LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završeno natjecanje u vaterpolu

TVZ-ovci najbolji vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu

Vaterpolisti Tehničkog veleučilišta u uzbudljivom su finalu svladali vaterpoliste Kineziološkog fakulteta i tako postali prvaci zagrebačke sveučilišne vaterpolske lige koja se održavala na bazenu Utrina.

Vaterpolisti Tehničkog veleučilišta u uzbudljivom su finalu svladali vaterpoliste Kineziološkog fakulteta i tako postali prvaci zagrebačke sveučilišne vaterpolske lige koja se održavala na bazenu Utrina.

Završilo je prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu u vaterpolu za studente, a pobjednici su dečki Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Oni su u finalu dramatične utakmice svladali Kineziološki fakultet rezultatom 11:10. Treće mjesto osvojio je Pravni fakultet, dok je bez medalje ostao Ekonomski fakultet koji je od pravaša izgubio 14:13 u borbi za broncu.

Inače, cijelo prvenstvo bilo je izuzetno zanimljivo, pa su gledatelji na bazenu u Utrinama mogli uživati u dobrom studentskom vaterpolu. Natjecalo se 10 fakulteta koji su bili podijeljeni u dvije grupe.

skupini A nalazili su se kasniji finalisti KF i TVZ te Pravni fakultet, FSB i Stomatološki fakultet. Derbi kola odmah na početku igrali su KF i TVZ, a zanimljivo je da su u ovom susretu slavili momci s kineziologije, i to s 9:8. Oni su na kraju i osvojili prvo mjesto u skupini s maksimalnim brojem bodova i gol-razlikom +19. Odmah iza njih s 3 pobjede i 1 porazom smjestio se TVZ, dok je treće mjesto osvojio Pravni fakultet.

U drugoj skupini, skupini B, nalazili su se Ekonomski fakultet, VERN, PMF, FER i Medicinski fakultet. Titulu najboljeg u ovoj skupini ponijela je Ekonomija sa sve četiri pobjede, dok su se na ostala dva mjesta, koja vode dalje, smjestili VERN s dvije pobjede, neodlučenim i porazom te PMF s polovičnim učinkom od dvije pobjede i dva poraza.

Direktan plasman u polufinale imali su pobjednici skupina, dakle Kineziološki i Ekonomski fakultet, dok su se kroz četvrtfinale za daljnji plasman morale boriti drugo i trećeplasirane momčadi skupina. TVZ se tako susreo s PMF-om te ga uvjerljivo pobijedio 13:9, dok je još uvjerljiviji bio Pravni fakultet protiv VERN-a. Bilo je čak 9 razlike za pravaše, odnosno 17:8.

Tako su sve tri momčadi skupine A izborile nastup u polufinalu, dok je čast skupine B branila Ekonomija. Međutim, pored raspoloženog TVZ-a nisu imali nikakve šanse te su poraženi 14:8. Drugo polufinale bilo je malo napetije i ravnopravnije. Tamo je Kineziološki pobijedio Pravni fakultet 17:16 u najefikasnijoj utakmici prvenstva.

U finalu je, kao što je već rečeno u uvodu, slavio TVZ. Srebro je osvojio Kineziološki fakultet, broncu Pravni, a bez medalje ostao je Ekonomski fakultet. Kada se podvuče crta, može se reći da je ovo bilo zaista kvalitetno, napeto i uzbudljivo prvenstvo.

FOTO: ZSSS