LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo pojačanje na Anfieldu

Navijači ga podcjenjuju, no brojke pokazuju drugačije

Danny Ings prošle je sezone bio učinkovitiji od svih Liverpoolovih napadača.

Danny Ings prošle je sezone bio učinkovitiji od svih Liverpoolovih napadača.

Prosječnom nogometnom fanu vjerojatno ime Danny Ings ništa ne znači. Ovaj 22-godišnji engleski napadač četiri je sezone proveo u Burnleyu. Ove sezone njegov je klub ispao iz Premier lige kao predzadnji na ljestvici.

No, Liverpoolovi čelnici odlučili su dovesti Ingsa kao pojačanje za sljedeću sezonu. Navijači Redsa izrazili su nezadovoljstvo takvim potezom, omalovažavajući skromni transfer iz skromnog kluba. Ings je, naime, došao u Liverpool kao slobodan igrač, što znači da klub neće morati izdvojiti velik novac za njegov angažman.

Njegov učinak prošle sezone samo je solidan. Zabio je 11 golova uz četiri asistencije u 35 utakmica. Odgovoran je, dakle, za više od polovine Burnleyevih 28 golova koje su zabili ukupno ove sezone. Tri Liverpoolove „udarne igle": Sturridge, Balotelli i Lambert kombinirano su upisali samo 12 golova i četiri asistencije u 72 odigrane utakmice. Dakle, Ings je bio puno učinkovitiji od razvikanih i skupo plaćenih Liverpoolovih napadača. 

Liverpool je prošle sezone potrošio više od 150 milijuna eura za pojačanja koja nisu dostojna svoje cijene. Balotelli (20 mil. eura), Marković (25 mil. eura) i Lovren (27 mil. eura) redovito su uvrštavani u liste najgorih transfera ove sezone. Liverpool je sezonu završio na šestom mjestu, što je značajno pogoršanje u odnosu na prošlu sezonu, kad su se do samoga kraja borili za naslov prvaka Engleske. 

FOTO: GERMANIJAK