Počinje veliko studentsko natjecanje

FOTO: Događaji koje ne smijete propustiti na Univerzijadi

Europske sveučilišne igre
Pogledaj fotogaleriju
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre

+2

Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja, započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Otvaranje Igara bit će u srijedu u 21 sat na zagrebačkoj Mladosti.

Svega nekoliko dana dijeli nas od početka Europskih sveučilišnih igara. Rijeka i Zagreb su spremni. Za vas smo izdvojili pet događaja koje ne smijete propustiti. Duh slavne Univerzijade iz 1987. godine za nekoliko dana ponovno će zaživjeti ulicama Rijeke i Zagreba. Postavljanjem plamenika koji je od jučer osvijetlio Trg Dražena Petrovića, Hrvatska najavljuje početak dugo iščekivanih Europskih sveučilišnih igara.

Igre će biti otvorene 13. srpnja u 21 sat na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Svečana ceremonija u režiji je slavnog kazališnog redatelja Krešimira Dolenčića. Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Sudeći po dosadašnjim velikim projektima koje je Dolenčić radio otvaranje igara zasigurno će biti jedan od najljepših događaja u Hrvatskoj ove godine Ulaz na ceremoniju je besplatan, a svoje ulaznice možete podići na blagajnama bazena Svetice, Utrina i Mladost.

Tijekom dva tjedna održavanja igara, od 13. do 25. srpnja, održat će se brojna atraktivna sportska natjecanja, a ono što svakako ne smijete propustiti su sportovi koje rijetko viđamo poput ženskog nogometa, sportskog penjanja i golfa. Oni sportovi koje najviše pratimo, poput nogometa i košarke, zasigurno će biti dobar razlog da tople ljetne dane provedete u bodrenju hrvatskih timova.

Uz brojna sportska natjecanja, tisuće studenata slobodne će trenutke provoditi u upoznavanju Hrvatske te na organiziranim tematskim partijima i druženjima uz zabavne programe. Zabavni dio programa organiziran je u zagrebačkim klubovima Roko, Žabac i Circus, restoranu Heart by Lido te riječkim klubovima Beertiji i Mystique, pizzeriji Gvardijan, Nemo pubu, jazz klubu Tunel, beach baru Colosseum u Opatiji te na Trsatskoj Gradini. Osim organiziranih druženja u klubovima, za sve sudionike organziran je odlazak u muzej MSU, Ljetnu pozornicu Bundek, Večeri na Griču, nekoliko riječkih muzeja te mnoge druge zanimljive ljetne lokacije u Rijeci i Zagrebu. Studentske zabave slove kao one s najboljom energijom i zabavom pa njih sigurno ne biste smjeli propustiti. 

Komentari na članak

Vezani članci

Timski rad, grupni rad

Sveučilište u Rijeci

Inovativna radionica „Riverzija” briše granice među studentima

Sveučilište u Rijeci i ove godine organizira „Riverziju”, interdisciplinarnu radionicu i predavanja za sve studente otvorenoga uma. Rok za prijavu je 1. svibnja.

Naslovna

Studentsko „cuganje“

Zagrebačke pivnice, kafići i klubovi za studentski džep

Student si i želiš izaći s ekipom, ali nemaš ideju kamo? Donosimo nekoliko, možemo slobodno reći, kultnih mjesta, gdje jeftina „cuga“ nije iznimka.

inicijativa za okićen zagreb

Produžen blagdanski ugođaj

Uložen prijedlog da Zagreb bude okićen do kraja zime

Građanska udruga traži produženje duha blagdana i topline u glavnom gradu.

UnisportFinals 2016. Futsal

UnisportFinals 2016.

Zagrebački studenti dominantni u gotovo svim sportovima

UnisportFinalsi 2016, koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe 14 visokoškolskih institucija. Zagrebački studenti osvojili su titulu sveučiliših prvaka.

Zagreb

Usvajanje vještina vođe

Studenti europskih sveučilišta stigli na treće izdanje TOOL-a u Zagreb

U tijeku je operacijski događaj TOOL. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirano u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.