Akcija Korak u život

Stipendiraju se studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi; mjesečni iznos 1600 kn

Stipendije "Korak u život"

Mjesečni iznos stipendije koja se dodjeljuje studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi u sklopu akcije Korak u život na period od pet akademskih godina iznosi 1 600 kuna. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 1. studenoga.

Kako bi se desetoj generaciji djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućio nastavak školovanja, u sklopu humanitarne akcije Korak u život raspisan je natječaj za stipendiranje studenata. Odnosi se na tekuću akademsku godinu.

Godišnje u Hrvatskoj više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nema mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja jer gube zakonsko pravo smještaja u domovima i udomiteljskim obiteljima. Kako bi im pružio priliku da se obrazuju, Rotary klub Zagreb Kaptol već desetu godinu zaredom nastavlja s humanitarnom akcijom koja je do sada osigurala više od 220 pojedinačnih stipendija.

Mjesečni iznos stipendije koja se dodjeljuje na period od pet akademskih godina iznosi 1 600 kuna. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 1. studenoga, a odluku o dodjeli stipendija donosi upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol u roku od 15 dana po završetku natječaja.

Jubilarno deseto izdanje akcije obilježit će centralno događanje – veliki glazbeni koncert 10. Korak u život koji će se održati 25. studenoga 2018. u 20 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu uz izravan prijenos na HRT-u. Uz prodaju ulaznica za koncert, sredstva za novu generaciju studenata prikupljat će se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 od 1. studenoga do 12. siječnja 2019. te izravnim uplatama na žiro račun akcije HR4723600001502398283.

Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2018/2019, obrazac za prijavu i ostalu dokumentaciju pronađite ovdje, a više o humanitarnoj akciji na stranici Korak u život.

Komentari na članak

Vezani članci

START-UP Pula postani dio tima

Prijavi se i stekni vrijedna znanja i iskustva

START-UP udruga prima nove članove i volontere

Start-Up udruga iz Pule raspisala je natječaj za uključivanje studenata u kreiranje i provedbu projekata za 2015. godinu, a svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem životopisa najkasnije do 22. veljače.

Knjiga

Petrarca Fest 2017

Najbolji soneti pišu se u čast Petrarcina rođendana

Ako pišete poeziju u obliku soneta, prijavite se na Petrarca Fest, neformalno pjesničko natjecanje koje se održava u Zagrebu.

1

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Osječko sveučilište raspisalo natječaj za dodjelu stipendija

Osječko sveučilište dodjeljuje 200 stipendija i 10 potpora redovitim studentima. Prijave traju do 14. prosinca.

ISTO

Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za studiranje na Sveučilištu u Bologni

Međunarodni studenti bolonjskog Sveučilišta u idućoj akademskoj godini imaju pravo na financijsku potporu do 11 tisuća eura te oslobađanje troškova školarine. Rok je za prijavu 31. siječnja.

Najtječa ZABA

Fotonatječaj "Zagreb očima studenta"

Fotkaj duh i ritam Zagreba i osvoji godišnji studentski pokaz!

Studenti, fotkajte duh i ritam Zagreba i osvojite nagradu koja će Vam dobro doći svakoga zagrebačkog dana – ZET-ov godišnji studentski pokaz!