Poznati i nepoznati junaci

„Bubble“ nogometni okršaj pod trenerskom palicom Ćire Blaževića za djecu s autizmom

Miroslav Ćiro Blažević

Humanitarno-sportska aktivnost HURA! drugu godinu zaredom okupit će brojna poznata i manje poznata lica koja će se okušati u „bubble“ nogometu kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala koja će djeci s autizmom olakšati svakodnevni život.

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, glumica Anja Đurinović, TV voditelj Tomislav Jelinčić, pjevačice Ivanka Boljkovac, Danijela Pintarić, Jelena Radan, Meritas i jedan i jedinstveni Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih hrvatskih zvijezda koje su se odazvale na manifestaciju HURA! 2017. Riječ je o humanitarno-sportskom događaju u kojemu naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomažu djeci s poteškoćama iz autističnog spektra, a koji će se održati 30. rujna ove godine.

Drugu godinu zaredom poznati i nepoznati junaci, a u nepoznate spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, okušat će svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – ove godine bubble nogometu. Razbuktat će svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život.

Pokretači su ove humanitarno-sportske aktivnosti tvrtke Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima. Njihova je želja, prije svega, povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu nabavkom sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

HURA! 2017. – humanitarni bubble nogomet turnir poznatih za nabavku komunikacijskih sredstava djeci iz autističnog spektra u Centru za autizam Zagreb održat će se u subotu, 30. rujna 2017. od 10 do 13 sati, u prostorima NC Šalata, Avenija Dubrovnik 15, Velesajam – Paviljon 1, Zagreb.

Po drugi put sudjelovat će urednik i voditelj na RTL televiziji kako bi pokazao ne samo svoj sportski talent, nego i humanost.

– Pred nama je veliki turnir u bubble nogometu u kojemu poznati i nepoznati junaci sudjeluju u nečemu urnebesno smiješnom kako bi pomogli djeci. Prošle godine, npr., prvi put u životu sam igrao hokej na travi, i odmah natjecateljski i to je sigurno bilo zabavno za gledati. – komentirao je Tomislav Jelinčić.

Komentari na članak

Vezani članci

Nakon Požara

Akcija „Studenti za studente"

Večeras u Roku prikupljanje pomoći za studente kojima su izgorjele sobe

Ulaz u Roko bit će slobodan, a prilozi dobrovoljni. Prikupljanje sredstava organizira Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Bakljada u Zadru, 29.9.2013.

Mate Vučić

Marginaliziran, marginaliziraniji - navijač

Naime, pretpostavlja se kako među nogometnim navijačima ima prosječno 2% huligana. Uzmemo li u obzir kako su utakmice Dinama i Hajduka znale privući 30 000 gledatelja dolazimo do zaključka kako se među njima nalazi oko 600 huligana što već predstavlja masu koju je teže kontrolirati.

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina

54 studenta Medicinskog fakulteta u Zagrebu upisala se u Registar

Tijekom devet uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 51 042 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Rijeka Tattoo Expo

Rijeka Tattoo Expo

Ovogodišnja riječka tattoo-konvencija humanitarnog je karaktera

6. Rijeka Tattoo Expo održat će se od 25. do 27. studenog 2016. godine u Sportskoj dvorani u Kostreni. U sklopu događaja pokrenuta je akcija za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Bakljada u Kranjčevićevoj, 25.11.2012.

Ratko Martinović

Against modern football: Tajkuni na terenu, sirotinja na tribini

Sve je trgovina, pa tako i nogomet. Igrači ne dobivaju novce po zalaganju nego po potencijalnoj zaradi od budućeg transfera - kao jeftina roba neoliberalnog kapitalizma. No, kako to da kad huligana nema na tribini - nema niti gledatelja?