Europske sveučilišne igre

Riječke rukometašice dramatičnim preokretom do europskog zlata

Zlatne rukometašice

Litavke su u utakmicu ušle puno bolje te odmah ostvarile prednost koju su Riječanke prestigle na samom kraju, u 57. minuti utakmice.

Kad hrvatske rukometašice ili rukometaši formiraju legendarnu gusjenicu i "puze" po parketu, i bez gledanja na semafor može se zaključiti da je riječ o još jednom velikom uspjehu za hrvatski sport. Upravo su na ovakav, tradicionalan način, rukometašice Sveučilišta u Rijeci u "svojoj" dvorani Zamet u ponedjeljak proslavile osvajanje zlatne medalje na Europskim sveučilišnim igrama. U dramatičnoj utakmici svladale su Litavsko sportsko sveučilište 25:24.

Litavke su u utakmicu ušle puno bolje te odmah ostvarile prednost koju su Riječanke prestigle na samom kraju, u 57. minuti utakmice. Najbitniji trenutak utakmice dogodio se sredinom drugog poluvremena kad je ponajbolja litavska igračica Simona Kazlauskaite ozlijedila koljeno, nakon čega su ju suigračice i liječnici morali iznijeti s terena. Riječanke su sam kraj utakmice dočekale s igračicom više te su u tom periodu ostvarile minimalnu, ali zlata vrijednu prednost. Gol za pobjedu zabila je Stefani Stakorić sa sedam metara, a sjajnim obranama u napetoj završnici istaknula se golmanica Helena Šegota. Dinamični duo "lažnih desnih krila" Jelenović-MIočinović zabio je kombinirano deset golova.

Treće mjesto na rukometnom turniru za žene na Europskim sveučilišnim igrama zauzele su djevojke sa Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kampus Rijeka

Čuvanje prirode

Proljetno čišćenje Kampusa Sveučilišta u Rijeci

Radna grupa za promociju održivog razvoja u cilju prevencije okoliša od onečišćenja Sveučilišta u Rijeci poziva vas da sudjelujete u proljetnoj akciji čišćenja Kampusa pod nazivom „Čisti kampus za čistu Rijeku” kako bi prostor koji vas okružuje bio uredniji i ljepši.

http://iuri.uniri.hr/wp-content/uploads/2016/03/uniri_kampus.jpg

Upisi u prvu godinu

28% mjesta na riječkom sveučilištu ostalo slobodno; objavljeni fakulteti koje možete upisati najesen

Za jesenski upisni rok na Sveučilištu u Rijeci preostalo je 1029 slobodnih mjesta, od kojih najviše na Ekonomskom fakultetu.

Susjedstvo Kampus

27 susjedstava

Razgled(nica): organizira se vođena tura sastavnicama riječkog sveučilišta za građane

Ovog će se petka održati Razgled(nica), razgledavanje sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Tim događajem, koji organizira Kampus kreativni tim, nastavlja se upoznavanje sugrađana i sugrađanki s prostorom i radom sveučilišnog Kampusa, i to vođenim turama.

https://pixabay.com/en/computer-laptop-technology-office-3368242/

Sveučilište u Rijeci

Subvencionira se smještaj u naselju „Trsat“ studentima slabijeg socioekonomskog statusa

Sveučilište u Rijeci osiguralo je oko 400 000 kuna kako bi dodijelilo subvencije studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa, za stanovanje u Studentskom naselju „Trsat". Iznos ovisi o prihodima po članu kućanstva.

https://pixabay.com/en/team-motivation-teamwork-together-386673/

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Ribroo priprema riječke brucoše na studentski život

Riječki studentski zbor organizira trodnevno druženje novih studenata Sveučilišta u Rijeci s ciljem lakše i brže prilagodbe na nepoznatu okolinu.