LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Falilo je sreće

Odlična predstava Hajduka u porazu od Bešiktaša (1:2)

Iako je Hajduk bio evidentno bolja momčad, presudilo je iskustvo Bešiktaša koji stečenu prednost nije ispustio do posljednjeg zvižduka

Iako je Hajduk bio evidentno bolja momčad, presudilo je iskustvo Bešiktaša koji stečenu prednost nije ispustio do posljednjeg zvižduka

 Hajduk je u prijateljskoj utakmici izgubio od Bešiktaša na Poljudu 1:2 pred oko deset tisuća gledatelja.  Iako rezultat to ne sugerira, Splićani su bili puno bolja momčad od Bešiktaša. I Tudor i Bilić izveli su poprilično šarolike sastave, pa je tako na vratima Hajduka priliku dobio mladi Dante Stipica. 

Na samom početku utakmice Hajduk je imao dvije dobre prilike, u šestoj minuti, Bencun je odlično proigrao Gruzijca Iluridzea koji je pucao pokraj vrata, a samo dvije minute poslije lijepo je okrenuo dvojicu protivničkih igrača, ali je vratar Gonen zaustavio njegov udarac. 

Ubrzo su uslijedili problemi za Hajduk, iz igre je morao Jozinović. 

U trinaestoj minuti, Uysal pogađa iz slobodnjaka za vodstvo gostiju. Nemoćan je bio Dante Stipica. 

Nakon tri izvrsne prigode Hajduka koje nisu iskoristili Andrijašević, Bencun i Iluridze, u 27. minuti gosti iz praktički drugog udarca u okvir gola povisuju vodstvo na 2:0, strijelac je bio Dentinho koji je prošao pokraj kapetana Maloče poput brzog vlaka. 

U tridesetoj minuti nova, stopostotna prigoda za nepreciznog Iluridzea koji je sa šest metara pucao pored vrata. 

Hajduk je u 44. minuti napokon pronašao put do mreže Bešiktaša, nakon duge akcije odlično se u šesnaestercu gostiju snašao danas izvrsni Kouassi koji je zabio za 1:2 i kraj prvog dijela. 

Nastavak utakmice donio je ponovnu dominaciju splitske momčadi, a u 59. minuti Iluridze opet nije iskoristio izvrstan ubačaj Kouassija, s pet metara pucao je iznad gola. 

U nastavku Tudor mijenja "pola" momčadi, u igru ulaze Kiš, Bašić, Sušić i Bukva. 

75. minuta donijela je prvi pravi udarac gostiju, siguran je bio Stipica, a već idućoj akciji pravi slalom Maglice. Osječanin je prošao  trojicu čuvara u nizu i pucao sa šest metara, ali izvrsnom reakcijom brani vratar Bešiktaša. Probali su gosti iz kontre, no bez uspjeha. 

U 80. minuti priliku su dobila dvojica juniora Hajduka, mladi Arlind Basha i Andrija Balić koji se samo nekoliko minuta nakon ulaska mogao upisati u strijelce, no nije iskoristio izvrsnu asistenciju Tomislava Kiša. 

Posljednjih deset minuta igrala se prava viktorija ispred gola turske momčadi. Prvo je Kiš proigrao Maglicu koji opet puca pored vrata, a nakon njega Basha prolazi dvojicu i pada u šesnaestercu. U istoj akciji puca Balić ali još jednom brani vratar gostiju. 

"Bili" su pružili dobru utakmicu protiv slavne turske momčadi što je i prepoznala splitska publika koja ih je ispratila pljeskom. 

FOTO: FACEBOOK/HAJDUK.HR