Upit Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Riječki studentski zbor predlaže da veći broj studenata ima pravo na više subvencioniranih obroka dnevno

Restoran Kampus

Riječ je o mjestima koja imaju pravo na prehranu razine broj dva, odnosno pravo na potporu za dva kompletna subvencionirana obroka dnevno.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci uputio je prijedlog Ministarstvu znanosti i obrazovanja da se proširi broj mjesta čiji studenti imaju odobreno pravo na prehranu razine broj jedan. Zlobin, Poljane, Veprinac, Rukavac, Klana, Studena, Lisac, Škalnica, Lisac Brgud, Zvoneća, Mune, Rupa, Lipa, Brce, Mošćenička Draga, Medveja, Mošćenice, Brseč i Zagore.

Riječ je o mjestima koja imaju pravo na prehranu razine broj dva, odnosno pravo na potporu za dva kompletna subvencionirana obroka dnevno. Predstavnici studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci vjeruju kako bi se u slučaju prihvaćanja prijedloga olakšalo studiranje studentima s prebivalištem i boravištem u ovih 19 navedenih mjesta. 

Sličan je prijedlog podržalo Ministarstvo prije dvije godine, kada su osim studenata s prijavljenim prebivalištem i boravištem u Primorsko-goranskoj županiji pravo na prehranu razine broj jedan ostvarili i studenti koji dolaze iz Crikvenice, Čabra, Delnica, Novog Vinodolskog, Vrbovskog, Broda Moravice, Fužina, Lokva, Mrkoplja, Ravne Gore, Skrada i Vinodolske općine te s otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba. 

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Provedba cjelovite kurikularne reforme

Ostvarivanje Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije dovedeno u pitanje

„Umjesto da se vrši pritisak na ljude koji marljivo i savjesno rade na izradi novih kurikuluma, odgovorni bi trebali poduzeti mjere koje bi omogućile brže i djelotvornije provođenje svih ciljeva i mjera Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije“, stoji u priopćenju Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije.

Vaga, jabuka i metar

Kalorije vs. sitost

Gubljenje kilograma u samo dva tjedna – mit ili stvarnost?

Gubitak kilograma je dugotrajan proces koji obuhvaća fizičku aktivnost i pravilnu prehranu. Često krenemo u taj proces puni motivacije, a onda shvatimo da se sve odvija vrlo sporo i na tom putu se pomalo izgubimo. Saznajte koliko vremena je potrebno za gubitak kilograma i kako unositi kalorije da bismo brže i kvalitetnije postigli osjećaj sitosti.

Debela vjeverica

Tamara Kordovan

Razlozi zašto se debljam

Debljam se. Mislim ne trenutno, inače se debljam. Znaš zašto? Jer sam u gradu gdje mi majka ne kuha ručak svaki dan i imam posao, faks i fuj obaveze odraslih ljudi tipa pranje veša, suđa, presađivanje cvijeća, plaćanje računa i tako dalje. Znaš koji je moj pojam nutritivnog i zdravog obroka? Tjestenina s tunom. Čisto iz razloga jer je gotova kroz pet minuta.

SDF: Donacija vlasulje

Humanitarna akcija

Studenti pomogli djevojci koja se liječi od Hodgkinova limfoma, a to je tek početak!

Tijekom SDF-a nizom humanitarnih aktivnosti prikupljeno je 19 201,50 kuna, a još 2127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci kako bi se mogle izraditi četiri perike. Za projekt KosaRi donirano je i oko 50 repova kose za izradu perika.

MZOS

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Od ponedjeljka neopravdani sati za izostanke s nastave unatoč štrajku

Za izostanke s nastave u petak nitko neće biti kažnjen. Ministar je pozvao sindikate na to da se s njime sastanu u ponedjeljak ne bi li pokušali postići dogovor i prekinuti štrajk.