Financijska podrška

Sveučilište u Zagrebu objavilo Natječaj za stipendije; dodjeljuje ih 500

Isto

Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje ukupno 500 stipendija u pojedinačnom iznosu od 10 000 kuna. Prijave studenata za jednu od četiriju kategorija zaprimaju se do 7. travnja u ponoć.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojim mrežnim stranicama Natječaj za dodjelu stipendija za ak. god. 2018/2019. Ukupno 500 stipendija u četirima kategorijama dodijelit će se redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih te diplomskih studija Sveučilišta.

Studenti se na Natječaj mogu prijaviti od 20. ožujka 2019. do 7. travnja 2019. u ponoć. Prijave se vrše elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na stranici Sveučilišta. Pristupa joj se korištenjem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. 

Za izvrsnost se dodjeljuje 350 stipendija, studentima nastavničkih studijskih programa u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM 40 stipendija, uspješnim studentima sportašima 10 stipendija te onima slabijega socioekonomskoga statusa 100 stipendija. Kandidati se mogu prijaviti samo u jednoj kategoriji. Iznos je pojedine stipendije, za svaku od navedenih kategorija, 10 000 kuna.

Opći kriteriji pri vrednovanju prispjelih molbi na Natječaj bit će uspješnost u studiju (prosjek ocjena svih položenih ispita i ukupno stečeni ECTS bodovi do 30. rujna 2018.) te  dodatna postignuća (Rektorova i Dekanova nagrada). Detaljnije informacije dostupne su u tekstu Natječaja objavljenom na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

MZOS logo

Javna rasprava

MZOŠ: Nacrt izmjena i dopuna Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju

Prema Nacrtu povećan je maksimalan iznos prihoda, ministar može raspisati natječaj za dodjelu državne stipendije više od jednom te Ministarstvo ima pravo obustaviti isplatu stipendija ako se utvrdi da su netočni podaci u Izjavi o zajedničkom kućanstvu.

Promocija studenata

Akademska godina 2016/2017.

Raspisan natječaj Grada Zagreba za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom

Rok za podnošenje molbi na natječaj je 24. studeni 2016. godine, uključujući i taj datum.

Rektorat pročelje

Sjednica Rektorskog zbora

Dovodi se u pitanje edukacija na visokoobrazovnim i znanstvenim institucijama

Održana je šesta sjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske u tekućoj akademskoj godini. Zaključeno je da nedovoljno financiranje znanosti dovodi u pitanje provođenje nacionalne znanstvene politike.

Pravni fakultet, Split

'Afera' Natječaj

Bivši studentski pravobranitelj Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Pasko Tomaš očitovao se o svojoj ostavci

Danas se i sam Tomaš odlučio oglasiti po pitanju ostavke i objasniti razloge iste.

gw

Promicanje kvalitete fotografske umjetnosti

Izvrsna prilika za mlade fotografe

Ako ste amaterski ili profesionalni fotograf, ovaj natječaj stvoren je za vas.