Regionalni eSport turnir

„Battle4Split”: Natjecanje u najpopularnijim računalnim igrama dobiva pojačanje

Battle4Split 2018

Split će ovog svibnja okupiti više od 2000 gejmera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. Prijavite svoj tim besplatno i pridružite se borbi za nagradni fond od 25 000 kn!

Splitska gaming organizacija otvorila je prijave za drugi po redu regionalni eSport turnir pod nazivom Battle4Split 2018. Natjecanje u najpopularnijim računalnim igrama CS:GO i League of Legends ove godine dobit će pojačanje. Naime, završnica digitalne bitke za Split održat će se kroz dva vikenda zaredom; od 18. do 20. 5. timovi će se, kao i prošle godine, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu boriti u CS:GO i League of Legends igrama, dok je period od 25. do 27. 5. rezerviran za najpopularniju digitalnu inačicu nogometa FIFA 18 u trgovačkom centru Mall of Split.

Nogometni klubovi u eSportu

Kao trenutno najbrže rastuća globalna industrija, eSport privukao je pažnju brojnih svjetskih brendova, ali i nogometnih klubova koji su osnovali profesionalne eSport timove i potpisali profesionalne ugovore s eSport igračima. Ni regionalni klubovi nisu dugo čekali. Nakon što su se West Ham, Ajax, Beşiktaş, Roma, Valencia, PSG, Manchester City, Wolfsburg, Sporting, PSV i Schalke priključili ovom elektroničkom fenomenu, svoje timove osnovali su i Crvena zvezda, Partizan, KK Cedevita i NK Rudeš, čiji ćemo tim imati priliku upoznati na Battle4Split turniru.

Koliko je eSport popularan, govori sama činjenica da je finalnu seriju League of Legends World Championshipa 2016. gledalo preko 43 milijuna ljudi, što je više nego NBA finale 2016, a ukupna brojka ljudi koji su barem na trenutak gledali prvenstvo doseže 396 milijuna. Čak je podnesen zahtjev za uvođenje eSporta na ljetne Olimpijske igre 2024. u Parizu!

Besplatno sudjelovanje, novčana nagrada

Svoje mjesto na LAN završnici timovi će osigurati na jednom od četiri CS:GO ili League of Legends online kvalifikacijska turnira koji se održavaju od 10. 3. do 28. 4. Igrači iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije svoj tim mogu besplatno prijaviti na poveznici i ući u borbu za nagradni fond od 25 000 kn. Prvi CS:GO kvalifikacijski turnir održan je u subotu, 10. 3, nakon kojeg su svoje mjesto na završnici osigurali timovi NK Rudeš i H8. Tko su prvi League of Legends natjecatelji koje ćemo gledati u Splitu, saznat ćemo ove subote!

FIFA 18 natjecanje nema kvalifikacije, već će prijave za završnicu biti otvorene mjesec dana uoči turnira na web-stranici. Natjecanje je otvoreno i besplatno za sve ljubitelje ove nogometne igre.

Besplatni zabavni sadržaj za posjetitelje

Osim natjecateljskog dijela turnira, za sve posjetitelje bit će organiziran besplatni zabavni sadržaj u sklopu Party zone. Sponzorski prostor opremljen računalima, gadgetima, konzolama, VR i AR uređajima, hranom, pićem i nagradama bit će cjelodnevno dostupan svim posjetiteljima. Ovdje će se postaviti i ekrani kako bi zainteresirani mogli uživo pratiti tijek turnira dok uživaju u modernom sadržaju.

Zahvaljujući potpori Splitsko-dalmatinske županije / ICT Županije, u sklopu manifestacije održat će se Innovation Exhibiton. Izložba lokalnih projekata, startupa i znanstvenih postignuća iz područja inovacija, tehnologije i IT-a za cilj ima popularizirati tehnologiju i STEM industriju. VR, AR, smart inovacijska rješenja poznatih tvrtki i najmoderniji uređaji samo su neki od projekata koji će biti prezentirani.

Humanitarno natjecanje ICT4KIDS powered by ICT županija

I gejmeri vole biti humanitarni! Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala eSport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju istog u lokalnoj zajednici, u sklopu manifestacije će se održati i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. U trgovačkom centru Mall of Split 27. svibnja lokalne tvrtke borit će se s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu. Sva kotizacija u obliku donacije odlazi Dječjem domu Maestral u svrhu kupovine kombi-vozila za prijevoz djece do škole. Ustanova je to socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi te im nudi skrb, njegu, učenje, podržavanje i kvalitetan odnos. Pozvane su sve tvrtke iz područja IT, gaming i komunikacijske industrije da svojim sudjelovanjem podrže ovu akciju. Tvrtke svoje igrače mogu prijaviti na poveznici.

Prijenos uživo

Zbog velikog broja eSport entuzijasta iz cijele regije koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati događaju, prijenos uživo svih gameova, uključujući i kvalifikacijskih, omogućen je preko Twitch platforme.

Sve detaljne informacije o sudjelovanju na turniru, prijavama i besplatnim ulaznicama možete pronaći na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Hrvatsko Nadzemlje Split

VIDEO: Održan prvi ovogodišnji susret mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Hrvatsko Nadzemlje je i ovoga puta pripremilo susret bogat sadržajima te je tako prikazan dokumentarac kojim se željelo ispraviti sliku o Crkvi i prikazati je onakvom kakva ona uistinu jest.

Lika Cave Trekk

„Lika Cave Trekk"

Trčanje od špilje do špilje povezano s „nacionalnim licem humanosti“

– Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

Panorama

Filmski festival

Split postaje filmska metropola Mediterana

– A tu su same poslastice, od kratkiša nominiranih za Oscara, preko pobjednika Cannesa i Berlina, do programa Cartoon d'Or programa koji prikazujemo u suradnji s Animafestom. – otkriva direktor festivala.

Ljepota je u oku promatrača? 2016

Gostovanje udruge iTHEom

Ljepota i seksipil teme su rasprave u Klubu Zona

– Voljeli bismo da nas netko iznošenjem svojih stavova pokuša razuvjeriti da ljepota nije tek perfidan način da se čovječanstvo ideološki zatoči – najavljuju Ana i Andrea, volonterke udruge iTHEom.

Unisportzg esports

Prvenstvo u Stablu znanja

Uzbudljiva završnica prve sezone UniSportZg e-sport natjecanja ove subote

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu „League of Legends.”