Počinje veliko studentsko natjecanje

FOTO: Događaji koje ne smijete propustiti na Univerzijadi

Europske sveučilišne igre
Pogledaj fotogaleriju
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre
Europske sveučilišne igre

+2

Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja, započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Otvaranje Igara bit će u srijedu u 21 sat na zagrebačkoj Mladosti.

Svega nekoliko dana dijeli nas od početka Europskih sveučilišnih igara. Rijeka i Zagreb su spremni. Za vas smo izdvojili pet događaja koje ne smijete propustiti. Duh slavne Univerzijade iz 1987. godine za nekoliko dana ponovno će zaživjeti ulicama Rijeke i Zagreba. Postavljanjem plamenika koji je od jučer osvijetlio Trg Dražena Petrovića, Hrvatska najavljuje početak dugo iščekivanih Europskih sveučilišnih igara.

Igre će biti otvorene 13. srpnja u 21 sat na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Svečana ceremonija u režiji je slavnog kazališnog redatelja Krešimira Dolenčića. Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Sudeći po dosadašnjim velikim projektima koje je Dolenčić radio otvaranje igara zasigurno će biti jedan od najljepših događaja u Hrvatskoj ove godine Ulaz na ceremoniju je besplatan, a svoje ulaznice možete podići na blagajnama bazena Svetice, Utrina i Mladost.

Tijekom dva tjedna održavanja igara, od 13. do 25. srpnja, održat će se brojna atraktivna sportska natjecanja, a ono što svakako ne smijete propustiti su sportovi koje rijetko viđamo poput ženskog nogometa, sportskog penjanja i golfa. Oni sportovi koje najviše pratimo, poput nogometa i košarke, zasigurno će biti dobar razlog da tople ljetne dane provedete u bodrenju hrvatskih timova.

Uz brojna sportska natjecanja, tisuće studenata slobodne će trenutke provoditi u upoznavanju Hrvatske te na organiziranim tematskim partijima i druženjima uz zabavne programe. Zabavni dio programa organiziran je u zagrebačkim klubovima Roko, Žabac i Circus, restoranu Heart by Lido te riječkim klubovima Beertiji i Mystique, pizzeriji Gvardijan, Nemo pubu, jazz klubu Tunel, beach baru Colosseum u Opatiji te na Trsatskoj Gradini. Osim organiziranih druženja u klubovima, za sve sudionike organziran je odlazak u muzej MSU, Ljetnu pozornicu Bundek, Večeri na Griču, nekoliko riječkih muzeja te mnoge druge zanimljive ljetne lokacije u Rijeci i Zagrebu. Studentske zabave slove kao one s najboljom energijom i zabavom pa njih sigurno ne biste smjeli propustiti. 

Komentari na članak

Vezani članci

7. MAGfestival – Ansambl Ars longa

Međunarodni festival komorne glazbe

Sjajni ansambl Ars longa otvara Sedmi MAGfestival

Ansambl Ars longa povezuje ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema glazbi 18. stoljeća, jednog od najbogatijih i najraznolikijih u povijesti glazbe.

Erasmus

Intervju: studentice iz Poljske

Otkrijte zašto je Rijeka privlačna Poljacima!

Sve više studenata iz Poljske dolazi u Rijeku preko Erasmus programa. Četiri Poljakinje otkrit će vam zašto su izabrale ovaj sveučilišni grad te kako su se u njemu snašle.

Maškarani party u SCRI-u

Studentski centar u Rijeci

Riječki SC organizira „Maškarani party“ za svoje studente; maskirane časti pićem

Studentski centar u Rijeci organizira „Maškarani party“ 1. veljače 2018. u 19 sati. Tko god dođe maskiran, dobit će besplatno piće.

Predstava "Turbofolk- RI-loudid"

Riječke ljetne noći

Obnovljenom Frljićevom „Turbofolku" prethodi sjednica Kazališnog sabora

U sklopu Riječkih ljetnih noći predstava „Turbofolk-RI-loudid" pokušat će otkriti u čemu leži fascinantnost fenomena narodnjačke glazbe. No, prije toga je na rasporedu nova sjednica Kazališnog sabora posvećena budućnosti spomenute manifestacije.

Varaždin – Stari grad

Noć muzeja 2018.

Noć muzeja u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Koprivnici i Karlovcu

Ne zaboravite da svi programi Noći muzeja počinju u 18 sati i završavaju u 1 sat te pogledatjte što su vam pripremili muzeji u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Koprivnici i Karlovcu.