Aplikacija koja mijenja način na koji (ne)radimo

VIDEO: Predstavljen Gigley, aplikacija uz koju će studenti moći lakše dodatno zaraditi

gigley app

Gigley, prva hrvatska aplikacija za jednokratne i povremene poslove, predstavljena je i kod nas. Ovim inovativnim načinom za traženje te nuđenje posla, čak će i studenti moći pronaći brz i efikasan način zarade.

Koliko ste puta u životu izgovorili jednu od sljedećih rečenica: Dao bih 100 kn samo da netko sad umjesto mene ode po namirnice u trgovinu ili Ajme, da mi barem netko hoće očistiti sobu/stan za neke pristojne novce...? Bez obzira na to jeste li lijeni ili jednostavno ne stignete uvijek sve obaviti, imamo super vijest za vas. Odsad sve to netko može napraviti umjesto vas aplikacijom Gigley, koja je od nedavno dostupna za iOS i Android uređaje. Ili pak vi možete za druge obavljati raznorazne zadatke i na taj način podebljati vlastiti novčanik. O čemu se radi?

Hrvatska je bogatija za još jednu zanimljivu aplikaciju. Naime, nedavno je predstavljen Gigley, prva hrvatska aplikacija za jednokratne i povremene poslove. Za razliku od klasičnih portala za zapošljavanje ili primjerice studentskog servisa, ova aplikacija omogućuje potražnju poslova na jednostavnijoj bazi svim fizičkim osobama u Republici Hrvatskoj.

Aplikacija zasad djeluje u desetak različitih kategorija, koje, između ostalog, uključuju pomoć pri obavljanju kućanskih poslova, sitne popravke, čuvanje djece, brigu o kućnim ljubimcima, dostavu, pronalazak osoba za fotografiranje, grafičko oblikovanje, rad na računalu i slično. Ako se, primjerice, selite iz jednog studentskog stana u drugi ili prenosite stvari u studentski dom, vrlo jednostavno možete unijeti svoj oglas. Uz opis posla trebate napisati u kojem je razdoblju njegovo obavljanje predviđeno te cijenu koju ste spremni platiti za taj angažman.

Vaš će oglas odmah postati dostupan radnicima – giglerima, koji se mogu prijaviti ili izraziti interes i ponuditi svoju cijenu. Nakon pregleda profila i dosadašnjih preporuka zainteresiranih giglera, odabirete svojeg radnika. Po završetku angažmana, radite novčani transfer u njegovu Gigley-lisnicu i ostavljate svoju ocjenu kvalitete obavljenog posla.

– Jednostavna i intuitivna aplikacija ubrzo bi mogla promijeniti način na koji organiziramo svoje radno i slobodno vrijeme. Ovako brza i efikasna pomoć dosad nam nije bila dostupna pa smo bili osuđeni na to da pod pauzom na poslu trčimo na tržnicu, provodimo sate puneći iPod novim albumima ili gubimo živce uz nejasne upute za sastavljanje kupljenog ormara, iako bismo radije proveli dan u prirodi uz dodatni par ruku koji će te poslove obaviti umjesto nas. – pojašnjava Ivan Rendulić, 26-ogodišnji osnivač start upa Gigley.

FOTO: gigley.hr

Aplikacija vam neće biti korisna samo ako trebate pomoć, već i ako ste u potrazi za dodatnim izvorom prihoda. Radnici-gigleri također izrađuju svoje profile uz kratak opis svojih vještina, bez obzira na to radi li se o vrtlarenju, iskustvu u čuvanju mlađe braće, besprijekornom peglanju košulja, godinama vozačkog iskustva, montaži videomaterijala ili odličnom snalaženju u Photoshopu. Aplikacijom zatim prate ponudu poslova te se javljaju na one koji su im interesantni i s kojima imaju prethodnog iskustva. Gigley im nudi i slanje prijedloga svojeg honorara, ako smatraju da određeni posao mogu odraditi za više ili manje novca od inicijalne ponude. Idealno za džeparac za izlaske ili novu garderobu!

Vrijedi još reći kako je aplikacija Gigley trenutno dostupna za besplatno preuzimanje na sve uređaje s iOS i Android platformom. Aktivnim korisnicima aplikacije dodatno je potreban i PayPal račun za novčane transfere. Za više informacija posjetite službenu stranicu.

Što čekaš? Isprobaj i ti Gigley!

Komentari na članak

Vezani članci

Note

Na današnji dan

Rođen Boris Papandopulo, hrvatski Mozart

Među najplodnija i najpotentnija imena hrvatske glazbene povijesti uklesano je i ono Borisa Papandopula, čovjeka koji je posjedovao grad, posljednjeg guvernera Kavkaza, muža striptizete i hrvatskog Mozarta.

Sila se budi

„Ratovi zvijezda“

„Sila se budi“ dosegla milijardu dolara zarade u samo 12 dana

„Sila se budi“ je trenutno u svijetu zaradila oko 1,1 milijardi dolara, no jednom kada doživi premijeru u Kini, mnogi stručnjaci vjeruju kako će se popesti na sam vrh ljestvice filmova s najvećom zaradom u povijesti. 

Ilustracija posao

Zapošljavanje

Par trikova za traženje posla kad vam je CV siromašan

Krajnje je vrijeme da se osamostalite i počnete živjeti od vlastitoga rada. Premda nemate iskustva, ne gubite nadu u pronalazak posla. Potrebno je samo malo upornosti i lukavstva.

Instagram Layout - nova

Nova Instagramova aplikacija

Instagram ima novu aplikaciju za sve željne novih efekata

Instagram je odlučio izbaciti još jednu samostalnu aplikaciju koja korisnicima omogućuje stvaranje kreativnih i umjetničkih kolaža.

jak

Nova aplikacija

Za Splićane više nema reda u menzi: u svako doba znaju saldo na X-ici, jelovnik i ima li gužve

Sveučilište u Splitu svake godine niže sve bolje rezultate, a sada su izbacili i fantastičnu aplikaciju pomoću koje se može saznati sve što bi moglo zanimati studente.