Zanimanje budućnosti

Institut za kineziologiju predstavio novi studijski program za fitness trenere

https://pixabay.com/en/people-woman-exercise-healthy-fit-2578021/

Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima. Prijave za program osposobljavanja zaprimaju se do 1. ožujka.

Zdravi i aktivni život pojam je koji se sve više nalazi na ljestvici prioriteta mnogih pojedinaca, a posao fitness trenera postaje jedan od najplaćenijih u svijetu, stoga ne čudi veliko zanimanje upravo za ovim zanimanjem. Prepoznavši to, Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima, tako znatno doprinijevši edukaciji budućih nositelja razvitka kineziološke struke. 

Institut je osnovao Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i to upravo s ciljem osposobljavanja za poslove instruktora fitnessa. Polaznici će nakon završetka programa moći provoditi fitness programe i pojedine oblike podučavanja koje su oblikovali kvalificirani treneri, provoditi podučavanje odgovarajućih fitness sadržaja koji su sigurni za klijenta te biti vrsni stručnjaci u domeni sporta i zdravlja.

Student će kroz ukupno devet nastavnih cjelina imati priliku saznati sve o osnovama medicine sporta, pedagogiji i komunikologiji u sportu, osnovama sporta i sportskog treninga, metodici podučavanja vježbi u fitness programima, metodici podučavanja osnovnih vježbi u kardio fitnessu, dobit će praktičnu nastavu i mnogo drugih korisnih nastavnih predmeta i savjeta. Program osposobljavanja realizirat će se provedbom nastavnog plana i programa koje je odobrilo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

Rok za prijave na natječaj svih zainteresiranih polaznika programa osposobljavanja Hrvatskog instituta za kineziologiju je do 1. ožujka 2019. godine u 16 sati, a upisi, kao i prijemni ispiti, provest će se 10. ožujka s početkom u 15 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15).

Komentari na članak

Vezani članci

Dan otvorenih vrata KIF-a

Pripreme za razredbeni postupak

Ponovno velik interes budućih studenata za upis na Kineziološki fakultet

Kineziološki fakultet iznjedrio je značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih kineziologa, budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku.

Ispunjavanje obrazaca

Upis na studijske programe visokih učilišta

Pravo na upis ostvarilo 25 684 kandidata, studij logopedije najpoželjniji

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje u ljetnom upisnom roku na rang-listama bilo je 34 872 kandidata, a pravo na upis ostvarilo je 25 684 kandidata. Najveći interes bio je za polje logopedije.

Mars 1

Studijski program za buduće lidere

S faksa na posao uz Mars Leadership Experience program!

MLE omogućuje polaznicima programa odličan početak karijere pružajući im potrebna znanja i vještine da postanu budući lideri. Prijave sudionika zaprimaju se do 29. ožujka.

Sveučilište Sjever

Dan otvorenih vrata

Sveučilište Sjever upoznaje posjetitelje sa svojim radom

Otvaraju se vrata svima zainteresiranima za rad Sveučilišta Sjever. Posjetitelji će saznati sve o studijskim programima te će imati priliku razgovarati s profesorima i studentima.

Institut za razvoj obrazovanja

EducationUSA sajam visokog obrazovanja

Predstavljanje vodeće obrazovne destinacije u Westinu

Treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja održat će se 5. travnja u Zagrebu. Zainteresiranima će otkriti prednosti studiranja u SAD-u i načine kako ih iskoristiti.