Zdravo volontiranje – doslovno

Volontiraj na ovogodišnjoj Kampusijadi!

Kampusijada

Otvoren je natječaj za volontere i volonterke na ovogodišnjoj Kampusijadi, a prijave traju do 10. travnja!

Ove godine održava se 7. po redu Kampusijada – sportsko natjecanje i druženje studenata Sveučilišta u Zagrebu, visokih škola i veleučilišta na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Projekt je 2009. godine pokrenuo Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom prometnih znanosti i Hrvatskim studijima. Studenti imaju priliku natjecati se u grupnim i pojedinačnim sportovima, no oni koji možda vole sport samo iz topline svoga doma mogu biti dio Kampusijade kao volonteri.

Ovogodišnja Kampusijada održat će se 12. svibnja (11. svibnja igrat će se kvalifikacije za sportove koji prime najviše prijava). Tako vam je ponuđena prilika da postanete volonter/ka koji će odgovarati na sve upite i nedoumice, usmjeravati ljude (veseliti se i plakati s njima), pomoći pri realizaciji, ali usput i popite koje pivo, sjesti na travu, navijati ili se jednostavno dobro zabaviti... uz nešto rada, naravno. Ovogodišnji volonteri dobit će majice, ručak, odlično društvo, ali i tajne informacije koje su nepoznate čak i Horatiju Caneu. Jedino nisu Chucku Norrisu. Na kraju svega, volonteri će dobiti i potvrde o volontiranju, ali i fotografije s predstavnicima Ministarstva, SC-a, Sveučilišta i fakulteta.

Eto, više dobivate nego što dajete jer ipak volontiranje daje dozu osjećaja korisnosti, sreće i unutrašnjeg bogatstva, a uz to i veliku dozu iskustva i vježbanja strpljenja s ljudima. Nije džep dom sreće, a ovaj događaj možemo nazvati i zdravim volontiranjem. Stoga se prijavite, zabavite se i uživajte u sportskom danu!

Prijave su otvorene do 10. travnja, a za sve nedoumice pišite na kampusijada.volonteri@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

2. simpozij "Djeca u sportu"

Upoznavanje s bitnim elementima pristupa bavljenja sportom

Drugi simpozij „Djeca u sportu – važnost edukacije i prevencije u odgoju djece sportaša“

Cilj je simpozija upoznati sudionike s bitnim elementima cjelovita pristupa bavljenja sportom, koji uključuju trening, zdravstveno praćenje i skrb, fizikalnu terapiju, nutricionizam te specifične psihološke potrebe djece i mladih.

Bicikli

Neobičan sport

Cycle Ball: spoj biciklizma i nogometa

Igra se dva na dva, a natjecatelji na biciklima pokušavaju ugurati loptu u protivnički gol.

Volonteri

Program događanja

Klub mladih Split obilježava tjedan volontiranjem, pričama srca i karaokama

U programu Kluba mladih Split ovog će se tjedna naći predstavljanje kvalitetnih volonterskih projekata, predavanje Asje Kuzmanić te još jedna zabava uz karaoke.

Udruge

Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Poziv udrugama na predstavljanje pozitivnih strana volontiranja i uspješnoga zaposlenja

„Informativni ponedjeljci” održavaju se jednom mjesečno, a u svibnju se bave temom volontiranja koje pomaže mladima da pronađu željeni posao. SIK poziva udruge da vlastitim primjerom i iskustvima predstave mladima pozitivne i uspješne strane volontiranja koje vode do profesionalnog uspjeha i zaposlenja.

OI

Zanimljivosti o ZOI u Pjongčangu

Unatoč trošku od 13 milijuna dolara i modernim tehnologijama, ZOI ocijenjene kao „bezlične”

Ove će ZOI u Pjongčangu postaviti nove standarde, iako se za ove igre uložilo duplo manje novca nego za prethodne.