Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Zagrebački studenti ostaju bez subvencija za stanovanje kod privatnih stanodavaca; dijelu splitskih ona povećana

Kune

Objavljena je Odluka o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019/2020. Za razliku od Zagreba, koji ostaje bez subvencija, u Splitu je subvencija uvećana zbog rekonstrukcije studentskog doma.

Svake akademske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje potpore studentima za stanovanje kod privatnih stanodavaca. No od sljedeće godine zagrebački studenti ostaju bez subvencija.

Iznos subvencije u narednoj akademskoj godini u skladu s raspoloživim sredstvima u Državnome proračunu za 2019. godinu iznosi 200 kuna za subvencionirano stanovanje u studentskome domu, učeničkome domu i kod privatnog stanodavca.

Iznimka su ove godine studenti koji ostvare pravo na smještaj u studentskom domu Studentskog centra Sveučilišta u Splitu, koji se renovira. Njima će se subvencionirati po 400 kuna.

Kvota subvencioniranoga stanovanja kod privatnih stanodavaca utvrđuje se tako da ukupna kvota iznosi 15% ukupnog broja redovitih studenata koji imaju prebivalište izvan mjesta izvođenja studija na koji su upisani.

FOTO: Screenshot Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020. / MZO

Odluka je stupila na snagu 28. lipnja, a primjenjuje se od 1. rujna 2019. godine. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Uvode se nove vrste državne stipendije – za posebne skupine studenata i studente pripadnike romske nacionalne manjine

Do 20. srpnja ove godine otvorena su savjetovanja o Nacrtima prijedloga Pravilnika o dodjeljivanju državnih stipendija. Riječ je o stipendijama za posebne skupine studenata i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

foto

Ministarstvo znanosti i obrazvanja

Ažurirane rang-liste za dodjelu državnih stipendija u E kategoriji

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je ažuriranu rang-listu državnih stipendija za akademsku godinu 2017/2018. u E kategoriji.

Stipendije

Stiže novac iz EU fondova

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećava broj stipendija s 5400 na 13 000

Velika je novost i unaprjeđenje sustava stipendija, takozvani Forum stipendija. U tom će se novom sustavu svi studenti moći preko osobnih profila prijaviti na natječaje za stipendije, ali i pratiti sve vijesti vezane za stipendije.

Pula arena

Studentski smještaj

Studentski dom u Puli od ove godine jeftiniji

Studenti u Puli mjesečno će izdvajati 710 kuna za smještaj u studentskom domu, a oni u privatnom smještaju više od 1500 uz subvenciju od 200 kuna.

FOTO

Dobra vijest za stipendiste

Počela isplata državne stipendije

Ministarstvo znanosti danas je počelo isplaćivati državne stipendije. Stipendistima bi se na računima trebao pronaći iznos triju stipendija, odnosno 3600 kuna.