Zanimanje budućnosti

Institut za kineziologiju predstavio novi studijski program za fitness trenere

https://pixabay.com/en/people-woman-exercise-healthy-fit-2578021/

Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima. Prijave za program osposobljavanja zaprimaju se do 1. ožujka.

Zdravi i aktivni život pojam je koji se sve više nalazi na ljestvici prioriteta mnogih pojedinaca, a posao fitness trenera postaje jedan od najplaćenijih u svijetu, stoga ne čudi veliko zanimanje upravo za ovim zanimanjem. Prepoznavši to, Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima, tako znatno doprinijevši edukaciji budućih nositelja razvitka kineziološke struke. 

Institut je osnovao Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i to upravo s ciljem osposobljavanja za poslove instruktora fitnessa. Polaznici će nakon završetka programa moći provoditi fitness programe i pojedine oblike podučavanja koje su oblikovali kvalificirani treneri, provoditi podučavanje odgovarajućih fitness sadržaja koji su sigurni za klijenta te biti vrsni stručnjaci u domeni sporta i zdravlja.

Student će kroz ukupno devet nastavnih cjelina imati priliku saznati sve o osnovama medicine sporta, pedagogiji i komunikologiji u sportu, osnovama sporta i sportskog treninga, metodici podučavanja vježbi u fitness programima, metodici podučavanja osnovnih vježbi u kardio fitnessu, dobit će praktičnu nastavu i mnogo drugih korisnih nastavnih predmeta i savjeta. Program osposobljavanja realizirat će se provedbom nastavnog plana i programa koje je odobrilo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

Rok za prijave na natječaj svih zainteresiranih polaznika programa osposobljavanja Hrvatskog instituta za kineziologiju je do 1. ožujka 2019. godine u 16 sati, a upisi, kao i prijemni ispiti, provest će se 10. ožujka s početkom u 15 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15).

Komentari na članak

Vezani članci

Novi studijski programi u Koprivnici

Sveučilište Sjever

Novi studijski programi od ove jeseni u Koprivnici

– Sveučilište Sjever pokretanjem novih studija ponovno dokazuje dinamičan razvoj u smjeru zadovoljavanja potreba gospodarstva. Oba programa predstavljaju konkurentan pristup na tržištu i potrebna su našem gospodarstvu. – istaknuo je rektor.

Studiraj u turističkom, kulturnom i studentskom gradu

Uvijek prvi, uvijek bolji!

Studiraj u turističkom, kulturnom i studentskom gradu

Dubrovnik ti nije zanimljiv samo ljeti? Želiš živjeti u turističkom, kulturnom i studentskom gradu? Dođi na Sveučilište u Dubrovniku! Ako si već student preddiplomskog studija na nekom od visokih učilišta u Hrvatskoj, to ne znači da diplomski studij ne možeš završiti upravo u ovom gradu.

Studentska odbojka

Ženske ekipe prevladavaju u odbojci

Izvučeni parovi zagrebačkog sveučilišnog prvenstva u odbojci i vaterpolu

U srijedu je u prostorijama Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza održano izvlačenje parova za sveučilišna natjecanja u odbojci i vaterpolu.

POlitehnika 2016

Politehnika 2025

Predstavljeno deset novih studijskih programa specijalističkih politehničkih područja

Iako su unutar svih prezentiranih studijskih programa prisutne velike promjene u odnosu na postojeću akademsku praksu, posebnu je pažnju auditorija privukao i studijski program Informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.

Vojnici na treningu Aktivne Hrvatske

Sportsko-edukativni projekt

Vojnici ukazali na potrebu za tjelesnom aktivnosti; važnost iste naglasio i dekan KIF-a

– Tjelesna aktivnost najbolji je lijek za mnoge kronične, nezarazne bolesti koje su najveći problem današnjeg društva. Ovom prilikom pozivam sve građane Hrvatske da posebnu pažnju posvete povećanoj brizi za vlastito zdravlje i neka ovaj današnji trening 300 vojnika bude poticaj svima nama za to! – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba.