Studenti i sportaši

Srebro studenata na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem

Marin Čerina i ekipa

Marin Čerina, student računarstva, i njegovi kolege Goroš i Maričić od veljače su ponosni vlasnici srebrne medalje s Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem.

Ovogodišnje Europsko prventstvo u gađanju zračnim oružjem na 10 metara bilo je vrlo plodonosno za studente Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Marin Čerina te Petar Goroš i Miran Maričić osvojili su srebrnu medalju na prvenstvu koje se održavalo od 16. veljače do 26. veljače u mađarskom gradu Györu, a naši su se studenti natjecali kao seniorski članovi reprezentacije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u gađanju zračnom puškom.

Nakon kvalifikacijskog dvoboja naš je trojac zauzeo treće mjesto koje ih je odvelo u četvrtfinale gdje su se borili protiv reprezentacije Italije, koju su zatim pobijedili i plasirali se u polufinale. Ondje ih je dočekala Mađarska od koje su naši predstavnici bili bolji rezultatom 16:12.

Kao zadnji suparnik ostala im je Rusija od koje su nažalost izgubili 22:18 i tako se kući vratili s vrijednom srebrnom medaljom. Ova je medalja prva u povijesti za mušku ekipu u gađanju zračnom puškom.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt, naslovna

Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće”

Održano interaktivno predavanje o upravljanju osobnim financijama i organizaciji vremenom

Institut za stručno usavršavanje mladih u sklopu projekta „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće” održao je svim zainteresiranim korisno predavanje o upravljanju osobnim financijama i organizaciji vremena.

Radi se na konstrukciji bolida

Bolid Phoenix

FOTO: Riteh Racing Team predstavlja bolid za ovogodišnju Formulu Student

Donosimo vam fotogaleriju petog bolida riječkog Riteh Racing Teama za koji kažu kako bi po raznim simulacijama i analizama mogao biti najbolji do sada.

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Edukativne radionice u organizaciji Studentskog savjetovališta

Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru organizira besplatne radionice edukativnog karaktera na temu panike, anksioznosti, odgađanja učenja i izrade seminara.

Naslovna

Studentsko „cuganje“

Zagrebačke pivnice, kafići i klubovi za studentski džep

Student si i želiš izaći s ekipom, ali nemaš ideju kamo? Donosimo nekoliko, možemo slobodno reći, kultnih mjesta, gdje jeftina „cuga“ nije iznimka.

1

Podrška u studiranju

Osječko sveučilište nudi rješenje za „Patnje mladih studenata“

Prijavite se na radionice za lakšu borbu protiv svakodnevnih studentskih izazova koje će provoditi Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku.