Humanitarna utrka

Trčanjem nahranite gladne mališane

Marijini obroci utrka/cover

Marijini obroci ponovno organiziraju humanitarne utrke. Svi koji žele pomoći u prehranjivanju djece mogu trčati u Splitu i Zagrebu 21. i 22. svibnja.

Vikend 21. i 22. svibnja rezerviran je za trčanje s Marijinim obrocima. Dvije utrke održat će se u dva najveća hrvatska grada – Splitu i Zagrebu uz potporu Debatnog kluba EFZG, Hrvatske udruge mladih i brojnih drugih partnera. Kako bi proslavili 1 101 206  djece koju organizacija hrani u 12 zemalja na četiri kontinenta, volonteri hrvatskog ogranka Marijinih obroka i partneri na projektu pozivaju vas da im se pridružite i zajedno nahranite nove mališane.

Trčimo za obrok više naziv je Splitske utrke koja će 21. svibnja startati na Splitskoj rivi u 10 sati. Utrka se dijeli u četiri kategorije: utrka za djecu na 150 i 300 m, utrka za odrasle na 2,5 km te utrka iznenađenja. Po završetku će se održati zabavni program za sve prisutne. Nastupat će klapa sv. Florijan, Vranjic i Gradsko pjevačko društvo Neuma – Drniš te plesni klubovi Lambada, Pulsar, Amber i Clique.

Trčimo za dijete 31 utrka je koja će se održati u nedjelju 22. svibnja u Zagrebačkom parku Maksimir. Starta kod velike pozornice u 12 sati. Uz veliku utrku na 5 km, bit će organizirana i manja, namijenjena djeci u dužini od 800 m oko trećeg jezera, a povest će je poznati hrvatski sportaši. Neposredno prije organizirano je zagrijavanje s iskusnom kineziologinjom koja će pripremiti sve natjecatelje.                 

Za sve one koji neće biti raspoloženi za trčanje pripremljen je i dodatni sadržaj. Službeni program počinje u 10 sati, a sudjelovat će pjevači Rock akademije te klapa Falkuša. Program će voditi Frano Domitrović i Bojan Gazibara.

Djeca će se moći prijaviti na Potragu za blagom ili sudjelovati u facepaintingu, košarci i kuglanju. Ljubiteljice mode će na aukciji moći licitirati za sve odjevne predmete koje su velikodušno donirali hrvatski dizajneri. Nebo, Pavlin, ELFS, Ivan Alduk, Sara Lončarić, Salut dizajn i Zoran Aragović svoje komade poklonili su Marijinim obrocima pa će svi prilozi od licitacija biti donirani dječjim obrocima.

Ovo je već druga godina da se održava utrka, a prošle je godine na Zagrebačkom izdanju sudjelovalo preko 300 trkača te je sam događaj posjetilo oko 1000 osoba. Rezultat je: 242 djece u Beninu svakog dana prima svoj obrok u školi. Predložena kotizacija za sudjelovanje na utrci ponovno je 50 kuna što je dovoljno da se osigura obrok jednom djetetu kroz pet mjeseci, jer uz Marijine obroke prosječno je 120 kuna dovoljno da se jedno dijete hrani u školi tijekom cijele školske godine

Foto: Marijini obroci

Svi zainteresirani, za utrku odraslih mogu se prijaviti na poveznici ili na dan utrke u Maksimiru. Za dječju utrku prijave su na dan održavanja prilikom dolaska. Više informacija potražite na događaju na društvenoj mreži Facebook te na službenoj stranici Marijinih obroka Hrvatska. Ako se netko još uvijek pita zašto se trči za dijete 31, neka pogleda dokumentarni film koji u 30-ak minuta predstavlja cijelu priču.

Nedavno je u Hrvatskoj premijerno prikazan i novi dokaz kako spomenuta organizacija mijenja živote. Autori filma Generacija nade zaputili su se u posjet programima školske prehrane u Malaviju, na Haitiju i u Indiji, gdje su otkrili priče pune nade i nadahnuća, izravno iz usta mladih ljudi čije su živote već trajno preobrazili Marijini obroci. O kvaliteti filma svjedoči i odabir za prikazivanje na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, a za simbolične donacije svi posjetitelji moći će ga nabaviti na dan utrke. Među ostalim, na info štandovima bit će primjerci knjige Baraka koja je nahranila milijun djece,  nagrađivano djelo osnivača organizacije Magnusa MacFarlane Barrowa.

Komentari na članak

Vezani članci

Split

UniSport prvenstva

Sveučilište u Splitu organizira sportska natjecanja tijekom lipnja

Ekipe mogu sačinjavati studenti s različitih fakulteta. Prijave su otvorene do 13. lipnja.

Željezno prijestolje

Igra prijestolja

Sjednite na Željezno prijestolje u Avenue Mallu

Povodom predstavljanja četvrte sezone Igre prijestolja, posjetitelji će moći sjesti na Željezno prijestolje u Avenue Mallu.

Maksimir- jezero

U prirodu s društvom

Zagrebačke zelene lokacije koje treba posjetiti

Dosad ste imali prilike pročitati zanimljivosti o Zagrebu, pjesme koje su mu posvećene te saznati što bi svaki brucoš trebao napraviti za vrijeme boravka u glavnome gradu. U ovom vam članku donosimo popis zanimljivih zelenih lokacija za opuštanje i aktivan odmor.

Mihovil Španja

„Skrivena strana medalja“

Projekcija dokumentarnog filma o životu proslavljenog paraolimpijca

Projekcija filma „Skrivena strana medalja“ održat će se u petak, 2. prosinca u 19 sati u multimedijalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu. Film govori o proslavljenom hrvatskom paraolimpijcu Mihovilu Španji.

ZET tramvaj

Zapošljavanje u ZET-u

Sindikat ZET-a hvali se nepotizmom

Postignut je dogovor s Upravom podružnice ZET-a po kojem prednost pri zapošljavanju imaju djeca i supružnici zaposlenih radnika.