Poznati i nepoznati junaci

„Bubble“ nogometni okršaj pod trenerskom palicom Ćire Blaževića za djecu s autizmom

Miroslav Ćiro Blažević

Humanitarno-sportska aktivnost HURA! drugu godinu zaredom okupit će brojna poznata i manje poznata lica koja će se okušati u „bubble“ nogometu kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala koja će djeci s autizmom olakšati svakodnevni život.

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, glumica Anja Đurinović, TV voditelj Tomislav Jelinčić, pjevačice Ivanka Boljkovac, Danijela Pintarić, Jelena Radan, Meritas i jedan i jedinstveni Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih hrvatskih zvijezda koje su se odazvale na manifestaciju HURA! 2017. Riječ je o humanitarno-sportskom događaju u kojemu naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomažu djeci s poteškoćama iz autističnog spektra, a koji će se održati 30. rujna ove godine.

Drugu godinu zaredom poznati i nepoznati junaci, a u nepoznate spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, okušat će svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – ove godine bubble nogometu. Razbuktat će svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život.

Pokretači su ove humanitarno-sportske aktivnosti tvrtke Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima. Njihova je želja, prije svega, povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu nabavkom sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

HURA! 2017. – humanitarni bubble nogomet turnir poznatih za nabavku komunikacijskih sredstava djeci iz autističnog spektra u Centru za autizam Zagreb održat će se u subotu, 30. rujna 2017. od 10 do 13 sati, u prostorima NC Šalata, Avenija Dubrovnik 15, Velesajam – Paviljon 1, Zagreb.

Po drugi put sudjelovat će urednik i voditelj na RTL televiziji kako bi pokazao ne samo svoj sportski talent, nego i humanost.

– Pred nama je veliki turnir u bubble nogometu u kojemu poznati i nepoznati junaci sudjeluju u nečemu urnebesno smiješnom kako bi pomogli djeci. Prošle godine, npr., prvi put u životu sam igrao hokej na travi, i odmah natjecateljski i to je sigurno bilo zabavno za gledati. – komentirao je Tomislav Jelinčić.

Komentari na članak

Vezani članci

Zvonimir Boban

Na današnji dan

Krvava maksimirska nedjelja promijenila tijek nacionalne povijesti

Trinaestog svibnja 1990. godine na maksimirskom se stadionu trebao odigrati derbi Dinama i Crvene zvezde. Umjesto toga, odigrala se jedna od najkrvavijih „utakmica“ nogometne povijesti.

Sefie Tottija

Godina bogata sportom

VIDEO: Deset događaja koji su obilježili sportsku 2015.

Za kraj 2015. godine sastavili smo vam listu top 10 sportskih poteza koji su ju obilježili.

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. u Lipiku

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

Lipik ponovno prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci

Lipik će ove godine po drugi puta ugostiti globalno najjači turnir u uličnoj košarci – Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017, koji će se održati 30. lipnja i 1. srpnja.

Humanitarna akcija klapa Fjabula

Humanitarna akcija Udruge studenata grada Splita

Klapa Fjabula pjeva u Roku za pomoć djeci

Ulaz u klub potpuno je besplatan, a umjesto ulaznica skupljaju se donacije.

Humanitarna akcija u Mostaru

Sveučilište u Mostaru

Mostarski studenti u organizaciji humanitarne akcije za Bosnu

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru pokrenuo je veliku humanitarnu akciju kojoj je u cilj skupiti potrebna sredstva za osobe pogođene poplavama.