Studentski sport

UniSport Finals: u Rovinju odigrane bitke za odličja

UniSport

Rovinj je i ove godine bio domaćin završnice sveučilišnih sportskih natjecanja, gdje se devet sveučilišta i veleučilišta borilo za medalje u pet sportova.

Svibanj je tradicionalno razdoblje održavanja završnice sveučilišnih sportskih natjecanja, odnosno UniSport Finalsa, koje se ove godine održalo od 17. do 19. u mjesecu. Rovinj je kao domaćin ugostio najbolje sportaše devet hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u pet sportova – košarci, odbojci, futsalu, tenisu i šahu.

U sportskoj dvorani Gimnasium održano je natjecanje u muškoj i ženskoj košarci, gdje su se zlatom okitili Zagrepčani i Splićanke. U finalu ženske konkurencije košarkašice Sveučilišta u Zagrebu vodile su na poluvremenu deset koševa razlike, ali su Splićanke u trećoj četvrtini preokrenule rezultatom 25 : 9. U zadnjoj su četvrtini Splićanke držale kontrolu te su, usprkos velikoj borbi Zagrepčanki, pobijedile sveukupnim rezultatom 71 : 66. Za brončanu su medalju igrale Osječanke i Zadranke, a na terenu se odvijala napetost dostojna finala. Tijekom utakmice djevojke su konstantno izmjenjivale vodstvo, koje je na kraju pripalo košarkašicama Osijeka, i to samo jednim košem razlike (51 : 50).

I dok su Zagrepčanke izgubile u finalu, muška ekipa njihova sveučilišta osvojila je zlato pobijedivši Sveučilište u Rijeci. Zagrepčani su se Riječanima osvetili za prošlogodišnje finale, a utakmica je završila rezultatom 79 : 69. Bronca je pripala splitskim košarkašima, koji su tijekom cijele utakmice držali čvrsto vodstvo te na kraju pobijedili s 85 : 53.

Sportska dvorana Bale bila je domaćin odbojkašima i odbojkašicama koji su također gledateljima pripremili uzbudljive utakmice. U polufinalu su prošlogodišnje osvajačice zlata, Riječanke, u petom setu uspjele preokrenuti rezultat od 9 : 14 te nadvladati Osječanke za finale. Ondje su bez većih problema pobijedile Sveučilište u Zagrebu osvojivši sva tri seta. Studentice Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku nakon drame u polufinalu dodatno su oslabile te izgubile i u borbi za broncu, gdje su ih nadvladale Splićanke.

FOTO: Unisport.hr

Splićani i Zagrepčani osigurali su finale u futsalu, gdje su odigrali napetu utakmicu u kojoj su splitski igrači šest pogođenih vratnica naplatili porazom od 3 : 1 te je zlato tako otišlo u Zagreb. Osječani su u utakmici za broncu bez većih problema nadvladali TVZ rezultatom 4 : 0. Njihove sugrađanke, futsal igračice Sveučilišta u Osijeku, velikom su pobjedom od 8 : 0 protiv Splićanki osigurale finale, ali su ih ondje pobijedile Zagrepčanke s 3 : 1. U dalmatinskoj borbi za treće mjesto Zadranke i Splićanke prvo su poluvrijeme odigrale neriješeno, nakon čega su se splitske igračice uzdignule i rezultatom 4 : 0 odnijele broncu.

Kod odbojkaša finalna se borba vodila između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a zlato su ponovno kući odnijeli Osječani uvjerljivom pobjedom od 3 : 0. Treće je mjesto pripalo Sveučilištu Sjever koje je s 2 : 0 nadvladalo Sveučilište u Splitu.

U tenisu odličja su otišla Tehničkom veleučilištu u Zagrebu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Zlato je pripalo muškoj ekipi koja je u finalu bila bolja od Zagrepčana, dok se u ženskoj konkurenciji TVZ odlikovao brončanom medaljom. U finalu su se Zagrepčanke pokazale boljima od Osječanki.

Sveučilište u Rijeci dominiralo je u šahu, gdje je muška ekipa osvojila zlato, a ženska broncu, kao i Sveučilište u Zagrebu koje je u obje konkurencije kući odnijelo srebro. Kod djevojaka je zlato pripalo Osječankama, a bronca muškoj ekipi TVZ-a. 

Komentari na članak

Vezani članci

Pressica_WMF

Weekend Media Festival

Jubilej s pogledom u budućnost: potencijal STEM-a, država bez klijantelizma i promjene u oglašavanju

Ključne teme konferencijskog dijela festivala su komunikacija Agrokorove krize, utjecaj biznisa i politike na medije, razvoj digitalnog društva te novi ekonomski modeli. Što se tiče zabavnog dijela, petak je rezerviran za Nipplepeople, Nika Orosija & Pilla Jacksona, u subotu Neno Belan & Fiumensi sviraju Đavole.

Rovinj

Međunarodni festival etnografskog filma

Osmo izdanje ETNOFILma uskoro u Rovinju

Projekt ETNOFILm prepoznati je međunarodni festival. Osmo izdanje nosi neke novosti, a održavat će se od 28. do 30. travnja u Rovinju.

Mozgalo 2017

Studentsko natjecanje

Bliži se velika završnica Mozgala; najboljem timu dodjeljuje se 14 000 kn

BiotechRi, Big Whales, KKF, Outliers, Pessoe i Pet Matematicara bore se za bogat nagradni fond u finalu Mozgala. Najbolji tim od njih osvaja 14 000 kuna.

Peter Sunde predavanje

Zanimljiv i edukativan vikend u Rovinju

Rekordno izdanje Dana komunikacija okupilo najveća imena komunikacijske industrije

Predavanje na kojemu se tražilo mjesto više bilo je i ono kontroverznog osnivača portala The Pirate Bay Petera Sundea.

BalCannes

Tržišno komuniciranje

Najbolje agencije odnose BalCanneskog lava s Weekend Media Festivala

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. rujna u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju. U sklopu događaja nagradit će se najbolje agencije tržišnog komuniciranja.