Znanstveno-stručno-sportski susret

Osijek je ukupni pobjednik Primatijade 2016.

cover primatijada

U Rovinju su se okupljali i povezivali studenti različitih prirodnih znanosti radi ostvarivanja međusobne suradnje kroz plenarna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Primatijada je još jednom poticala kolegijalnost i unapređenje načina za međusobno nadopunjavanje struka.

Od 11. do 15. svibnja u Rovinju se održavala Primatijada. Riječ je o znanstveno-stručno-sportskom susretu koji je okupio studente i djelatnike iz cijele Hrvatske s područja biologije, biotehnologije, fizike, geofizike, geografije, geologije, informatike, kemije, matematike i politehnike.

Cilj projekta bio je omogućiti studentima izlaganje radova pred kolegama iz cijele Hrvatske. Oni su također približili STEM područja, odnosno prirodne znanosti, rovinjskim srednjoškolcima kako bi ih potakli na upisivanje studija iz tog područja.

U Rovinju su se okupljali i povezivali studenti različitih prirodnih znanosti radi ostvarivanja međusobne suradnje kroz plenarna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Novo izdanje još je jednom poticalo kolegijalnost i unapređenje načina za međusobno nadopunjavanje struka.

Ovogodišnja Primatijada tematski je bila usmjerena na važnost STEM područja u razvoju IT sektora jer je, u vrijeme digitalizacije i tehnološkog razvitka, IT postao glavna podloga za razvoj uspješnog poduzeća.

Sve sudionike potrebno je posebno pohvaliti zbog dugoročnih rezultata u ostvarivanju dubljeg spoznajnog prodora u segment globalizacije prirodnih znanosti, a pojedine zbog sportskih uspjeha koje su ostvarili u različitim disciplinama.

Ukupni pobjednici Primatijade 2016. predstavnici su Osijeka. U muškom futsalu slavio je Zagreb, a u ženskom Osijek. Zagrebački studenti i osječke studentice izdominirali su u košarci. Najbolji odbojkaši došli su iz metropole, a najbolje odbojkašice iz Osijeka. Osječanke su najbolje i u rukometu, a u muškoj kategoriji pobjedu je odnio Zagreb. Osijek je odnio pobjedu i u odbojci na pijesku.

Najbolja samostalna natjecateljica u šahu je Barbara Rački iz Osijeka, slijedi je sugrađanin Andrej Kukučka, a na treće mjesto plasirao se Dominik Jukić iz Splita. U stolnom tenisu slavili su predstavnici Zagreba – Radmanić i Špalj, drugo mjesto zauzeli su Osječani Kukučka i Gelemanović, a splitski studenti Grgić i Jukić završili su na trećem mjestu.

Komentari na članak

Vezani članci

Dani komunikacija 2017 predstavljanje

Dani komunikacija

Suosnivač portala The Pirate Bay stiže u Hrvatsku

Na Danima komunikacija posjetitelje očekuju i brojni sadržaji s festivala u Cannesu, kao što su predavači te video sekcije nagrađivanih svjetskih projekata i najboljih predavanja, a na festival dolazi i direktor nagrada festivala Simon Cook.

9. ETNOFILm festival

Filmski program

Etnografska kretanja i antropološki turizam predstavljaju se kroz projekcije na ETNOFILm festivalu

Donosimo vam program ovogodišnjeg izdanja ETNOFILM festivala. Uz bogat filmski program, očekuju nas zanimljivi okrugli stol, radionica i zabavno zatvaranje manifestacije.

Studenti i profesori Sveučilišta u Dubrovniku u Americi

Studenti i profesori Sveučilišta u Dubrovniku

Hrvatski i američki studenti raspravljali o demokraciji i političkoj participaciji

Studijski boravak u SAD-u nastavak je suradnje dvaju sveučilišta na projektu "Rasprava o demokraciji: politička participacija i politička kompetencija".

FictionPlayGrounds

Stvaranje kulturalno ne-monogamnog prostora

Predstavljanje FictionPlayGroundsa, platforme za umrežavanje različitih umjetnosti

KSET će 11. svibnja ugostiti autore i autorice FictionPlayGroundsa. To će biti prvi prezentacijski događaj na kojemu će posjetitelji moći uživati u čitanju poezije i proze uz popratne vizuale.

BLITZ Rovinj

Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti

Svemirski BLITZ festival pretvara Rovinj u grad teatra

Rezervirajte svoje ulaznice za novo izdanje BLITZ festivala koji će uskoro pretvoriti Rovinj u europsku platformu za predstavljanje, razmjenu i produkciju inovativnih dometa u polju „živih" umjetnosti.