Natjecanja u znanju i sportu

STEM Games: Unatoč vremenskim neprilikama studenti odvažno branili boje svojih fakulteta

Završilo natjecanje STEM Games 2019

– Naprosto fenomenalan tjedan, pregršt trenutaka za pamćenje, od dramatičnih sportskih utakmica i izvrsno pogođenog dodatnog programa do najljepših noćnih druženja koja tako vjerno simuliraju ona ljetna. – izjavio je sudionik STEM Gamesa.

Završilo je drugo izdanje STEM Gamesa. Ovogodišnje natjecatelje ni promjene vremena nisu spriječile da odvažno brane boje svojih fakulteta u natjecanjima u znanju i sportu. Ostatak sudionika uživao je u bogatom edukativno-zabavnom popratnom programu.

Natjecatelji u znanju u svoje su četiri arene vodili gladijatorsku bitku za opstanak. Isplivali su upravo oni koji su kroz cijeli tjedan nadmetanja zajedništvom i interdisciplinarnošću uspjeli doći najbliže cilju. 

Sportaši su također imali vrlo dinamičan tjedan na Gamesima. Uzbudljive predstave na terenima rame uz rame pratilo je i navijačko nadmetanje koje je uvelike doprinijelo važnosti i intenzitetu samih utakmica, a o nekima se na filmski način odlučivalo u posljednjim sekundama. Finalne rezultate svakog od devet sportova u kojima se natjecalo možete pogledati ovdje.

U bogatom edukativno-zabavnom dodatnom programu sudionici su se imali priliku nadmetati u zabavnim klasicima poput beer-ponga, Bele, Aliasa, povlačenja užeta i karaoka, a održano je i uzbudljivo natjecanje u eSportsu, i to u pet kategorija (League of Legends, CS:GO, Hearthstone, FIFA 19 i PES 19), te nevjerojatno zabavna utrka dronova.

Foto: Ivan Slišković

Cijeli je događaj zaokružen dvama koncertima, od kojih je prvi održao novopečeni trostruki Porinovac Vojko V, a drugi jedinstvena Vesna Pisarović.

– Uh, kako uopće započeti? Naprosto fenomenalan tjedan, pregršt trenutaka za pamćenje, od dramatičnih sportskih utakmica i izvrsno pogođenog dodatnog programa do najljepših noćnih druženja koja tako vjerno simuliraju ona ljetna. Krećem s odbrojavanjem do iduće godine, a kako sad odraditi ovu grubu tranziciju u surovu realnost, stvarno ne znam. Čestitke cijeloj organizaciji i vidimo se i iduće godine! – izjavio je sudionik Mislav.

Studentica Ana istaknula je:

– Jedno prekrasno iskustvo koje jedva čekam ponoviti! Definitivno tjedan za pamćenje koji ću svima prepričavati. Spajanje novih i starih poznanstava u takvom okruženju nešto je što se isplati i višestruko proživjeti. Jedva čekam vidjeti što će nam sljedeći Gamesi donijeti!

Detaljnije o događajima, fotografije, blogove i dodatne informacije ovogodišnjih STEM Gamesa možete pronaći na službenoj stranici događaja.

 

Foto: Ivan Slišković

 

Komentari na članak

Vezani članci

running

Znate li ih sve?

Deset razloga zašto biste trebali biti tjelesno aktivni

Bavljenje sportom donosi puno više od gubitka viška kilograma i bolje tjelesne kondicije.

Sveučilišno vaterpolo prvenstvo 2009

Utakmice će se odigravati na bazenu Utrine

U dva tjedna odigrat će se cjelokupno natjecanje zagrebačkog sveučilišta u vaterpolu

Deset muških ekipa i samo 3 ženske ekipe odigrat će u 2 tjedna sve utakmice i saznat ćemo pobjednika ovogodišnjeg UNISPORT ZG natjecanja u vaterpolu.

Realizator 2018: pobjednici

Studentsko natjecanje

Realizator 2018: Za rješenja poslovnih slučajeva studentima dodijeljeno ukupno 35 000 kn

Čak je 35 000 kuna dodijeljeno studentima Sveučilišta u Rijeci koji su uz podršku stručnih edukatora rješavali stvarne poslovne slučajeve.

Listići kladionica

Život s kladionicom

Igra koju igraju svi, a na kraju uvijek pobijede kladionice

Kladioničaru Josipu prvi dobitak bio je 230 kuna - veliko bogatstvo za njega, a najveći dobitak bio je 5 000 kuna koje je potrošio na školarinu za fakultet.

Penali Kolumbija

Copa America: Četvrtfinale

VIDEO: Argentina penalima do polufinala

U ruletu jedanaesteraca sreća je otišla na argentinsku stranu nakon 120 minuta bez golova.