The Beloit College iz Wisconsina

SAD nudi stipendije inozemnim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa

money

Još je jedan fakultet u SAD-u otvorio natječaj za stipendiranje. Inozemni se studenti mogu prijaviti za stipendije koje školarinu pokrivaju djelomično ili u potpunosti, i to do 15. siječnja.

Američki The Beloit College iz Wisconsina dijeli stipendije koje pokrivaju razliku između troškova školarine i cijene koju studenti i njihovi roditelji ili skrbnici mogu pokriti. Namijenjene su, dakle, onima nižeg socio-­ekonomskog statusa. Područje studija nije definirano, ali definirana je potrebna razina za osvajanje stipendije – preddiplomski studij.

Svrha je omogućiti studentima izvan SAD-a da dođu u Wisconsin, s obzirom na to da studentski krediti stranim državljanima nisu dostupni. Osim stipendije, Beloit nudi zaposlenje na Kampusu kojim bi se dodatno pomoglo međunarodnim studentima.

Za sudjelovanje u natječaju, potrebno je ispuniti obrazac na službenoj stranici The Beloit College-a i priložiti dokaz o nižem socio-ekonomskom statusu. Rok za prijavu je 15. siječnja 2018. godine

Beloit je drugačiji od ostalih college-a i sveučilišta jer ne razdvaja troškove na, primjerice, troškove za stanovanje, upis ili korištenje tehnologije, već naplaćuje 350$ ukupno za sve troškove. Njihov je točan opis moguće pronaći na poveznici.

Također, nudi i nekolicinu stipendija koje pokrivaju potpunu školarinu, no organizatori ističu kako dodatni troškovi, kao i troškovi putovanja, ne ulaze u stipendiju. Pretpostavlja se kako svaki student koji ostvaruje pravo na potpunu stipendiju ima minimalno 11 000$ godišnje za ostale potrebe studiranja.

Ostale je informacije moguće pronaći na mrežnoj stranici Beloit-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Pas i diploma

Mr. sc. Labrador Kirsch

Pas magistrirao na američkom sveučilištu

Čovjekov najbolji prijatelj nikad ne prestaje iznenađivati.

Hrvatska i EU - zastave

Natječaj Tonina Picule

Klik za bolju Hrvatsku

Ured Tonina Picule, zastupnika u Europskom parlamentu, organizira kreativni natječaj pod nazivom „Klik za bolju Hrvatsku“.

SCZG dvorište

Studentski centar Zagreb

Nove obavijesti vezane uz natječaj za smještaj u studentskim domovima

Donosimo vam popis izjava koje je potrebno priložiti uz zamolbu za smještaj ako koristite stipendije ili zamolbu ne predajete osobno.

Natječaj za fotografe

Natječaj za fotografe-volontere

Kreirajte foto sadržaj na portalu Info zona

Mladi od 18 do 30 godina imaju priliku za besplatnu edukaciju, stjecanje vrijednog iskustva, brojnih poznanstava i kontakata.

FOTO

Natječaj Create the Change

Za umjetničko djelo na temu održivog razvoja i migracije nagrada od 5000 kn

Udruga Breza, jedna od partnerskih organizacija na europskom projektu koji radi na održivom razvoju i migracijama, poziva sve mlade umjetnike da kreacijom suvremenog umjetničkog djela na ovu temu konkuriraju za osvajanje novčane nagrade od 5000 kn, kao i predstavljanje na Svjetskom danu izbjeglica u Osijeku.