Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

Sraz najboljih hrvatskih ekipa u uličnoj košarci na zagrebačkom Cvjetnom trgu

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

Uz amatersko pogađanje koša i podjelu košarkaških lopti s autogramom Dražena Petrovića u srcu Zagreba predstavljen Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

Zagrepčanke i Zagrepčani, osnovnoškolci iz Novigrada, studenti iz Križevaca, Rovinja i Slavonskog Broda, turisti iz Meksika, poslovni ljudi iz Turske, bili su samo mali dio brojnih amatera košarkaša koji su krenuli jučer stazama Dražena Petrovića, te su se okušali u pogađanju koša na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Brojna događanja u srcu hrvatskog glavnog grada organizirana su u spomen na našeg najvećeg košarkaša svih vremena, a u povodu održavanja po drugi puta u Hrvatskoj u gradu Lipiku globalno najjačeg natjecanja u uličnoj košarci – Cedevita Lipik 3x3 Challengera 2017.

Građani su mogli zaigrati i 3x3 košarku, najpopularniji urbani sport prema istraživanju Međunarodnog olimpijskog odbora. Najprecizniji građani koji su sudjelovali u amaterskom pogađanja koša osvojili su košarkašku loptu s autogramom Dražena Petrovića, koje je uručila Biserka Petrović, majka slavnog košarkaša.

FOTO: PR

Na Cvjetnom trgu je odigran i hakl dviju najboljih hrvatskih ekipa u uličnoj košarci, i to između ekipe Statisti iz Splita i zagrebačke ekipe General Vasilije Mitu, a sve u cilju najave Cedevita Lipik 3x3 Challengera 2017., međunarodnog spektakla u uličnoj košarci, kojemu su Hrvatska i Lipik domaćini 30. lipnja i 1. srpnja 2017. godine

Lipik, kao najmanja košarkaška prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci, u ovom je trenutku jedan od svega trinaest gradova u svijetu kojemu je FIBA dodijelila domaćinstvo Challenger turnira (ostali domaćini su Moskva, Bukurešt, Nanjing, Penang, Odense, Haag, Mongolia, Huai An, Ljubljana, Taipei,Sao Paolo, Sibiu). Na Challengeru u Lipiku nastupit će 16 najboljih svjetskih ekipa u uličnoj košarci.

Lipički 3x3 turnir je najdugovječniji turnir u Hrvatskoj. U proteklih 18 godina prikupili smo ogromno iskustvo u organizaciji, pripremi, planiranju, logistici. Posljednje četiri godine turnir je međunarodnog karaktera, a FIBA je lani prema bodovanju igrača potvrdila da je u Lipiku odigran najjači Challenger u svijetu.

– Lipik, grad koji je pretrpio veliko stradanje u Domovinskom ratu, danas se, zahvaljujući predanom i neumornom radu, izvrsnim projektima te velikoj energiji koju ulažemo, vraća onome što je nekoć bio – svjetski poznato utočište brojnih turističkih, kulturnih, gospodarskih i sportskih događanja. Lipik 3x3 Challenger je definitivno jedan od sportskih sadržaja koji naš grad stavljaju na globalnu kartu prepoznatljivosti, ali i dokazanosti kao odličnom organizacijom, pripremljenošću, gostoprimstvom, gastro i zabavnim sadržajima zapadna Slavonija i Lipik imaju s čim dočekati goste. S  tom misijom nastavljamo i ove godine kada nam dolazi na desetke globalnih zvijezda ulične košarke, uz koje će Hrvatska i Lipik pokazati koliko znamo i možemo biti odlični domaćini – kazao je u povodu prezentacija 3x3 Challenger turnira u uličnoj košarci gradonačelnik Lipika g. Vinko Kasana.

Dodatne informacije o Cedevita Lipik 3x3 Challengeru pratite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Bra day

Prevencija smrtonosne bolesti

Dan dojki & Bra day ujedinjuje svijet

Samo u jednoj godini s rakom dojke u Hrvatskoj se susreće više od 2500 žena. Stoga se 30. rujna na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježava međunarodni Dan dojki & Bra Day.

running

Znate li ih sve?

Deset razloga zašto biste trebali biti tjelesno aktivni

Bavljenje sportom donosi puno više od gubitka viška kilograma i bolje tjelesne kondicije.

BUS konferencija

Business u sportu

Dario Šimić, Dino Rađa, Marko Šapit – tek su neki od ovogodišnjih BUS govornika

Na novom izdanju nagrađivane BUS konferencije posjetitelje očekuje kombinacija predavanja i interaktivnog panela te sasvim novi sadržaji. Sudjelovanje je besplatno.

Vaterpolist

Utakmice će se prenositi na portalu studentskisport.com

Livestream UNISPORT natjecanja u vaterpolu i plivanju

Za sve ljubitelje vaterpola osiguran je prijenos uživo utakmica završnice natjecanja.

Studentski rukomet

Čak dvije utakmice u muškoj konkurenciji nisu se odigrale

Odigrana je prva polovica 4. kola sveučilišnog rukometnog prvenstva

Grupa C i D Sveučilišnog prvenstva u rukometu za muškarce kompletirale su 4. kolo, dok je u ženskom dijelu natjecanja odigrano posljednje 7. kolo regularnog dijela prvenstva.