Znanstveno-stručno-sportski susret

Osijek je ukupni pobjednik Primatijade 2016.

cover primatijada

U Rovinju su se okupljali i povezivali studenti različitih prirodnih znanosti radi ostvarivanja međusobne suradnje kroz plenarna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Primatijada je još jednom poticala kolegijalnost i unapređenje načina za međusobno nadopunjavanje struka.

Od 11. do 15. svibnja u Rovinju se održavala Primatijada. Riječ je o znanstveno-stručno-sportskom susretu koji je okupio studente i djelatnike iz cijele Hrvatske s područja biologije, biotehnologije, fizike, geofizike, geografije, geologije, informatike, kemije, matematike i politehnike.

Cilj projekta bio je omogućiti studentima izlaganje radova pred kolegama iz cijele Hrvatske. Oni su također približili STEM područja, odnosno prirodne znanosti, rovinjskim srednjoškolcima kako bi ih potakli na upisivanje studija iz tog područja.

U Rovinju su se okupljali i povezivali studenti različitih prirodnih znanosti radi ostvarivanja međusobne suradnje kroz plenarna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Novo izdanje još je jednom poticalo kolegijalnost i unapređenje načina za međusobno nadopunjavanje struka.

Ovogodišnja Primatijada tematski je bila usmjerena na važnost STEM područja u razvoju IT sektora jer je, u vrijeme digitalizacije i tehnološkog razvitka, IT postao glavna podloga za razvoj uspješnog poduzeća.

Sve sudionike potrebno je posebno pohvaliti zbog dugoročnih rezultata u ostvarivanju dubljeg spoznajnog prodora u segment globalizacije prirodnih znanosti, a pojedine zbog sportskih uspjeha koje su ostvarili u različitim disciplinama.

Ukupni pobjednici Primatijade 2016. predstavnici su Osijeka. U muškom futsalu slavio je Zagreb, a u ženskom Osijek. Zagrebački studenti i osječke studentice izdominirali su u košarci. Najbolji odbojkaši došli su iz metropole, a najbolje odbojkašice iz Osijeka. Osječanke su najbolje i u rukometu, a u muškoj kategoriji pobjedu je odnio Zagreb. Osijek je odnio pobjedu i u odbojci na pijesku.

Najbolja samostalna natjecateljica u šahu je Barbara Rački iz Osijeka, slijedi je sugrađanin Andrej Kukučka, a na treće mjesto plasirao se Dominik Jukić iz Splita. U stolnom tenisu slavili su predstavnici Zagreba – Radmanić i Špalj, drugo mjesto zauzeli su Osječani Kukučka i Gelemanović, a splitski studenti Grgić i Jukić završili su na trećem mjestu.

Komentari na članak

Vezani članci

9. ETNOFILm festival

Filmski program

Etnografska kretanja i antropološki turizam predstavljaju se kroz projekcije na ETNOFILm festivalu

Donosimo vam program ovogodišnjeg izdanja ETNOFILM festivala. Uz bogat filmski program, očekuju nas zanimljivi okrugli stol, radionica i zabavno zatvaranje manifestacije.

Ambasadorica Cannes Lionsa i stručnjakinja za e-trgovinu na Danima komunikacija

„Ljudi ne kupuju proizvod, nego ideju koja stoji iza njega“

Ovogodišnji festival ugostit će prvu indijsku kreativnu direktoricu i ovogodišnje zaštitno lice Cannesove See It Be It inicijative – Swati Bhattacharya te Jessicu Chapplow, specijalisticu za inovativne platforme u nastajanju i e-commerce.

Krunoslav Weinpeter dao studentima priliku za suradnju na projektu "Pointers"

#SmartCaffe

Krunoslav Weinpert dao studentima priliku za suradnju na projektu "Pointers"

Krunoslav Weinpert je pokretač uspješne turističke aplikacije "Pointers" koja je ponudu Krka podigla na sasvim novu razinu. S obzirom da je cijeli projekt u usponu, postoji potreba za novim kadrom. Aplikaciju je predstavio osječkim studentima na ovomjesečnom #SmartCaffeu i pozvao ih na suradnju.

INA Junior freshhh finale

Inino srednjoškolsko natjecanje privuklo gotovo 1000 učenika iz 57 gradova

U Ini održano finale natjecanja Junior Freshhh

Pet tročlanih timova borilo se za pobjedu u finalu natjecanja Junior Freshhh. Tko je odnio pobjedu, saznajte na linku!

Peter Sunde predavanje

Zanimljiv i edukativan vikend u Rovinju

Rekordno izdanje Dana komunikacija okupilo najveća imena komunikacijske industrije

Predavanje na kojemu se tražilo mjesto više bilo je i ono kontroverznog osnivača portala The Pirate Bay Petera Sundea.