Znanstveno-stručno-sportski susret

Osijek je ukupni pobjednik Primatijade 2016.

cover primatijada

U Rovinju su se okupljali i povezivali studenti različitih prirodnih znanosti radi ostvarivanja međusobne suradnje kroz plenarna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Primatijada je još jednom poticala kolegijalnost i unapređenje načina za međusobno nadopunjavanje struka.

Od 11. do 15. svibnja u Rovinju se održavala Primatijada. Riječ je o znanstveno-stručno-sportskom susretu koji je okupio studente i djelatnike iz cijele Hrvatske s područja biologije, biotehnologije, fizike, geofizike, geografije, geologije, informatike, kemije, matematike i politehnike.

Cilj projekta bio je omogućiti studentima izlaganje radova pred kolegama iz cijele Hrvatske. Oni su također približili STEM područja, odnosno prirodne znanosti, rovinjskim srednjoškolcima kako bi ih potakli na upisivanje studija iz tog područja.

U Rovinju su se okupljali i povezivali studenti različitih prirodnih znanosti radi ostvarivanja međusobne suradnje kroz plenarna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Novo izdanje još je jednom poticalo kolegijalnost i unapređenje načina za međusobno nadopunjavanje struka.

Ovogodišnja Primatijada tematski je bila usmjerena na važnost STEM područja u razvoju IT sektora jer je, u vrijeme digitalizacije i tehnološkog razvitka, IT postao glavna podloga za razvoj uspješnog poduzeća.

Sve sudionike potrebno je posebno pohvaliti zbog dugoročnih rezultata u ostvarivanju dubljeg spoznajnog prodora u segment globalizacije prirodnih znanosti, a pojedine zbog sportskih uspjeha koje su ostvarili u različitim disciplinama.

Ukupni pobjednici Primatijade 2016. predstavnici su Osijeka. U muškom futsalu slavio je Zagreb, a u ženskom Osijek. Zagrebački studenti i osječke studentice izdominirali su u košarci. Najbolji odbojkaši došli su iz metropole, a najbolje odbojkašice iz Osijeka. Osječanke su najbolje i u rukometu, a u muškoj kategoriji pobjedu je odnio Zagreb. Osijek je odnio pobjedu i u odbojci na pijesku.

Najbolja samostalna natjecateljica u šahu je Barbara Rački iz Osijeka, slijedi je sugrađanin Andrej Kukučka, a na treće mjesto plasirao se Dominik Jukić iz Splita. U stolnom tenisu slavili su predstavnici Zagreba – Radmanić i Špalj, drugo mjesto zauzeli su Osječani Kukučka i Gelemanović, a splitski studenti Grgić i Jukić završili su na trećem mjestu.

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorat pročelje

Temelji inovativnog gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize

Održana tribina "Inovacije u medicini III"

U rektoratu Sveučilišta u Zagrebu je održana tribina "Inovacije u medicini III". Čelnici Sveučilišta potpisali su sporazum o poslovnoj surdanji s Udrugom inovatora Hrvatske.

Pannonian Challenge

Pannonian Challenge

Bliži se najveći ekstremni događaj u regiji

Osijek se uskoro pretvara u pravo adrenalinsko carstvo koje će pohoditi preko 400 najboljih in line, skate i BMX vozača svijeta. U 2016. godini Pannonian Challenge dio je prestižnog svjetskog BMX Freestyle kupa FISE World Series.

Shaesta Waiz i Bakhita Al Muheiri

Avijacija

Da su itekako talentirane za zrakoplovstvo, pokazuju žene u Boeingu 777

– Zrakoplov ne zna jeste li žena ili muškarac, koja je vaša religija ili životna priča. – ističe Shaesta Waiz.

Primatijada 2014

Okupljanje studenata europskih sveučilišta

Primatijada 2014.: izlet u Bugarsku za sve studente Sveučilišta u Puli

Budući da mjesta u autobusu za odlazak na Primatijadu nisu potpuno ispunjena, otvorena je mogućnost ostalim studentima da se priključe pulskim ekipama.

FOI - zgrada fakulteta

Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu

Potpisan sporazum o suradnji između studentskog startup projekta MyBeeLine i sustava za podršku startup@foi

– Ovo je odlično rješenje za odmak od straha jer smo sada prepoznati od strane Fakulteta, a to je već dokaz da se radi o ozbiljnom i perspektivnom projektu. – istaknuo je Alen Huskanović, jedan od studenata koji radi na projektu