Centar za pomoć studentima i radnicima

Psihološka pomoć dostupna zagrebačkim studentima

pomoć

Svi se tijekom fakulteta susretnu s barem jednom teškom situacijom. Ne brinite, niste sami. Potražite pomoć u Centru za pomoć studentima i radnicima u studentskom naselju „Stjepan Radić”.

Svatko se od nas u jednom periodu života susretne s nekom situacijom, problemom ili osjećajem zbog kojeg se ne osjeća baš najbolje, ne može spavati te mu stalno zaokuplja misli. Najgore što možemo učiniti u tome trenutku je potiskivati osjećaje i izbjegavati suočavanje sa situacijom zbog koje se osjećamo nelagodno, tužno, bijesno, tj. loše.

Za sve je zagrebačke studente u sklopu Studentskoga centra, točnije u studentskom naselju Stjepan Radić iznad ambulante, otvoren Centar za pomoć studentima i radnicima. On im omogućava da osobno ili telefonski dobiju potrebnu informaciju i podršku stručnih osoba SC-a. Također, centar pruža i informacije o organizaciji i radu SC-a te pravima i obvezama studenata u okviru odnosa SC-a i Sveučilišta u Zagrebu.

Važno je naglasiti kako nikada nije sramota potražiti pomoć i kako čovjek ne može uvijek sam riješiti svoje probleme. Stoga, ako se ikada osjećate usamljeno, želite s nekim podijeliti svoja promišljanja, imate poteškoća s učenjem za fakultet, bojite se ispita, neuspjeha, profesora, roditelja, budućnosti, tišti vas prošlost, imate problema u obitelji, s prijateljima, obratite se stručnim osobama u centru. Stručni su suradnici dr. sc. Mate Pavković koji je ujedno i koordinator centra, prof. defektolog Kenan Bravo, dr. med. Ante-Tonći Despot, sociolog Luciano Rossa, dipl. ing. socijalnog rada Darko Stipanović te studentski kateheta don Damir Stojić.

Također, stručne će vam osobe pomoći i s pitanjima nezadovoljstva života u domovima ili radom SC-a, nezadovoljstvom vezanim uz studiranje i fakultet, ali će rado prihvatiti i vaše savjete, ideje i prijedloge vezane uz SC te život u domovima. Osim navedenoga, na raspolaganju su i radnicima SC-a, a moguće je obratiti se i povjereniku za zabranu diskriminacije i uznemiravanja radnika, Anti-Tonćiju Despotu na broj telefona +385914593579.

Ako ne želite doći osobno u centar, možete se obratiti telefonski na broj +385914593552. Centar radi svaki radni dan, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 14:00. 

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Katedrala (pogled sa Strossa)

Svaka me pjesma na nekaj podsjeća

Najljepši stihovi posvećeni Zagrebu

Jeste li uspjeli prošetati Ilicom ili Gornjim gradom, a da vam u uhu nije odzvanjala pjesma Jadranka Črnka „Zagrebačkim ulicama“ ili Šerfezijeva „Moj Zagreb, tak imam te rad“? Donosimo vam djelić pjesama posvećenih divnome Zagrebu.

Skupljene stvari VI

Prikupljanje pomoći za poplavljena područja se nastavlja

Humanitarna akcija: Nove lokacije i hitno potrebne donacije

Provjerite koje su stvari hitno potrebne za doniranje stanovnicima poplavljenih područja te popis novih lokacija. Svi koji ste u mogućnosti pomozite, bilo donacijama, bilo volontiranjem!

FOI Varaždin

Dođi i pitaj – po faksu ne skitaj

Dan studentskog savjetovanja na FOI-ju

Sve informacije vezane uz planiranje studija, studentske obveze, ispitne rokove, prilagodbe na studij te ostale moguće studentske nedaće na jednom mjestu.

Ljudi rade

Podijeli svoje znanje

Udruga MI traži voditelja informatičke radionice za starije

Udruga MI traži voditelja informatičke radionice za starije osobe. Potrebno je znati osnove služenja računalom, elektroničkom poštom i društvenim mrežama te izdvojiti dva školska sata tjedno.

Traženje posla

Visoko četvrto mjesto po NEET kategoriji

Hrvatska po nezaposlenosti mladih i dalje u vrhu Europe

Prema podatcima Eurostata, u Hrvatskoj je 21,8 posto nezaposlenih od 15 do 29 godina. Dobra je vijest da većina mladih zapravo želi raditi.