Financijska podrška

Za doktorski studij u Veroni pokriveni svi životni troškovi!

Verona, Italija

Sveučilište u Veroni pruža vam priliku da provedete 36 mjeseci na doktorskom studiju. Rok za prijavu je 15. travnja 2018!

Ako ste završili diplomski studij i oduvijek vam je bila želja posjetiti Veronu ili nastaviti doktorski studij izvan Hrvatske, sada imate priliku to i ostvariti. Naime, Sveučilište u Veroni nudi 14 stipendija za doktorske studije za istraživače u sljedećim znanstvenim područjima:

  • Umjetnost i humanističke znanosti (Arts and Humanities)
  • Pravo i ekonomija (Legal and Economic Sciences)
  • Zdravlje i život (Health and Life Sciences)
  • Prirodne znanosti i inženjerstvo (Natural and Engineering Sciences).

Oni koji su svojevoljno boravili u Italiji radeći, studirajući i slično dulje od 12 mjeseci u posljednje tri godine, ili nisu završili diplomski studij, ili već imaju doktorat i više od 4 godine istraživačkog iskustva ne mogu se prijaviti jer ne ispunjavaju uvjete za prijavu. Ako ste jedni od onih koji ispunjavaju uvjete i prijavite se za stipendiju, ugovorom se obvezujete na period od 36 mjeseci. Ukoliko vas taj podatak ne straši, utoliko će vas još više usrećiti to da vam stipendija pokriva mjesečni džeparac od 2000 eura, troškove prijevoza od 600 eura mjesečno te mjesečni obiteljski džeparac od 150 eura za one koji već imaju svoje obitelji.

Poduzet će se i posebne mjere za studente s invaliditetom i specifičnim teškoćama u učenju, kao i za kandidate sa statusom izbjeglica i tražitelje azila, o čemu možete više saznati na poveznici.

Rok za prijavu je 15. travnja 2018, a dodatne informacije možete potražiti na poveznici ili se obratiti e-poštom na invite@ateneo.univr.it.

Komentari na članak

Vezani članci

Papirologija

Završetak studija

Vodič kroz papirologiju nakon obrane diplomskoga rada

Donosimo popis svih papira koje morate prikupiti i popis institucija kojima ih morate predati kako biste konačno završili studij i postali punopravni akademski građani.

StudentCuts festival

Internacionalni studentski filmski festival

StudentCuts: prijavite svoj studentski filmski uradak

Ako tražiš svojih 15 minuta slave, prijavi se na natječaj s vlastitim filmom. Rok za prijave je 15. svibnja, a filmovi se mogu prijaviti unutar pet kategorija.

BEST 2015

BEST ZAGREB

Spojite putovanje i učenje, prijavite se na ljetne seminare

BEST Zagreb studentska je udruga koja djeluje na 96 sveučilišta u Europi. U tijeku su prijave za ljetne stručne seminare koji se održavaju u 22 europske zemlje.

Soft Skills program

Kulturne srijede

Studentice mogu brusiti svoje „meke vještine“ u Kulturnom centru Harmica

Kulturni centar Harmica organizira Soft Skills program u sklopu svojih Kulturnih srijeda. Studentice se mogu prijaviti do 24. listopada.

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska podrška

Fina dijeli stipendije: mjesečni iznos do 3000 kuna

Financijska agencija – Fina raspisuje natječaj za stipendiranje do 5 studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000 kuna neto. Prijave su otvorene do 21.11.2018.