Lijepe vijesti za studente

TVZ smanjio školarine za više od 60%

FOTO: Pinterest

Prema novom izračunu za akademsku godinu 2019/2020. studenti koji ostvare 50 – 54 ECTS-a, umjesto dosadašnjih 5000, plaćat će 2000 kuna, dakle više od 60% manje nego do sada. Pojeftinila je i cijena ponovnog upisa kolegija.

Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu na svojoj Facebook stranici objavio je novi izračun školarina. Naime, na TVZ-u ne vrijede pravila plaćanja školarine prema ECTS bodovima, kao što je to slučaj kod većine ostalih fakulteta. Tako su do sada svi redovni studenti koji prikupe manje od 55 ECTS bodova morali plaćati puni iznos od 5000 kuna.

Prema novom izračunu za akademsku godinu 2019/2020. studenti koji ostvare 50 – 54 ECTS-a, umjesto dosadašnjih 5000, plaćat će 2000 kuna, dakle više od 60% manje nego do sada. Pojeftinila je i cijena ponovnog upisa kolegija, koja je s 500 kuna spuštena na 100, odnosno 200 ako se kolegij upisuje više od dva puta.

Studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu školarinu od iduće akademske godine mogu platiti u četiri rate: prvu pri upisu zimskog semestra, drugu ratu do 31. prosinca 2019, zatim treću pri upisu ljetnog semestra i posljednju ratu do 31. svibnja 2020.

Detaljan opis izračuna školarine za novu akademsku godinu nalazi se na vizualu:

FOTO: Facebook
 
Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu zahvalio se svima koji su pomogli pri borbi za niže školarine, uključujući prošli saziv Zbora te Upravu predvođenu dekanom Goranom Malčićem i prodekanom za nastavu i studente – Borisom Uremovićem. Također najavljuju nastavak pregovora u želji da novi model izračuna školarina učine još pravednijim.

Komentari na članak

Vezani članci

Ryanair

Ryanair u suradnji s Rumbo.es

Kupite povratne aviokarte za Pariz i Dublin od 18€

Ryanair ponovno iznenađuje! Iako je tek početkom veljače na službenim stranicama objavljen cjenik ovosezonskih letova koji počinju krajem ožujka, a traju sve do kraja rujna, u suradnji s brojnim portalima nude i dodatne popuste na već niske cijene.

Američka zastava

Odlazak u inozemstvo

Kako raditi, studirati i stanovati u SAD-u

Minimalna satnica je oko 44 kune, do New Yorka možete već za 4,295 kune, a što je H1B viza te koliko iznose školarine u SAD-u, pročitajte u tekstu.

Kape u zraku

Studijski programi

Na TVZ-u pokrenut novi studij Digitalna ekonomija

Kako bi se zadovoljila potreba tržišta rada za stručnjacima čiji će ishodi učenja jamčiti sposobnost fleksibilne primjene informacijskih tehnologija, poduzetništva i digitalnog marketinga u različitim okruženjima, TVZ pokreće specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija.

Požar

Natječaj

TVZ dodjeljuje stipendije vatrogascima

– Ove godine odlučili smo dodijeliti šest stipendija našim vatrogascima te im se tako zahvaliti i iskazati svoje poštovanje. – istaknula je dekanica TVZ-a.

TVZ Mc2 Speed Date

TVZ Mc2 Speed Date

Dizajneri i programeri natjecat će se u izradi mobilnih aplikacija za hranu

– Ove godine kao IT zajednica želimo i trebamo puno dobrih mobilnih aplikacija, a još više kvalitetnih i proaktivnih mladih ljudi, pa smo odabirom ove teme htjeli motivirati što više natjecatelja. – izjavio je Damir Popović.