Financijska podrška

Za studije na njemačkom Sveučilištu Regensburg stipendije od 735 € mjesečno

stipendije studenti

Do 1. prosinca zaprimaju se prijave za stipendije od 735 eura namijenjene studijima na njemačkom Sveučilištu Regensburg.

The Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe nudi jednogodišnju stipendiju za doktorske i postdiplomske studije te za jednogodišnje boravke na Sveučilištu Regensburg u Njemačkoj. Diplomanti iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke i Ukrajine imaju pravo na sudjelovanje u natječaju.

Ova se stipendija isplaćuje mjesečno i iznosi 735 € što je 8820 € godišnje. Studenti s najmanje jednim djetetom primaju je uvećanu – 895 € mjesečno, što iznosi 10 740 € godišnje. Moguće ju je produžiti maksimalno dva puta.

Ako se želite prijaviti, morate ispunjavati sljedeće uvjete: imati državljanstvo jedne od navedenih zemalja te u njoj živjeti cijeli život, ne smijete biti stariji od 30 godina, nalazite se u financijski nepovoljnoj situaciji koja zahtijeva stipendiju, posjedujete certifikat ili potvrdu o znanju engleskog ili njemačkog jezika, posjedujete dokaz da ste stekli ili ćete steći iznimno visok stupanj obrazovanja, dakle trebate biti upisani na poslijediplomski studij. Također, potrebno je dostaviti motivacijsko pismo na njemačkom ili engleskom jeziku.

Prvi krug prijava traje do 1. prosinca 2018. Sve ostale informacije nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

SAD

Natječaj

Studirajte na američkom sveučilištu DePauw uz Vera stipendiju

U tijeku je natječaj za prijavu za dobivanje Vera stipendije koja pokriva trošak pohađanja američkog sveučilišta DePauw.

Učenje i laptop

Stipendiranje redovitih studenata

Hrvatska narodna banka dodjeljuje 8 stipendija u visini od 3000 kuna

Studenti ekonomije, informatike i matematike imaju mogućnost dobivanja stipendije Hrvatske narodne banke u sklopu natječaja koji traje do 30. rujna 2019.

Predavaonica

Erasmus iskustvo

Njemački dnevnici, četvrti dio: O njemačkom obrazovnom sustavu

Studenti, kako domaći, tako i strani, nisu došli ovdje dan-dva prije kako to biva na našemu zagrebačkome sveučilištu. Došli su manje-više još 1. 10. Pitate se zašto?

Njemački muzej u Munchenu

Njemački muzej znanosti i tehnologije

Dodjeljuju se stipendije za istraživački rad u Münchenu

Istraživački radovi u njemačkom muzeju odnose se na više znanstvenih disciplina, a rok za prijavu jest 12. listopada.

Japanska zaklada

Zaklada Matsumae International Foundation

Objavljen natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu

Kandidati moraju imati doktorat znanosti, biti mlađi od 49 godina i dobro znati japanski ili engleski jezik.