Poznati i nepoznati junaci

„Bubble“ nogometni okršaj pod trenerskom palicom Ćire Blaževića za djecu s autizmom

Miroslav Ćiro Blažević

Humanitarno-sportska aktivnost HURA! drugu godinu zaredom okupit će brojna poznata i manje poznata lica koja će se okušati u „bubble“ nogometu kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala koja će djeci s autizmom olakšati svakodnevni život.

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, glumica Anja Đurinović, TV voditelj Tomislav Jelinčić, pjevačice Ivanka Boljkovac, Danijela Pintarić, Jelena Radan, Meritas i jedan i jedinstveni Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih hrvatskih zvijezda koje su se odazvale na manifestaciju HURA! 2017. Riječ je o humanitarno-sportskom događaju u kojemu naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomažu djeci s poteškoćama iz autističnog spektra, a koji će se održati 30. rujna ove godine

Drugu godinu zaredom poznati i nepoznati junaci, a u nepoznate spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, okušat će svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – ove godine bubble nogometu. Razbuktat će svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život.

Pokretači su ove humanitarno-sportske aktivnosti tvrtke Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima. Njihova je želja, prije svega, povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu nabavkom sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

HURA! 2017. – humanitarni bubble nogomet turnir poznatih za nabavku komunikacijskih sredstava djeci iz autističnog spektra u Centru za autizam Zagreb održat će se u subotu, 30. rujna 2017. od 10 do 13 sati, u prostorima NC Šalata, Avenija Dubrovnik 15, Velesajam – Paviljon 1, Zagreb.

Po drugi put sudjelovat će urednik i voditelj na RTL televiziji kako bi pokazao ne samo svoj sportski talent, nego i humanost.

– Pred nama je veliki turnir u bubble nogometu u kojemu poznati i nepoznati junaci sudjeluju u nečemu urnebesno smiješnom kako bi pomogli djeci. Prošle godine, npr., prvi put u životu sam igrao hokej na travi, i odmah natjecateljski i to je sigurno bilo zabavno za gledati. – komentirao je Tomislav Jelinčić.

Komentari na članak

Vezani članci

Poljud

Na današnji dan

Poljudska ljepotica „grmi“ već 38 godina

Na današnji dan 1979. godine povodom Mediteranskih igara otvoren je stadion Poljud, dom Hajduka i Torcide.

Božićna svjetla

Humanitarna akcija

Studenti s Cvjetnog za školarce u Africi

U studentskom se domu trenutno ukrašavaju božićne kuglice i anđeli, a sredstva od prodaje istih namijenjena su za izgradnju i obnovu obrazovnih ustanova u Africi.

CA 2015

Copa America: skupina C

VIDEO: Brazil, Kolumbija i Peru prošli u četvrtfinale

Kolumbijci nisu našli načina da pobijede Peru, a Brazil je bez Neymara uspio svladati Venezuelu.

Poruka- Prazni stadioni (ispod zapada) 2

SLOBODA NEMA CIJENE

Priopćenje inicijative Zajedno za Dinamo

„Građani imaju pravo na majicama nositi prekrižene glave Franje Tuđmana, Josipa Broza Tita, Ante Pavelića, Ive Sanadera, Milana Bandića ili bilo koje druge javne osobe iz sadašnjosti i budućnosti Hrvatske, ako se ne slažu s njihovim politikama i metodama djelovanja."

ROBERT DADIĆ - NK Istra

Intervju: Robert Dadić

„Uspijevam uskladiti fakultet i nogomet, a učim preko noći!”

„Za fakultet sam se odlučio zato što sam uvijek bio dobar učenik, a odabir nogometaša kao profesije je riskantan jer su uvijek moguće neke ozljede zbog kojih bi karijera mogla propasti”.