LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Red Bull „Air Race”

Rovinj je spreman za još jedan nebeski spektakl

U trećoj utrci Red Bull-ove serije, Rovinj će ugostiti najbolje ekstremne letače koji će se natjecati u „Air Race”-u.

U trećoj utrci Red Bull-ove serije, Rovinj će ugostiti najbolje ekstremne letače koji će se natjecati u „Air Race”-u.

Najbrži motosport na svijetu vraća se u slikoviti zaljev Valdibora u Rovinju s još jednim uzbudljivim izdanjem natjecanja. Rovinj već odbrojava do posljednjeg svibanjskog vikenda i početka najbržeg motosport spektakla na svijetu – Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva 2015.

Ovaj motosport, kojeg prati status najbržeg u svijetu, kombinacija je preciznosti, brzine i vještine, u kojemu piloti nevjerojatnim manevrima svojim brzim avionima prolaze između 25 metara visokih zračnih pilona. Prošlogodišnji je adrenalinski spektakl u Rovinj doveo više od 50 tisuća gledatelja koji nisu krili svoje oduševljenje spektakularnom utrkom na jednoj od najzahtjevnijih prošlosezonskih staza. Pokazalo je to i rekordnih šest srušenih zračnih vrata između kojih piloti prolaze brzinom i do 370 km/h. Uz potporu nekoliko tisuća austrijskih obožavatelja, slavio je Austrijanac Hannes Arch.

U ovogodišnjoj, još uzbudljivoj sezoni, natječe se 14 natjecatelja među kojima su istaknuti vozači poput Nigela Lamba, Paula Bonhommea, Hannesa Archa i Petea McLeoda te ostalih iskusnih, nebeskih vladara iz prošle sezone, kao i dvojice novih pilota koji su si mjesto u Red Bull Air Race Svjetskom prvenstvu 2015. osigurali nastupom u Challenger Cup-u 2014. godine

U 2015. godini održat će se ukupno osam utrka. Prvenstvo je otvorila tradicionalna jurnjava nebeskim svodom u Abu Dhabiju, nakon čega je japanska Chiba sredinom svibnja sa 60 tisuća gledatelja bodrila domaćeg heroja Muroyu. Nakon Rovinja (30. i 31. svibnja) slijede Budimpešta (4. i 5. srpnja), Ascot (15. i 16. kolovoza), Spielberg (5. i 6. rujna), Fort Worth (26. i 27. rujna) i Las Vegas (17. i 18. listopada).

Rovinjski spektakl održat će se 30. i 31. svibnja u uvali Valdibora, a ulaznice i ostale informacije potražite na službenim stranicama ovog događaja.

FOTO: RED BULL AIR RACE