Iskustva studenata

Upoznaj poslodavce i pronađi posao prije roka na Career Boot Campu!

Sudionici

Sudjelovanje na svemu u potpunosti je besplatno, a ako se dvoumite je li ovaj projekt za vas, pročitajte iskustva bivših polaznika Career Boot Campa!

Student/ica si završnih godina fakulteta? Nakon diplome želiš odmah pronaći posao?

Želiš ostvariti kontakte s budućim poslodavcima?

Želiš se dodatno educirati za kvalitetnije predstavljanje na tržištu rada?

Ako su odgovori na sva ova pitanja da, pozorno prati, jer uskoro počinju prijave za novi ciklus Career Boot Campa!

Internetski portal posao.hr od 16. do 19. srpnja 2015. u Zadru će organizirati treći Career Boot Camp na kojem će se odabrani studenti završnih godina fakulteta pripremiti za ulazak na tržište rada te svojim vještinama i znanjima predstaviti budućim poslodavcima. Okupljanje nove grupe studenata nastavak je protekla dva Career Boot Campa održana u 2014. godini, koji su izazvali velik interes studenata i poslodavaca.

U četiri dana odabrani će studenti raditi na rješavanju zadataka s budućim poslodavcima, sudjelovati na predavanjima i brojnim radionicama na kojima će učiti o načinu funkcioniranja korporativnog svijeta i kulture. studenti će tako moći saznati koje vrline, znanja i vještine poslodavci traže, kako graditi svoju karijeru, u koja znanja uložiti trud i vrijeme, saznati što poslodavci očekuju od njih te druge informacije koje će im omogućiti osobni i profesionalni razvoj.

Career Boot Camp posebno će koristiti stručnjacima iz ljudskih resursa koji će moći upoznati i kontaktirati najmotiviranije studente, pratiti njihov razvoj iz akademskog u poslovni svijet te im ponuditi stručne prakse ili ih potencijalno zaposliti u svojim tvrtkama. Pronalazak mladih, proaktivnih zaposlenika, njihovo zapošljavanje i razvoj izazovi su za mnoge tvrtke koje su svjesne važnosti zapošljavanja perspektivnih mladih osoba.

Simulacija intervjua za posao
 
Simulacija intervjua za posao, FOTO: posao hr
 
 

Krajnji cilj Career Boot Camp jest stvoriti bazu najboljih studenata koji će nakon završenog fakulteta dobiti poslovne ponude i kvalitetan networking s ostalim studentima i stručnjacima iz ljudskih resursa vodećih hrvatskih tvrtki.

Podsjetimo, Career Boot Camp jedinstveni je projekt ovakve vrste u Hrvatskoj – riječ je o višednevnom interaktivnom događanju na kojem izabrani studenti sudjeluju u radionicama, rješavanju zadataka te se svojim znanjima i vještinama predstavljaju stručnjacima iz upravljanja ljudskim resursima vodećih internacionalnih i domaćih kompanija.

Iskustva bivših polaznika

Sudjelovanje je u potpunosti besplatno, a ako se dvoumite je li ovaj projekt za vas, pročitajte iskustva bivših polaznika Career Boot Campa!

– Iskreno, nikad nisam previše razmišljao o nužnosti usmjeravanja svoje profesionalne karijere. Smatrao sam da će se to nekako dogoditi samo od sebe te da ću automatski nakon završetka fakulteta biti kompetentan za tržište rada. Međutim, u završim godinama akademskog obrazovanja uvidio sam da tržište rada počiva na dijametralno suprotnim principima te da je promišljanje o budućoj profesionalnoj karijeri i uspostavljanje poslovnih kontakata nužan preduvjet za profesionalni razvoj.

Stoga sam tražio programe koji će mi omogućiti da steknem takva znanja, i kada sam na internetu naišao na CBC, bez razmišljanja sam se odlučio prijaviti. – izjavio je Ivan Fedor, sudionik prvog izdanja Career Boot Campa te student završne godine komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Jutarnje rutine
 
Jutarnje rutine, FOTO: posao hr
 
 

O dobrom projektu glas se daleko čuje, pa se i Ante Čavlina, sudionik drugog izdanja Career Boot Campa, ohrabrio na prijavu na nagovor prijatelja:

– Na Career Boot Camp prijavio sam se na preporuku prijatelja koji je kao sudionik prethodnog bio oduševljen organizacijom edukativnog sadržaja, prilikom za formalnim i neformalnim druženjem s vodećim ljudima HR-a iz nekoliko renomiranih poduzeća i samom atmosferom tijekom ta četiri dana Prijavu sam vidio kao priliku da usavršim postojeća znanja i vještine, steknem nova znanja i dobijem viziju što i kako nakon diplome.

Čavlina se nakon završenog CBC-a zaposlio u jednoj od tvrtki koje su se predstavile na kampu, a dobio je ponudu još jedne firme. Njegovim riječima:

– Smatram da sam puno napredovao, naučio na što se fokusirati kod prijave za posao, kako napraviti adekvatan CV, uskladiti i prilagoditi verbalnu i neverbalnu komunikaciju za intervju i razne cake koje danas-sutra mogu napraviti razliku.

Da nije sve zabava, već ima i malo smijeha, otkrio nam je Fedor:

– Posebno su bila zanimljiva kasnovečernja druženja sa svim sudionicima. Međutim, nezaboravno iskustvo bilo je kada smo u sklopu team buildinga morali rješavati brojne zadatke doslovno trčeći po Zadru. tako smo Englezima pričali vic na hrvatskom, nitko ništa nije razumio, ali svi smo se jako nasmijali.

Čavlina je također podijelio anegdotu-dvije:

– Teško je izabrati jednu ili dvije anegdote, ali bih ipak izvojio kolegu koji na čuđenje domaćeg stanovništva imitira galeba, oskudno odjeven u plićaku. Druga je izraz lica spremačice hotela kad je nakon jedne zanimljive noći ušla u sobu i vidjela zavjesu na krevetu (da ne pričam da se u to vrijeme jedan od nas tuširao otvorenih vrata, ali nećemo o tome).

Za kraj, dečki su odlučili svim zaintrigiranim poručiti pokoju mudru riječ te ih ohrabriti za sudjelovanje na ovogodišnjem CBC-u, čije prijave uskoro počinju.

– Shvatite ovo ozbiljno jer je CBC uistinu odskočna daska za dotično tržište. Odabranici će se moći družiti i učiti od najboljih HR menadžera, potencijalno dobiti priliku za dokazivanje kroz neku od studentskih praksi i primijeniti stečena znanja usvojena u teoriji. – otkrio nam je Čavlina.

– Prijavite se definitivno, naučit ćete puno toga, upoznati krasne ljude i sigurno ćete jednom kasnije u životu, kada postanete uspješni poslovni ljudi, reći da vam je drago što ste bili dio CBC tima. – zaključio je Fedor.

Informacije o projektu pratite na stranicama CBC-a, a Studentski.hr donosi vam sve relevantne vijesti na vrijeme!

Komentari na članak

Vezani članci

Erste Fragmenti

Natječaj za mlade umjetnike

Prijavite svoje radove na projekt "Erste fragmenti"

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3 000 kuna.

3. Dan karijera

Treći „Dan karijera”

Sveučilište u Dubrovniku priprema studente za tržište rada

U četvrtak 25. veljače održava se treći po redu „Dan karijera” u Dubrovniku. Događaj je izvrsna prilika mladima da razviju vještine za budući profesionalni rad.

Live Museum Split

Udruga Dioklecijanova legija

Traže se glumci za „Živi muzej”

Voliš glumiti? Dobro ti ide engleski jezik? Prijavi se, postani dio Živog muzeja i zaradi svoj glumački honorar!

Studenti

Projekt Ecole 42

U Parizu otvorena prva škola bez učitelja i knjiga

Studenti će se koristiti resursima koje će tražiti sami, a škola je opremljena vinarijom s 5000 boca vina.

Career Boot Camp slika 1

Career Boot Camp 2015.

Iskustva studenata: "Oslobodite se strahova ili ograničenja koja vas sputavaju"

Prijave za ovogodišnji Career Boot Camp završavaju 21. lipnja, a ukoliko još uvijek razmišljate o tome trebate li se prijaviti, u nastavku vam donosimo iskustva prošlogodišnjih sudionika.