Međunarodno natjecanje studenata elektrotehnike

Studenti FER-a osvojili drugo mjesto na Elektrijadi 2016.

Zgrada fakulteta

Ovogodišnja Elektrijada je završena. Studenti zagrebačkog FER-a osvojili su drugo mjesto u natjecanju u znanju, a u sportu su dominantni kao i prethodnih godina.

Od 12. do 17. svibnja 2016. godine, studenti i djelatnici FER-a sudjelovali su na međunarodnom studentskom natjecanju Elektrijada 2016. koje je održano u Riminiju, u Italiji. U konkurenciji više od 1800 studenata s dvadeset elektrotehničkih fakulteta iz regije, ovaj zagrebački fakultet osvojio je drugo mjesto. U ukupnom poretku nalazi se iza ETF Beograda s 29 bodova zaostaka, te ispred ETF Sarajeva. Osvojeno mjesto je veliki uspjeh budućih inženjera i aktivnih sportaša.

Na natjecanju u znanju na jednakoj su poziciji sa 64 boda iza prvoplasiranog beogradskog tima. No, u sportu je FER dominantan kao i proteklih godina s osvojenim prvim mjestom. Zlato su zaslužili u nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju i krosu, srebro u odbojci i broncu u košarci. Ženski dio predstavnika ovog fakulteta osvojio je zlato u veslanju, a srebro u krosu i stolnom tenisu. Drugi u sportu bio je ETF Beograd, a treći FTN Novi Sad.

Cilj Elektrijade jest, prije svega, potaknuti druženje među studentima, natjecanjima u znanju istaknuti najbolje buduće inženjere te sportskim natjecanjima popularizirati sveučilišni sport. Ove godine na Elektrijadi sudjelovalo je 20 fakulteta među kojima ih je 7 bilo iz Hrvatske (FESB Split, FOI Varaždin, ETF Osijek, RITEH Rijeka, Algebra Zagreb, TVZ Zagreb i FER Zagreb) te 13 iz regije (ETF Beograd, ETF Sarajevo, FTN Novi Sad, ELFAK Niš, ETF Banja Luka, FTN Čačak, ETF Istočno Sarajevo, FEIT Skopje, FET Tuzla, ICT Beograd, RAF Beograd, FPN Beograd, FIN Kragujevac).

Uprava zagrebačkog FER-a od početka je pružala financijsku, organizacijsku i moralnu potporu svojim studentima i zaposlenicima  profesorima i asistentima koji pripremaju natjecatelje tijekom godine, sudjeluju na natjecanju, druže se sa studentima i povezuju sa zaposlenicima drugih fakulteta. Kvalitetu natjecanja prepoznaje sve više tvrtki iz poslovnog svijeta. Višegodišnji partner je tvrtka Končar koja svojim doprinosom potiče razvoj i napredak mladih inženjera. Studenti su, osim u natjecanjima, imali priliku sudjelovati i u dodatnim sadržajima: kvizu općeg znanja i plesnoj radionici.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstavljena Nagrada za transfer znanja

Primjeri dobre prakse

Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagrađuje najbolje transfere znanja s 10 000 kuna

Natječajem Zaklade Sveučilišta u Rijeci dodjeljuju se nagrade u kategorijama: poslovna suradnja, inovacijski projekti i razvoj tehnoloških rješenja. One uključuju povelju i financijski iznos u visini od 10 tisuća kuna bruto.

Realizator 2018: pobjednici

Studentsko natjecanje

Realizator 2018: Za rješenja poslovnih slučajeva studentima dodijeljeno ukupno 35 000 kn

Čak je 35 000 kuna dodijeljeno studentima Sveučilišta u Rijeci koji su uz podršku stručnih edukatora rješavali stvarne poslovne slučajeve.

CERC

Plasman na svjetsko studentsko natjecanje

FER-ovci pobijedili na srednjoeuropskom natjecanju u programiranju

Zagrebački FER-ovci nižu pobjede na europskim i svjetskim natjecanjima u programiranju.

Zagreb

Usvajanje vještina vođe

Studenti europskih sveučilišta stigli na treće izdanje TOOL-a u Zagreb

U tijeku je operacijski događaj TOOL. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirano u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.

Tenis servis

Sportska natjecanja zagrebačkog sveučilišta

Studente očekuju natjecanja u tenisu, stolnom tenisu, rukometu na pijesku i karateu

Zagrebački sveučilišni sportski savez poziva sve zainteresirane studente da se prijave i sudjeluju u natjecanjima kako bi konkurencija bila što veća, a natjecanje što raznovrsnije.