Svjetski BMX kup

Najbolji vozači svijeta izveli neviđen show u Osijeku

Završen Panonian Challenge

Dvanaest najboljih BMX vozača svijeta tribine je više puta ostavilo bez daha, a na tron se popeo prošlogodišnji nositelj naslova svjetskog prvaka Logan Martin.

U osječkom parku Copacabana 24. srpnja završilo je 17. izdanje Pannonian Challengea, najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta i glazbe. Pannonian je ove godine bio dio Svjetskog BMX kupa – FISE World Series, pa su Osijekom proteklih nekoliko dana vladale ekstremne majstorije u izvedbi legendi ovog sporta.

Ukupni pobjednik prošlogodišnjeg kupa, Logan Martin, slavio je na postolju nakon što je tisuće ljudi u publici ostavio bez daha svojim besprijekornim vožnjama. Favorit domaće publike, Daniel Dhers, koji je trenutno vodeći u ukupnom svjetskom poretku, na tron se popeo drugi, a treće je mjesto pripalo Joshui Perryju.

Pannonian Challenge već 17 godina okuplja ekstremne sportaše i ljubitelje sporta u ovaj grad, a od malog je festivala, koji su polako počeli graditi lokalni dečki, prerastao u događaj koji je na obveznom popisu svakog respektabilnog vozača svijeta. Osijek je, između 20 gradova koji su se našli u konkurenciji, odabran da bude jedan od domaćina prestižnog kupa UCI BMX Freestyle Park World Cupa, između ostalog zbog atraktivnosti Hrvatske, ali prije svega zbog reputacije koju Pannonian Challenge uživa među vozačima diljem svijeta.

Ovaj dosad neviđeni spektakl u Osijeku gledao se uživo u preko 40 zemalja svijeta. Svoj put u potrazi za najboljim vozačem svijeta FISE World Series, nakon Francuske i Hrvatske, nastavlja u SAD-u, Kanadi i Kini.

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš, u kvalifikacijama je nezgodno pao te se nije uspio plasirati u polufinale. No, na prvoj je postaji Svjetskog kupa u Francuskoj briljirao i ušao u finale među 12 najboljih, stoga vrijedi pratiti kakvi sve uspjesi očekuju ovog mladog Varaždinca koji se, polako, ali sigurno, penje prema samom svjetskom vrhu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kožna jakna

"Street Style Scouting"

Potraga za kombinacijama s najviše stila na osječkoj špici

Osječankama i Osječanima s najviše stila organizatori Portanova Fashion Incubatora dodijelit će ulaznice za nadolazeći modni događaj.

MOZAK

Znanstveno-stručna manifestacija

Zanimljiva događanja u sklopu 11. Tjedna psihologije u Hrvatskoj

Kroz mnoštvo zanimljivih i edukativnih radionica, predavanja i tribina zavirite u intrigantan svijet psihologije i upoznajte se s raznolikim aspektima psihologijske znanosti u teoriji i praksi.

Europski dan poslova - EFOS

Ekonomski fakultet u Osijeku

Europski dan poslova u Osijeku

Ekonomski fakultet u Osijeku domaćin je ovogodišnjeg Europskog dana poslova, koji će se održati 24. studenog. Događaj je otvoren za sve zainteresirane građane.

Klap-klap projekt

Intervju

Studenti u kazalištu; predstavljamo trojac koji stoji iza projekta Klap-klap

Razgovarali smo s ekipom studenata koja stoji iza osječkog projekta Klap-klap, odnosno neformalnog kluba kazališne publike, koji je osnovan u listopadu 2019. godine. Pogledajte što su nam rekli o projektu, idejama za budućnost i razvoju kazališne publike u Osijeku!

Engleski jezik

Za učenike i studente

Besplatno testiranje poznavanja engleskog jezika za one koji razmišljaju o obrazovanju u Velikoj Britaniji

22. siječnja organizira se besplatno polaganje internog testa iz engleskog jezika za zainteresirane kandidate koji žele upisati studij u Velikoj Britaniji. Broj mjesta je ograničen.