predstavili drugu stranu sporta na BUS konferenciji

A onda se u konferencijskoj dvorani pojavio Trener Svih Trenera. Miroslav Ćiro Blažević nije do mikrofona došao iz prednjega reda kao svi predavači, već je ušao kroz vrata dvorane i uz gromoglasan pljesak spustio se pred posjetitelje. Teatralnost je uvijek bila njegov blagoslov i prokletstvo. Ćiro je, ipak, najprije naglasio da je najjače oružje autoriteta znanje.

One Piece Puzzle i Multietnička Atrakcija ponovno u Zagrebu

Jači nego ikada

One Piece Puzzle i Multietnička Atrakcija ponovno u Zagrebu

„Upoznali smo najviše vrhove, dotakli najveće ponore, pročistili čistilište, a sada se izdižemo iz pepela poput feniksa."

Sa susjedima kod sata – radionica štrudle

"Sa susjedima kod sata"

Zagrepčani će ove subote uživati u bogatoj ponudi Karlovačke županije

Naglasak je na potpunom doživljaju tradicije, običaja, okusa i mirisa Karlovačke županije, zahvaljujući čemu će Zagrepčani svih uzrasta, kao i njihovi gosti, moći sudjelovati u iznimno zanimljivim i besplatnim radionicama.

Armada

Benko doveo Rijeku u vodstvo, Mabwati izjednačio

Rijeka remizirala protiv velikog Betisa

Prepuna Kantrida i glasna podrška navijača. Taktička zrelost i borbeno srce, to je recept za dobru igru. Rijeka je imala sve to protiv Betisa i na kraju igrači Matjaža Keka mogu biti i više nego zadovoljni.