Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Zagrebački studenti ostaju bez subvencija za stanovanje kod privatnih stanodavaca; dijelu splitskih ona povećana

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Objavljena je Odluka o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019/2020. Za razliku od Zagreba, koji ostaje bez subvencija, u Splitu je subvencija uvećana zbog rekonstrukcije studentskog doma.

Svake akademske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje potpore studentima za stanovanje kod privatnih stanodavaca. No od sljedeće godine zagrebački studenti ostaju bez subvencija.

Iznos subvencije u narednoj akademskoj godini u skladu s raspoloživim sredstvima u Državnome proračunu za 2019. godinu iznosi 200 kuna za subvencionirano stanovanje u studentskome domu, učeničkome domu i kod privatnog stanodavca.

Iznimka su ove godine studenti koji ostvare pravo na smještaj u studentskom domu Studentskog centra Sveučilišta u Splitu, koji se renovira. Njima će se subvencionirati po 400 kuna.

Kvota subvencioniranoga stanovanja kod privatnih stanodavaca utvrđuje se tako da ukupna kvota iznosi 15% ukupnog broja redovitih studenata koji imaju prebivalište izvan mjesta izvođenja studija na koji su upisani.

FOTO: Screenshot Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020. / MZO

Odluka je stupila na snagu 28. lipnja, a primjenjuje se od 1. rujna 2019. godine. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Mirovanje godine

Ministarstvo znanosti i obrazovanja razmatra oduzimanje gotovo svih studentskih prava u godini mirovanja; Studentski zbor protivi se tome

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je dopis u kojem navodi razloge zbog kojih bi studentima u mirovanju trebalo oduzeli studentska prava. Jedino je što nude studentima pravo na zdravstvenu zaštitu. Tome se SZZG opravdano protivi jer smatraju da se opravdanim slučajevima mora opravdati dana godina. Važno je poboljšati kvalitetu rješavanja slučajeva zbog česte potrebe za aktivacijom statusa.

Novci1

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

U tijeku provjere prijava za dodjelu državnih stipendija, Ministarstvo upozorava na sankcioniranje neistinitih podataka

Kako bi se finalizirao postupak dodjele državnih stipendija, Ministarstvo trenutno provodi proces detaljnog provjeravanja istinitosti podataka iz svih pristiglih prijava. Svi su kandidati upozoreni na pravovremeno obavještavanje nadležne institucije o eventualnim promjenama studentskog statusa, kao i na zakonsku obvezu iznošenja točnih informacija, u protivnom mogu snositi sankcije i kazneno odgovarati.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Financiranje projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu.

Sveučilište u Splitu

Renovacija Studenskog doma „Bruno Bušić“

Splitskim studentima subvencije povećane s 400 na 600 kuna

Zbog renovacije studenti neće moći useliti u SD „Bruno Bušić“, ali će dobivati subvenciju u iznosu od 600 kuna.

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Uvode se nove vrste državne stipendije – za posebne skupine studenata i studente pripadnike romske nacionalne manjine

Do 20. srpnja ove godine otvorena su savjetovanja o Nacrtima prijedloga Pravilnika o dodjeljivanju državnih stipendija. Riječ je o stipendijama za posebne skupine studenata i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.