LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Malonogometni klub Alumnus član je 1. HMNL

Zagreb je dobio studentskog prvoligaša

MNK Alumnus osnovan je po uzoru na mnoge inozemne klubove čiju okosnicu ekipe čine studenti, a natječu se u najjačim nacionalnim ligama.

MNK Alumnus osnovan je po uzoru na mnoge inozemne klubove čiju okosnicu ekipe čine studenti, a natječu se u najjačim nacionalnim ligama.

Uspjesi futsal selekcije FER-a i zagrebačke Sveučilišne futsal reprezentacije potaknuli su 2008. osnivanje MNK FutsalFER. Iste godine klub mijenja ime u MNK OVB Allfinanz i započinje svoj put kao član II. HMNL sjever.

Da se radi o ozbiljnom projektu s jasnom vizijom potvrđuje i činjenica da je plasman u 1. HMNL izboren već tri godine nakon osnutka. U svojoj premijernoj sezoni u 1.HMNL 2012/2013. pod vodstvom trenera Marinka Mavrovića MNK OVB Allfinaz je osvojio 9. mjesto.

Sezona 2012/2013. donosi velike i ključne promjene u klubu koji mijenja ustroj i ime te postaje MNK Alumnus. Uprava i igrači zacrtali su drugoročni plan s jasnom vizijom – stvaranjem malonogometnog kluba koji bi bio u vrhu hrvatskog futsala, a čiju bi igračku bazu činili, u većem dijelu, studenti. Klub je širokih ambicija od kojih su neke već počeli ostvarivati poput stvaranja omladinskog pogona za sve dobne kategorije, ženske momčadi te osnivanje filijalnog kluba Futsal Dinamo. U konačnici, cilj je promovirati futsal među mladima te stipendirati one najbolje studente, koji se ističu svojim akademskim, a ujedno i sportskim uspjesima.

MNK Alumnus logo
 
MNK Alumnus logo, FOTO: Ilustracija, mnkalumnus.com
 

MNK Alumnus svoje utakmice odigrava u Sveučilišnoj sportskoj dvorani (SSD) Martinovka, a nova sezona počela je gostovanjem u Vrgorcu protiv istoimene ekipe. MNK Alumnus lako je došao do bodova ostvarivši visoku pobjedu 2:5. Strijelci su bili Grbeša (Capar), Postružin (Penava), Ziberi, Capar i ponovno Grbeša.
Ako se po jutru dan poznaje, onda će ovo biti vrlo uspješna sezona MNK Alumnusa. Raspored ostalih utakmica pogledajte ovdje. Za sve dodatne informacije možete posjetiti službenu stranicu kluba.

FOTO: MNKALUMNUS.COM