Upit Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Riječki studentski zbor predlaže da veći broj studenata ima pravo na više subvencioniranih obroka dnevno

Restoran Kampus

Riječ je o mjestima koja imaju pravo na prehranu razine broj dva, odnosno pravo na potporu za dva kompletna subvencionirana obroka dnevno.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci uputio je prijedlog Ministarstvu znanosti i obrazovanja da se proširi broj mjesta čiji studenti imaju odobreno pravo na prehranu razine broj jedan. Zlobin, Poljane, Veprinac, Rukavac, Klana, Studena, Lisac, Škalnica, Lisac Brgud, Zvoneća, Mune, Rupa, Lipa, Brce, Mošćenička Draga, Medveja, Mošćenice, Brseč i Zagore.

Riječ je o mjestima koja imaju pravo na prehranu razine broj dva, odnosno pravo na potporu za dva kompletna subvencionirana obroka dnevno. Predstavnici studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci vjeruju kako bi se u slučaju prihvaćanja prijedloga olakšalo studiranje studentima s prebivalištem i boravištem u ovih 19 navedenih mjesta. 

Sličan je prijedlog podržalo Ministarstvo prije dvije godine, kada su osim studenata s prijavljenim prebivalištem i boravištem u Primorsko-goranskoj županiji pravo na prehranu razine broj jedan ostvarili i studenti koji dolaze iz Crikvenice, Čabra, Delnica, Novog Vinodolskog, Vrbovskog, Broda Moravice, Fužina, Lokva, Mrkoplja, Ravne Gore, Skrada i Vinodolske općine te s otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba. 

Komentari na članak

Vezani članci

Interaktivna prezentacija Office 365

MZOS, Srce i Microsoft Hrvatska

Besplatni Office 365 online alati za visoka učilišta i studente u Republici Hrvatskoj  

Office 365 usluga studentima, između ostalog, omogućuje pohranu čak 1 TB podataka u oblaku te zajednički rad na raznim kolaboracijskim platformama kao što su OneNote, SharePoint online, Exchange Online, Skype for Business te Yammer, a sve to uz najviše standarde privatnosti i sigurnosti

Zdravi ručak

Pravilna prehrana

11 savjeta za oblikovanje zdravog obroka u menzi

Menze su ponovno pune gladnih studenata. Hrana u menzi općenito se smatra nezdravom. Međutim, uz pametniji izbor ponuđenih jela moguće je zadovoljiti 3 glavna načela pravilne prehrane: umjerenost, raznolikost i ravnotežu.

Sveučilište

sds

Sveučilište u Rijeci provodi projekt potpore rodnoj ravnopravnosti vrijedan 3 milijuna eura

Sveučilište u Rijeci jedan je od jedanaest članova konzorcija na četverogodišnjem europskom projektu kojem je cilj poboljšati strukturnu potporu rodnoj ravnopravnosti u akademskoj zajednici.

Sveučilište

Sveučilište u Rijeci

Raspisani natječaji za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i studentskih aktivnosti

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je dva natječaja za izdavačku djelatnost i studentsku aktivnost, a prijave se primaju do 19. svibnja.

Europa

Odluka Europske komisije

I Sveučilište u Rijeci sudjelovat će u stvaranju Europskog sveučilišta

– Sveučilište u Rijeci prepoznaje u YUFE mreži inovativan skup partnera snažno predanih ciljevima razvoja Europe na temelju izvrsnosti, društvene koristi i osnaživanja stanovništva. – istaknula je rektorica.