Međunarodna veslačka regata

Dominacija Oxforda potvrđena slavljem na Utrci legendi

Utrka legendi

– Sportski smo vratili Gusarašima za lanjski poraz, a posebno mi je drago što su slavili i studenti. – istaknuo je Luka Grubor, legenda Oxforda.

Veslačke legende britanskih sveučilišta Oxford i Cambridge te legende HVK Gusar tradicionalno su odmjerile snage na revijalnoj Utrci legendi koja se održala u splitskoj luci u sklopu 16. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Za slavlje su bile potrebne dvije pobjede, što je glatko za rukom pošlo legendama sveučilišta Oxford koje su pobjedama u prvim dvama trkama na regatnoj stazi duljine 220 metara slavile nad konkurencijom. Sukladno ostvarenim vremenima na utrkama, drugo je mjesto pripalo njihovim rivalima iz Cambridgea, dok je domaća ekipa legendi HVK Gusar ove godine zauzela treće mjesto.

Ova je pobjeda kruna na dominaciju posada Oxforda u ovogodišnjem izdanju ove Regate jer su dan ranije u Spinutu muška i ženska posada Oxforda slavile na utrci sveučilišnih osmeraca čime su Oxfordovci popravili loš prošlogodišnji rezultat.

Na ovogodišnju se dominaciju Oxforda očitovao i zlatni olimpijac iz Sydneya i legenda Oxforda, Luka Grubor.

– Sportski smo vratili Gusarašima za lanjski poraz, a posebno mi je drago što su slavili i studenti. Toliko je duboka poveznica veslačkih legendi sa Splitom da je najbolje reći da se veslači iznova vraćaju zato što su im najdublja i najsretnija sjećanja druženja sa svojim prijateljima povezana upravo s ovom regatom. Osim natjecanja i obnavljanja starih sportskih rivalstava Oxforda i Cambrdigea, Split je za njih mjesto ponovnoga susreta. – istaknuo je.

Ovogodišnje izdanje Utrke legendi pratio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, zajedno s članovima Vlade te rektorom Sveučilišta u Splitu, Šimunom Anđelinovićem i predstavnicima Organizacijskog odbora Regate.

– Jako smo sretni što smo ovom sportskom priredbom uspjeli uveličati feštu Svetoga Duje koji nije dopustio da nas omete kiša pa se na tisuće Splićana i gostiju moglo okupiti i uživati u ovoj jedinstvenoj regati na svijetu. – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora, Juraj Gamulin.

Komentari na članak

Vezani članci

Tulum veslač(ic)a

Tulum Veslačkog kluba Filozofskog fakulteta

Ne propustite papreni studentski „party“ i aukciju veslač(ic)a u KSET-u

Na tulumu možete iskusiti nešto papreno i neviđeno, kroz zezanciju upoznati nekog novog, „čagati", družiti se u odličnoj atmosferi i uz zabavu pomoći veslačkoj akademskoj zajednici.

trčanje

Utrka Zagreb Trail

Pridružite se Pokretu za radost!

Natjecanje uključuje četiri staze raznolike zahtjevnosti i duljine, a cilj mu je promoviranje aktivnog stila života uz vježbanje i rekreaciju na otvorenom.

Utrka "162 stube"

STUDENTI MEDICINSKOG FAKULTETA VAS POZIVAJU

Utrka „162 stube”

Sportska udruga studenata medicine i Studentski zbor Medicinskog fakulteta pozivaju vas da se 22. veljače s početkom u 12 sati pridružite tradicionalnoj utrci Medicinskog fakulteta poznatoj pod nazivom „162 stube“. 

Brzi i žestoki

Na današnji dan

Prije 15 godina "Brzi i žestoki" stigli na filmska platna

Na današnji je dan 2001. godine, premijernu ekranizaciju doživjela popularna američka franšiza „The Fast and the Furious“.

Trčanje

Humanitarna utrka

U čast preminulog Terryja Foxa pet kontinenata bori se s rakom

Nakon 143 dana trčanja po Kanadi, Terry Fox izgubio je bitku s bolešću. Njemu u čast svake se godine skuplja novac za borbu protiv raka u kanadskim gradovima, brojnim zemljama diljem svijeta i na zagrebačkom Jarunu.