Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

Sraz najboljih hrvatskih ekipa u uličnoj košarci na zagrebačkom Cvjetnom trgu

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

Uz amatersko pogađanje koša i podjelu košarkaških lopti s autogramom Dražena Petrovića u srcu Zagreba predstavljen Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

Zagrepčanke i Zagrepčani, osnovnoškolci iz Novigrada, studenti iz Križevaca, Rovinja i Slavonskog Broda, turisti iz Meksika, poslovni ljudi iz Turske, bili su samo mali dio brojnih amatera košarkaša koji su krenuli jučer stazama Dražena Petrovića, te su se okušali u pogađanju koša na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Brojna događanja u srcu hrvatskog glavnog grada organizirana su u spomen na našeg najvećeg košarkaša svih vremena, a u povodu održavanja po drugi puta u Hrvatskoj u gradu Lipiku globalno najjačeg natjecanja u uličnoj košarci – Cedevita Lipik 3x3 Challengera 2017.

Građani su mogli zaigrati i 3x3 košarku, najpopularniji urbani sport prema istraživanju Međunarodnog olimpijskog odbora. Najprecizniji građani koji su sudjelovali u amaterskom pogađanja koša osvojili su košarkašku loptu s autogramom Dražena Petrovića, koje je uručila Biserka Petrović, majka slavnog košarkaša.

FOTO: PR

Na Cvjetnom trgu je odigran i hakl dviju najboljih hrvatskih ekipa u uličnoj košarci, i to između ekipe Statisti iz Splita i zagrebačke ekipe General Vasilije Mitu, a sve u cilju najave Cedevita Lipik 3x3 Challengera 2017., međunarodnog spektakla u uličnoj košarci, kojemu su Hrvatska i Lipik domaćini 30. lipnja i 1. srpnja 2017. godine

Lipik, kao najmanja košarkaška prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci, u ovom je trenutku jedan od svega trinaest gradova u svijetu kojemu je FIBA dodijelila domaćinstvo Challenger turnira (ostali domaćini su Moskva, Bukurešt, Nanjing, Penang, Odense, Haag, Mongolia, Huai An, Ljubljana, Taipei,Sao Paolo, Sibiu). Na Challengeru u Lipiku nastupit će 16 najboljih svjetskih ekipa u uličnoj košarci.

Lipički 3x3 turnir je najdugovječniji turnir u Hrvatskoj. U proteklih 18 godina prikupili smo ogromno iskustvo u organizaciji, pripremi, planiranju, logistici. Posljednje četiri godine turnir je međunarodnog karaktera, a FIBA je lani prema bodovanju igrača potvrdila da je u Lipiku odigran najjači Challenger u svijetu.

– Lipik, grad koji je pretrpio veliko stradanje u Domovinskom ratu, danas se, zahvaljujući predanom i neumornom radu, izvrsnim projektima te velikoj energiji koju ulažemo, vraća onome što je nekoć bio – svjetski poznato utočište brojnih turističkih, kulturnih, gospodarskih i sportskih događanja. Lipik 3x3 Challenger je definitivno jedan od sportskih sadržaja koji naš grad stavljaju na globalnu kartu prepoznatljivosti, ali i dokazanosti kao odličnom organizacijom, pripremljenošću, gostoprimstvom, gastro i zabavnim sadržajima zapadna Slavonija i Lipik imaju s čim dočekati goste. S  tom misijom nastavljamo i ove godine kada nam dolazi na desetke globalnih zvijezda ulične košarke, uz koje će Hrvatska i Lipik pokazati koliko znamo i možemo biti odlični domaćini – kazao je u povodu prezentacija 3x3 Challenger turnira u uličnoj košarci gradonačelnik Lipika g. Vinko Kasana.

Dodatne informacije o Cedevita Lipik 3x3 Challengeru pratite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

UniSport HR

UniSport Zagreb

Prognozirajte rezultate UniSport lige i osvojite nagrade

Aplikacija Sveučilišne zagrebačke lige od ove sezone donosi UniSport prognozu preko koje će ljubitelji sporta moći okušati svoju sreću, a oni najbolji na kraju sezone dobit će i nagrade.

ZSFL tekma

U nedjelju odigrano vrlo efikasno kolo Zagrebačke studentske futsal lige

Uzbudljivim utakmicama nastavljena Zagrebačka studentska futsal liga

Strijelci su ponovno bili raspoloženi te je još jedno kolo Zagrebačke studetnske futsal lige odigrano u nedjelju okončano velikim brojem pogodaka i zanimljivim rezultatima.

Evander Holyfield

Evander Holyfield – priča o prvaku

Legendarni boksač koji je postao volonter

Mislim da se sve dogodilo zbog moje neobrazovanosti. Zarađuješ puno novca ali ne znaš kako to zapravo funkcionira, ne znaš računati. Davao sam i više nego što sam trebao.

HNs natpis

Hrvatska je dobila protivnika kojeg je i najviše očekivala - Island

U Zürichu izvučeni parovi dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se održati u Brazilu iduće godine bio je blagonaklon našoj izabranoj vrsti.

Snowhakl 2017. – Zelina Gringos

Odigran humanitarni košarkaški turnir SnowHakl

Košarkaši prikupili novac za siromašnu obitelj iz Sirije koja je utočište pronašla u Zagrebu

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su pobjedu na SnowHaklu – turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-ak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najbolje.