Natjecanja u znanju i sportu

STEM Games: Unatoč vremenskim neprilikama studenti odvažno branili boje svojih fakulteta

Završilo natjecanje STEM Games 2019

– Naprosto fenomenalan tjedan, pregršt trenutaka za pamćenje, od dramatičnih sportskih utakmica i izvrsno pogođenog dodatnog programa do najljepših noćnih druženja koja tako vjerno simuliraju ona ljetna. – izjavio je sudionik STEM Gamesa.

Završilo je drugo izdanje STEM Gamesa. Ovogodišnje natjecatelje ni promjene vremena nisu spriječile da odvažno brane boje svojih fakulteta u natjecanjima u znanju i sportu. Ostatak sudionika uživao je u bogatom edukativno-zabavnom popratnom programu.

Natjecatelji u znanju u svoje su četiri arene vodili gladijatorsku bitku za opstanak. Isplivali su upravo oni koji su kroz cijeli tjedan nadmetanja zajedništvom i interdisciplinarnošću uspjeli doći najbliže cilju. 

Sportaši su također imali vrlo dinamičan tjedan na Gamesima. Uzbudljive predstave na terenima rame uz rame pratilo je i navijačko nadmetanje koje je uvelike doprinijelo važnosti i intenzitetu samih utakmica, a o nekima se na filmski način odlučivalo u posljednjim sekundama. Finalne rezultate svakog od devet sportova u kojima se natjecalo možete pogledati ovdje.

U bogatom edukativno-zabavnom dodatnom programu sudionici su se imali priliku nadmetati u zabavnim klasicima poput beer-ponga, Bele, Aliasa, povlačenja užeta i karaoka, a održano je i uzbudljivo natjecanje u eSportsu, i to u pet kategorija (League of Legends, CS:GO, Hearthstone, FIFA 19 i PES 19), te nevjerojatno zabavna utrka dronova.

Foto: Ivan Slišković

Cijeli je događaj zaokružen dvama koncertima, od kojih je prvi održao novopečeni trostruki Porinovac Vojko V, a drugi jedinstvena Vesna Pisarović.

– Uh, kako uopće započeti? Naprosto fenomenalan tjedan, pregršt trenutaka za pamćenje, od dramatičnih sportskih utakmica i izvrsno pogođenog dodatnog programa do najljepših noćnih druženja koja tako vjerno simuliraju ona ljetna. Krećem s odbrojavanjem do iduće godine, a kako sad odraditi ovu grubu tranziciju u surovu realnost, stvarno ne znam. Čestitke cijeloj organizaciji i vidimo se i iduće godine! – izjavio je sudionik Mislav.

Studentica Ana istaknula je:

– Jedno prekrasno iskustvo koje jedva čekam ponoviti! Definitivno tjedan za pamćenje koji ću svima prepričavati. Spajanje novih i starih poznanstava u takvom okruženju nešto je što se isplati i višestruko proživjeti. Jedva čekam vidjeti što će nam sljedeći Gamesi donijeti!

Detaljnije o događajima, fotografije, blogove i dodatne informacije ovogodišnjih STEM Gamesa možete pronaći na službenoj stranici događaja.

 

Foto: Ivan Slišković

 

Komentari na članak

Vezani članci

Pegla za kosu

Studentsko natjecanje

„L'Oréal Brandstorm” za osmišljavanje frizerskog salona nagrađuje studente s 10 000 eura

Do 26. veljače traju prijave za ovogodišnje izdanje popularnog studentskog natjecanja kojim uspješna multinacionalna kompanija L'Oréal bogato nagrađuje inovativne studente, ali i kojim otvara svoja vrata potencijalnim budućim zaposlenicima.

SUBOS naslovna

Studentska sportska udruga

Jeste li čuli za SUBOS?

Ova studentska sportska udruga djeluje već deset godina i u njoj možete trenirati razne sportove i vještine za samo 90 kn. Međutim, SUBOS nudi puno više od samog treninga - izlete, tulume, druženja, upoznavanje, humanitarne projekte, umrežavanje...

CERC

Plasman na svjetsko studentsko natjecanje

FER-ovci pobijedili na srednjoeuropskom natjecanju u programiranju

Zagrebački FER-ovci nižu pobjede na europskim i svjetskim natjecanjima u programiranju.

Regata sv. Duje

Sportsko natjecanje studenata

Međunarodna veslačka regata u Splitu

Jubilarna međunarodna regata u Splitu ove godine održava se od 29. travnja do 1. svibnja. Zainteresirani se mogu prijaviti do 22. travnja.

CA 2015

Copa America: skupina C

VIDEO: Brazil, Kolumbija i Peru prošli u četvrtfinale

Kolumbijci nisu našli načina da pobijede Peru, a Brazil je bez Neymara uspio svladati Venezuelu.