LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Copa America - Skupina A

Meksiko i Bolivija remizirali

Zanimljivo je napomenuti kako je ovo bio treći dvoboj Meksika i Bolivije na južnoameričkim prvenstvima i da favorizirani Meksikanci još nikada nisu uspjeli svladati Boliviju.

Zanimljivo je napomenuti kako je ovo bio treći dvoboj Meksika i Bolivije na južnoameričkim prvenstvima i da favorizirani Meksikanci još nikada nisu uspjeli svladati Boliviju.

Nogometaši Meksika i Bolivije odigrali su 0:0 u drugoj utakmici 1. kola skupine A na Južnoameričkom nogometnom prvenstvu. Najviše je ovim rezultatom profitiralo Čile, koje je na otvorenju prvenstva svladalo Ekvador s rezultatom 2:0, te je tako ostalo usamljeno na vrhu skupine A, s tri boda. Meksiko je u Copa Americu ušao bez napadača Javiera Hernandeza, golmana Guillermoa Ochoae, Hectora Herrere, Andresa Guardada, Carlosa Vele te Giovannia i Jonathana Dos Santosa. Razlog tome je što Meksiko također nastupa na Gold Cupu, koji se održava u SAD-u i Kanadi od 7. do 26. srpnja. Gold Cup je glavno nogometno natjecanje država članica CONCACAFA-a (najviše izvršno tijelo za Sjevernu i Srednju Ameriku te Karibe). 

Unatoč početnoj dominaciji Meksika, Bolivija je imala odličnu priliku u 15. minuti preko Ricarda Pedriela, koji je pogodio stativu. Neposredno prije kraja poluvremena, Bolivija je ponovno prijetila, ali ovoga puta također nisu imali sreće budući da je solidan udarac Jhasmania Camposa obranio meksički vratar Jose de Jesus Corona. 

Najbolju priliku za vodstvo Meksika propustio je Raul Jimenez, kada u 66. minuti nije uspio glavom iz blizine matirati bolivijskog vratara. Novi se uzbudljivi trenutak na utakmici dogodio u 79. minuti, kada su Meksikanci mislili da će im sudac dodijeliti jedanesterac. Javier Aquino se sjurio po desnoj strani suparničkog kaznenog prostora, kada je u jednom trenutku pao na travnjak unatoč tome što su kamere pokazale kako nije bilo kontakta između njega i Leonela Moralesa. Meksikanci nisu bili sretni odlukom pargvajskog suca, koji je odlučio ne svirati najstrožu kaznu. Do kraja utakmice još jednu priliku imao je Vicente Matias Vuoso, ali njegov udarac je blokiran i Meksiko se morao zadovoljiti bodom. 

– Željeli smo pobijediti, – rekao je na press konferenciji poslije utakmice izbornik Meksika. – Nije loš rezultat pošto imamo jedan bod. Još uvijek imamo utakmice protiv Čilea i Ekvadora. Pokušali smo ostvariti bolji rezultat, nismo uspjeli i nismo bili uspješni pred suparničkim vratima, svjesni smo toga.

Zanimljivo je napomenuti kako je ovo bio treći dvoboj Meksika i Bolivije na južnoameričkim prvenstvima i da ih favorizirani Meksikanci još nikada nisu uspjeli svladati, za razliku od utakmica u drugim natjecanjima i prijateljskim ogledima, gdje ih redovito pobjeđuju. 

FOTO: BLEACHERREPORT.COM