LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mirko Filipović gostovao na sportskoj tribini

IZVJEŠTAJ: Iza imidža grubijana krije se pacifist, ljubitelj životinja, prirode i šaljivdžija

Mnogobrojnim posjetiteljima pričao je o svom životu i karijeri uz puno humora i bezbroj anegdota koje su ga pratile na putu.

Mnogobrojnim posjetiteljima pričao je o svom životu i karijeri uz puno humora i bezbroj anegdota koje su ga pratile na putu.

Da je sinoć u Kinu Forum sjedio netko tko nikad nije čuo za Mirka Filipovića, vjerojatno bi pomislio da je riječ o kakvom stand-up komičaru koji voli svratiti do teretane. Cro Cop puna je dva sata mnogobrojnu publiku zabavljao i oduševljavao svojim pričama.

Izašao je na pozornicu uz pjesmu uz koju je ulazio u ring. Mnoge obožavatelje još uvijek prođu trnci kad čuju legendarnu „Wild Boys”. Pratnja mu je bio Hrki, maskota Europskih sveučilišnih igara.

Mirko je svoju priču započeo svojim boravkom u Studentskom domu Stjepan Radić, popularnoj Savi. Svoj boravak u sobi 22 sedmog paviljona pamti kao prekrasno vrijeme. Tada je, doduše, živio kao ilegalac sa svakakvim cimerima, a novac za preživljavanje zarađivao je radeći kao izbacivač u obližnjoj diskoteci.

– Bilo je dana kad sam bio gladan. Nije ih bilo puno, nasreću. To je škola koju bih želio da svatko prođe. Nikad mu više ne bi palo na pamet uludo potrošiti novce. Ne mogu vjerovati kako zvijezde dožive bankrot uz silne milijune koje su zaradili.

Mirko inače nije uspio upisati Kineziološki fakultet jer nije imao vezu. Odlučio se potom za Policijsku akademiju uz koju se bavio kickboxingom.

– Svoj high kick usavršio sam na maloj boksačkoj vreći koju sam zabio čavlom na zid. – prisjetio se Mirko svojih početaka.

Proveo je Cro Cop publiku kroz svoju profesionalnu karijeru i najzanimljivije borbe. Zanimljiva anegdota vezana je za Mirkovu „crnu mačku” Ernesta Hoosta, koji ga je u pobijedio u sva tri međusobna okršaja.

– U jednoj borbi imao sam dva slomljena rebra, a on zamotanu nogu. Gađali smo jedan drugog u bolna mjesta. On je mene pogodio u rebro i srušio. Kasnije mi je rekao da mu ova zamotana noga nije bila ozlijeđena, već druga. Nikad to neću zaboraviti. – rekao je o svojoj borbi s Hoostom.

Dotakao se i svoje glumačke karijere. Filipović je 2005. godine nastupio u igranom filmu Ultimate Force. Na pitanje zašto nije snimljen nastavak ovog megahita odgovorio je:

– Tarantino i Spielberg međusobno su se potukli jer su žarko htjeli režirati nastavak. Zato sam odlučio da je sigurnije ne ulaziti u taj projekt. – našalio se Cro Cop.

Mirko je publici predstavio i svoju drugu stranu. Ovaj nemilosrdni borac u ringu veliki je ljubitelj životinja. Najviše voli pse, koje nekad i udomljuje. Veliku brigu vodi i o očuvanju okoliša te se svim silama bori protiv divljih odlagališta u svojoj okolini.

Cro Cop
 
Foto: Studentski.hr
 
 

Usprkos bavljenju nasilnom sportom, Filipović često sudjeluje u akcijama i radionicama kojima promiče toleranciju i rješavanje sukoba na lijep način.

Također, Mirko je pokazao i odličan smisao za humor ispričavši nekoliko viceva, na opće oduševljenje pune kino dvorane.

Na kraju se natjecao s tri studenta u gađanju lukom i strijelom. Mirko je, dakako, pobijedio. S pozornice je ispraćen gromoglasnim pljeskom uz taktove pjesme „Dođi u Vinkovce”.