Međunarodna veslačka regata

Dominacija Oxforda potvrđena slavljem na Utrci legendi

Utrka legendi

– Sportski smo vratili Gusarašima za lanjski poraz, a posebno mi je drago što su slavili i studenti. – istaknuo je Luka Grubor, legenda Oxforda.

Veslačke legende britanskih sveučilišta Oxford i Cambridge te legende HVK Gusar tradicionalno su odmjerile snage na revijalnoj Utrci legendi koja se održala u splitskoj luci u sklopu 16. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Za slavlje su bile potrebne dvije pobjede, što je glatko za rukom pošlo legendama sveučilišta Oxford koje su pobjedama u prvim dvama trkama na regatnoj stazi duljine 220 metara slavile nad konkurencijom. Sukladno ostvarenim vremenima na utrkama, drugo je mjesto pripalo njihovim rivalima iz Cambridgea, dok je domaća ekipa legendi HVK Gusar ove godine zauzela treće mjesto.

Ova je pobjeda kruna na dominaciju posada Oxforda u ovogodišnjem izdanju ove Regate jer su dan ranije u Spinutu muška i ženska posada Oxforda slavile na utrci sveučilišnih osmeraca čime su Oxfordovci popravili loš prošlogodišnji rezultat.

Na ovogodišnju se dominaciju Oxforda očitovao i zlatni olimpijac iz Sydneya i legenda Oxforda, Luka Grubor.

– Sportski smo vratili Gusarašima za lanjski poraz, a posebno mi je drago što su slavili i studenti. Toliko je duboka poveznica veslačkih legendi sa Splitom da je najbolje reći da se veslači iznova vraćaju zato što su im najdublja i najsretnija sjećanja druženja sa svojim prijateljima povezana upravo s ovom regatom. Osim natjecanja i obnavljanja starih sportskih rivalstava Oxforda i Cambrdigea, Split je za njih mjesto ponovnoga susreta. – istaknuo je.

Ovogodišnje izdanje Utrke legendi pratio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, zajedno s članovima Vlade te rektorom Sveučilišta u Splitu, Šimunom Anđelinovićem i predstavnicima Organizacijskog odbora Regate.

– Jako smo sretni što smo ovom sportskom priredbom uspjeli uveličati feštu Svetoga Duje koji nije dopustio da nas omete kiša pa se na tisuće Splićana i gostiju moglo okupiti i uživati u ovoj jedinstvenoj regati na svijetu. – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora, Juraj Gamulin.

Komentari na članak

Vezani članci

ruta

SPORTMEF i GrabafSport

Utrka „162 stube“: trči na Valentinovo

Tradicionalna cestovna utrka pod nazivom „162 stube" održat će se 14. veljače u organizaciji Sportske udruge studenata medicine i GrabarSporta.

Run Croatia Advent

Humanitarna atrakcija

Utrka Djedova Božićnjaka, vila i sobova u centru Zagreba

Osim humanitarnog karaktera, posebnost utrke Zagreb Advent Run u tome je što će sudionici biti odjeveni u prigodne adventske kostime, zbog čega se očekuje da će centrom grada trčati na stotine Djedova Božićnjaka, vila i vilenjaka, sobova i drugih likova iz božićnih priča.

Warwick

Humanitarna akcija Sveučilišta Warwick

Golišavim fotografijama u borbi protiv homofobije

Članovi veslačkog kluba Sveučilišta Warwick već 6. godinu za redom poziraju goli u dobrotvorne svrhe!

Voda

Međunarodna regata

350 studenata natječe se brodociklima

Na zagrebačkom će se Jarunu od 23. do 27. svibnja upriličiti „Međunarodna regata brodocikala“ u čak sedam disciplina.

Regata SV. Duje

Veslački spektakl na Rivi

VIDEO: Krema europskog veslanja na Regati Svetog Duje u Splitu

Na utrci sveučilišnih osmeraca u Spinutu sudjelovat će 12 muških i 9 ženskih posada, od čega se u muškoj konkurenciji ističu prošlogodišnji pobjednici, ekipa sveučilišta Aachen, kao i posade sveučilišta Oxford i Cambridge, sveučilište Pavia te drugih sveučilišta iz Europe.