Novčana potpora studentima

Sjajne prilike za stipendiranje budućih poduzetnika i upravitelja stižu iz Beča

https://pixabay.com/en/tie-necktie-adjust-adjusting-man-690084/

MODUL University Vienna dodjeljuje nekoliko punih i djelomičnih stipendija studentima na području poduzetništva te studentima određenih diplomskih studija.

MODUL University Vienna nudi stipendije za studente na području Master of Business Administration programa. U ponudi za MBA program stoje dvije pune stipendije u iznosu od 25 000 eura te 15 djelomičnih stipendija u vrijednosti od 12 500 eura. Prilikom odabira dobitnika u obzir će se uzeti akademski rezultati, radno iskustvo, razina poznavanja engleskog jezika, iskustvo u inozemstvu, aktivnost izvan kurikuluma i uključenost u zajednicu.

Prijave za stipendiju vrše se na poveznici, a za dobivanje stipendije, studenti moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

  • Priložiti dokaz o završenom prvom sveučilišnom stupnju obrazovanja ili nekom drugom odgovarajućem stupnju, s minimalnim trajanjem studija od tri godine
  • Imati minimalno tri godine profesionalnog iskustva (to ne uključuje vrijeme provedeno na praksi)
  • Priložiti dokaz o poznavanju engleskog jezika na razini C1 (npr. TOEFL, IELTS, Cambridge certificate, itd.) budući da će se sva predavanja održavati na engleskom jeziku. U sklopu sveučilišta nudi se i mogućnost polaganja ovog ispita.

FOTO: Flickr

Isto sveučilište nudi tri stipendije u iznosu od 24 000 eura za studente na diplomskim studijima, za smjerove Upravljanje, Upravljanje u međunarodnom turizmu te Održivi razvoj, upravljanje i politike. Ovisno o programu koji odaberu, specijalizirati se mogu u području digitalnog marketinga, poduzetništva, inovacija i liderstva ili održivog upravljanja i upravne vlasti. Osim punih stipendija, osigurano je i 15 djelomičnih u iznosu od 12 000 eura za bilo koji od tri navedena diplomska programa.

Za ovu se stipendiju također potrebno prijaviti na poveznici te zadovoljiti sljedeće uvjete:

  • Imati završen prvi stupanj visokog obrazovanja (Bachelor's Degree)
  • Priložiti dokaz o poznavanju engleskog jezika na razini C1 za koji se, kao i u prethodnom slučaju, ispit može polagati u sklopu ovog sveučilišta
  • Dostaviti životopis, prijepis ocjena s prvostupanjskog studija i motivacijsko pismo u elektronskom obliku

Stipendisti koji u ovome slučaju ostvare pravo na djelomičnu stipendiju, moraju prvu ratu uplatiti unutar 60 dana od datuma prijave, jer će u suprotnome stipendija biti dodijeljena kandidatu s liste čekanja.

Rok za prijavu u oba slučaja je 15. siječnja 2019., a dodatne informacije možete potražiti na službenoj internetskoj stranici MODUL Vienna University.

Komentari na članak

Vezani članci

UNIQA Applause

Natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju

Iskoristi svoje znanje i približi drugima UNIQA osiguranje

UNIQA vas poziva da ojačate svoj poduzetnički duh i predstavite svoju ideju poslovnoj javnosti. Otvoren je natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju koja će brend približiti klijentima.

Sveučilište Jurja Dobrile, PULA

Aktiviraj se i educiraj!

Budi spreman za tržište rada: prijava za sudjelovanje na projektu

Neke od aktivnosti koje će se provoditi obuhvaćaju upoznavanje mladih s aktualnim mogućnostima usavršavanja za tržište rada, radionice o radnom pravu, komunikacijskim vještinama i pokretanju vlastitog biznisa te druženje mladih s uspješnim poduzetnicima.

Isto

Financijska podrška

Sveučilište u Sussexu dodjeljuje stipendije studentima sportašima

Sveučilište u Sussexu pruža stipendije sportašima u iznosu od 1250, 750 i 500 funti godišnje. Rok je za prijavu 1. listopada.

1

Finale programa „Katalog poduzetničkih ideja”

Aplikacija za ulazak u virtualni svijet financija proglašena najboljom

U četvrtak 28. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli” održano je finale „Kataloga poduzetničkih ideja”. Pobjedu je odnio tim Ekonomske škole iz Pule.

Novac

Nova znanja i iskustva

Nude se stipendije od 950 eura mjesečno za diplomski studij u Nizozemskoj

Do 1. prosinca primaju se prijave za studiranje na Tehnološkom sveučilištu u Delftu, kao i za stipendije od 950 eura mjesečno koje pokrivaju školarinu i troškove života.