Poznati i nepoznati junaci

„Bubble“ nogometni okršaj pod trenerskom palicom Ćire Blaževića za djecu s autizmom

Miroslav Ćiro Blažević

Humanitarno-sportska aktivnost HURA! drugu godinu zaredom okupit će brojna poznata i manje poznata lica koja će se okušati u „bubble“ nogometu kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala koja će djeci s autizmom olakšati svakodnevni život.

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, glumica Anja Đurinović, TV voditelj Tomislav Jelinčić, pjevačice Ivanka Boljkovac, Danijela Pintarić, Jelena Radan, Meritas i jedan i jedinstveni Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih hrvatskih zvijezda koje su se odazvale na manifestaciju HURA! 2017. Riječ je o humanitarno-sportskom događaju u kojemu naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomažu djeci s poteškoćama iz autističnog spektra, a koji će se održati 30. rujna ove godine

Drugu godinu zaredom poznati i nepoznati junaci, a u nepoznate spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, okušat će svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – ove godine bubble nogometu. Razbuktat će svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život.

Pokretači su ove humanitarno-sportske aktivnosti tvrtke Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima. Njihova je želja, prije svega, povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu nabavkom sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

HURA! 2017. – humanitarni bubble nogomet turnir poznatih za nabavku komunikacijskih sredstava djeci iz autističnog spektra u Centru za autizam Zagreb održat će se u subotu, 30. rujna 2017. od 10 do 13 sati, u prostorima NC Šalata, Avenija Dubrovnik 15, Velesajam – Paviljon 1, Zagreb.

Po drugi put sudjelovat će urednik i voditelj na RTL televiziji kako bi pokazao ne samo svoj sportski talent, nego i humanost.

– Pred nama je veliki turnir u bubble nogometu u kojemu poznati i nepoznati junaci sudjeluju u nečemu urnebesno smiješnom kako bi pomogli djeci. Prošle godine, npr., prvi put u životu sam igrao hokej na travi, i odmah natjecateljski i to je sigurno bilo zabavno za gledati. – komentirao je Tomislav Jelinčić.

Komentari na članak

Vezani članci

TRANS malonogometni turnir

HAZ - malonogometni turnir

Malonogometni turnir studenata Fakulteta prometnih znanosti

Od ove godine na turnir se mogu prijaviti svi studenti zagrebačkog Sveučilišta.

Zaba nagrada

Zaba Referada vodi te na nogometni spektakl

Sudjelujte u nagradnom natječaju Zaba Referade i osvojite karte za UEFA Champions League

Zaba Referada opet nagrađuje najmaštovitije studente - korisnike svojih usluga. Naime, u novom nagradnom natječaju na Facebook stranici Zaba Referade uz malo kreativnosti nogometni fanovi mogu osvojiti karte za utakmicu UEFA Champions League koja će se održati 10. prosinca 2013. uz plaćene troškove smještaja i putovanja.

Humanitarni božićni sajam na Hrvatskim studijima

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

FOTO: Kuhano vino, kolači i čestitke na humanitarnom božićnom sajmu USKN Komune

Deveti humanitarni božićni sajam održan je od 14. do 16. prosinca na kampusu Borongaj. Posjećenost je odgovarala velikom uloženom trudu, a svi prilozi namijenjeni su dvama kolegama.

Studenti Caritas

Humanitarni karakter mladih

Studenti darovali Caritasovu kuću i dječji dom Savica-Šanci

Kako bi im pokazali kako nisu sami te da i društvo brine o njima, desetero studenata različitih fakulteta, od FER-a, Ekonomije, Prava, Politologije, Novinarstva i Marketinga, uručilo im je prikupljenu odjeću, obuću i kućne potrepštine skupljene u 13 velikih vreća i dvije kutije.

Slaven Belupo

Slaven Belupo sjajnim je preokretom stigao do tri boda

1. HNL: Vugrinec donio vitalne bodove Koprivničanima

Iako su gubili na poluvremenu, ulaskom iskusnog lisca Davora Vugrinca, Koprivničani su uzeli puni plijen protiv zagrebačke Lokomotive.