Financijska podrška

Za studije na njemačkom Sveučilištu Regensburg stipendije od 735 € mjesečno

stipendije studenti

Do 1. prosinca zaprimaju se prijave za stipendije od 735 eura namijenjene studijima na njemačkom Sveučilištu Regensburg.

The Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe nudi jednogodišnju stipendiju za doktorske i postdiplomske studije te za jednogodišnje boravke na Sveučilištu Regensburg u Njemačkoj. Diplomanti iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke i Ukrajine imaju pravo na sudjelovanje u natječaju.

Ova se stipendija isplaćuje mjesečno i iznosi 735 € što je 8820 € godišnje. Studenti s najmanje jednim djetetom primaju je uvećanu – 895 € mjesečno, što iznosi 10 740 € godišnje. Moguće ju je produžiti maksimalno dva puta.

Ako se želite prijaviti, morate ispunjavati sljedeće uvjete: imati državljanstvo jedne od navedenih zemalja te u njoj živjeti cijeli život, ne smijete biti stariji od 30 godina, nalazite se u financijski nepovoljnoj situaciji koja zahtijeva stipendiju, posjedujete certifikat ili potvrdu o znanju engleskog ili njemačkog jezika, posjedujete dokaz da ste stekli ili ćete steći iznimno visok stupanj obrazovanja, dakle trebate biti upisani na poslijediplomski studij. Također, potrebno je dostaviti motivacijsko pismo na njemačkom ili engleskom jeziku.

Prvi krug prijava traje do 1. prosinca 2018. Sve ostale informacije nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Georgia Tech

Prijave do 8. prosinca

Stipendija za studij na Georgia Institute of Technology

Svim izvrsnim studentima znanstveno-istraživačkog duha, nudi se prilika za usavršavanjem na jednom od najprestižnijih američkih javnih sveučilišta.

Isto

Financijska podrška

Stipendije u mjesečnom iznosu od 500 eura za rad sa zastupnicima Bundestaga

Petomjesečne se stipendije dodjeljuju mladim hrvatskim državljanima spremnim na zalaganje i bolje upoznavanje s njemačkom politikom. Rok za prijavu je 30. lipnja.

13. sajam stipendija i visokog obrazovanja

Sajmovi stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci

Prilika za osvajanje preko 14 000 stipendija i stručnih praksi

Ovoga tjedna, u Zagrebu i Rijeci, održava se najveći sajam stipendija u Hrvatskoj. Izlagači s više od 60 sveučilišta i tvrtki iz Europe i svijeta predstavit će mogućnosti stipendiranja i obavljanja stručne prakse.

Sajam stipendija ptičja 2015

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Saznajte zašto je Njemačka najpoželjnije odredište hrvatskih studenata koji žele studirati u inozemstvu

Njemačka se ubraja među tri najpoželjnija odredišta međunarodnih studenata, a više od 12% studenata na njemačkim visokim školama međunarodni su studenti.

https://pixabay.com/en/stress-anxiety-depression-unhappy-2902537/

Rezultati istraživanja

Doktorandi diljem svijeta su depresivni i anksiozni

Istraživanje je pokazalo da je velik broj studenata zadovoljan svoj studijem, no mnogi su i depresivni i anksiozni, uglavnom zbog brige za budućnost. Glavni kriterij zadovoljstva bilo je mentorstvo, a unatoč stresu većina njih ipak želi nastaviti karijeru u znanosti, bilo u akademskim krugovima ili u industriji.