LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poznati i nepoznati junaci

„Bubble“ nogometni okršaj pod trenerskom palicom Ćire Blaževića za djecu s autizmom

Humanitarno-sportska aktivnost HURA! drugu godinu zaredom okupit će brojna poznata i manje poznata lica koja će se okušati u „bubble“ nogometu kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala koja će djeci s autizmom olakšati svakodnevni život.

Humanitarno-sportska aktivnost HURA! drugu godinu zaredom okupit će brojna poznata i manje poznata lica koja će se okušati u „bubble“ nogometu kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala koja će djeci s autizmom olakšati svakodnevni život.

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, glumica Anja Đurinović, TV voditelj Tomislav Jelinčić, pjevačice Ivanka Boljkovac, Danijela Pintarić, Jelena Radan, Meritas i jedan i jedinstveni Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih hrvatskih zvijezda koje su se odazvale na manifestaciju HURA! 2017. Riječ je o humanitarno-sportskom događaju u kojemu naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomažu djeci s poteškoćama iz autističnog spektra, a koji će se održati 30. rujna ove godine

Drugu godinu zaredom poznati i nepoznati junaci, a u nepoznate spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, okušat će svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – ove godine bubble nogometu. Razbuktat će svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život.

Pokretači su ove humanitarno-sportske aktivnosti tvrtke Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima. Njihova je želja, prije svega, povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu nabavkom sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

HURA! 2017. – humanitarni bubble nogomet turnir poznatih za nabavku komunikacijskih sredstava djeci iz autističnog spektra u Centru za autizam Zagreb održat će se u subotu, 30. rujna 2017. od 10 do 13 sati, u prostorima NC Šalata, Avenija Dubrovnik 15, Velesajam – Paviljon 1, Zagreb.

Po drugi put sudjelovat će urednik i voditelj na RTL televiziji kako bi pokazao ne samo svoj sportski talent, nego i humanost.

– Pred nama je veliki turnir u bubble nogometu u kojemu poznati i nepoznati junaci sudjeluju u nečemu urnebesno smiješnom kako bi pomogli djeci. Prošle godine, npr., prvi put u životu sam igrao hokej na travi, i odmah natjecateljski i to je sigurno bilo zabavno za gledati. – komentirao je Tomislav Jelinčić.

FOTO: ZVONIMIR MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR