Gostovanje u Varaždinu

Prije pohoda na svjetska odličja, karate reprezentacija posjetila Sveučilište Sjever

Muška seniorska karate reprezentacija Hrvatske u posjetu Sveučilištu Sjever

Hrvatski reprezentativci karatea posjetili su Sveučilište Sjever i upoznali se s njegovim studijima i programa. Sada se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Linzu.

Muška seniorska karate reprezentacija Hrvatske posjetila je 14. listopada 2016. godine Sveučilište Sjever. Naime, u Varaždinu se priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Hrvatske reprezentativce i stručni stožer u ime Sveučilišta dočekao je prorektor, izv. prof. dr. sc. Goran Kozina, koji ih je proveo prostorima i predstavio im različite studije i programe koje Sveučilište Sjever nudi potencijalnim studentima. S obzirom na to da su reprezentativci u velikoj mjeri ujedno i studenti, prorektor im je ukratko opisao načine na koji se ovdje praktična i stručna znanja inkorporiraju u nastavne procese. Pokazao im je kabinete za izvođenje praktične nastave koji su, po svojoj opremljenosti i kvaliteti, među najboljima u Hrvatskoj.

Foto: Sveučilišni centar Koprivnica

Izbornik reprezentacije Esad Garibović, uz zahvalu što su članovi reprezentacije imali priliku posjetiti Sveučilište Sjever, posebno je istaknuo da su svi odreda, osim što su vrhunski sportaši, uspješni što u akademskom, što u poslovnom životu. Zahvalio je u ime reprezentativaca na potpori i dobrim željama koje su im uputili djelatnici i studenti Sveučilišta te izrazio nadu da će se iz austrijskog Linza, gdje se krajem mjeseca održava Svjetsko prvenstvo, vratiti s nizom odličja.

Komentari na članak

Vezani članci

Novi studentski dom u Varaždinu

Sveučilišni kampus Varaždin

Gradi se suvremeni studentski dom za varaždinske studente

Za varaždinske studente gradi se jedan od najsuvremenijih studentskih domova u ovom dijelu Europe. Sve o gradnji doma, sadržajima koji će biti dostupni studentima i cijenama smještaja otkrili su nam Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra Varaždin, Martin Mikuljan, predsjednik Studentskog odbora Studentskog doma Varaždin i Karlo Nadoveza, predsjednik Studentskog zbora FOI-ja.

Voogle konferencija 2016

Voogle konferencija 2016

Poslovne prilike za studente na konferenciji u Varaždinu

U sklopu teme konferencije „First sale to global scale“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici. Ulaznice za studente su besplatne.

Sveučilište Sjever

Sveučilišni centar Varaždin i Sveučilište Sjever

Javna predavanja na Sveučilištu Sjever

Gostujuća predavanja na Sveučilištu Sjever održat će Stanko Abadžić, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Mirjana Dumančić i predsjednica Europske federacije regulatornih tijela u sestrinstvu (FEPI) Dragica Šimunec, a predstavit će se i uredništvo multidisciplinarnog znanstvenog časopisa Podravina.

Učionica na Sveučilištu Sjever

Dan otvorenih vrata

Za srednjoškolce se priprema više od 25 radionica u Sveučilišnom centru Varaždin

Najzanimljiviji dio Dana otvorenih vrata svakako su radionice koje će održati nastavnici i studenti. Učenici će tijekom zanimljivog programa koji uključuje više od 25 radionica različitog sadržaja moći upoznati studijske programe koji se ovdje izvode – elektrotehniku, graditeljstvo, multimediju, strojarstvo, sestrinstvo, mehatroniku, ekonomiju, odnose s javnostima te fizioterapiju.

Sveučilište Sjever

Višak Sveučilišta

Bivši rektor Bjeliš protiv velikog broja sveučilišta u Hrvatskoj

Bivši rektor kritizirao je želju sveučilita Sjever da postane dio državnog vlasništa kako bi ga financirala država.