Četvrto kolo "Kvizanja"

Otvorene prijave za kviz o Hajduku

Otvorene prijave za kviz o Hajduku

Otvorene su prijave za tematski kviz o najtrofejnijem hrvatskom nogometnom klubu. Nađite svoj par s kojim ćete pokazati znanje o Hajduku.

Otvorene su prijave za Kvizanje. Četvrto kolo, Info zona organizira u suradnji s udrugom Naš Hajduk ususret 105-om rođendanu najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba - HNK Hajduk Split. Veliko finale izborit će dvočlana ekipa koja u srijedu 10. veljače od 20:30 sati pokaže najbolje znanje o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kluba.

Prva sezona Kvizanja odigrala se 2011. godine, ali je ovo prva u kojoj je svako kolo tematski određeno. S obzirom na to da je prvo kolo odigrano netom prije parlamentarnih izbora, tema su bili upravo izbori. Tema drugog kola je bila droga i seks jer se održavala u Mjesecu borbe protiv ovisnosti i nekoliko dana nakon Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. Iduće kolo je uslijedilo nakon gomile blagdanskih filmova i tradicionalno pogledanih repriza pa su pitanja bila s područja filmske umjetnosti.

Ako se želite prijaviti, možete to učiniti na linku. Svaka ekipa mora imati dva člana. U prvom krugu odgovaraju na 20 pitanja s ponuđenim odgovorima. Dvije ekipe s najviše pogodaka ulaze u drugi krug. Do titule pobjednika vodi set od deset pitanja bez ponuđenih rješenja. Najbolju ekipu sezone određuje sraz pobjednika prethodno odigranih kola.

Komentari na članak

Vezani članci

Kapa na parama

Za inovativne studente

Prijavi se na Nacionalno studentsko startup natjecanje i osvoji vrijedne nagrade

Zagrebački inkubator poduzetništva s partnerima iz Splita, Rijeke i Osijeka priprema natjecanje za inovativne mlade ljude. U borbu za vrijedne nagrade pozvani su svi sudenti ispod 29 godina, a posljednji rok za prijavu je 28. prosinca tekuće godine.

Za žene u znanosti 2016

Natječaj za stipendije

Stipendije od 5 tisuća eura namijenjene su hrvatskim znanstvenicama

Program "Za žene u znanosti" mnogo je više od tek financijske stipendije. Naime, on predstavlja svojevrsnu afirmaciju hrvatske znanosti i hrvatskih znanstvenica, mijenjajući tako predodžbu o ulozi i doprinosu žena u znanosti te u društvu u cijelosti.

Knjiga i pas

Volontiranje u okolici Zagreba

Zrnce dobrote za male četveronošce u njihovim skloništima

Ako doista volite životinje i tražite savršeni način na koji im možete pomoći, javite se skloništu u Dumovcu ili udruzi Šapica. Postanite njihovi volonteri i krenite u poklanjanje svojih zrnaca dobrote za male četveronošce. 

Internet

Žensko natjecanje

Njemački telekom s 3000 eura nagrađuje najbolji rad u STEM području

Ako dolazite s fakulteta znanosti, tehnologije, inženjerstva ili matematike, Njemački telekom ima izvrsnu priliku za vas. Prijavite svoj rad do 25. veljače. Osim što se najbolji nagrađuje s 3000 eura, najboljoj će se temi dodijeliti 500 eura.

Star trek izdanje

Kviz općeg znanja

Star Trek je tema posebnog izdanja KOZe

Proći ćete kroz „Novu generaciju“ s legendarnim kapetanom Jean Lucom Picardom, svratiti do postaje „DeepSpace Nine“, prokrstariti „Voyagerom“ i „Enterpriseom“, pogledati prema nadolazećem „Discoveryju“, prisjetiti se više ili manje uspješnih filmova iz neuništivih serijala, koji je prije točno pola stoljeća začeo vizionar Gene Roddenberry.