Upit Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Riječki studentski zbor predlaže da veći broj studenata ima pravo na više subvencioniranih obroka dnevno

Restoran Kampus

Riječ je o mjestima koja imaju pravo na prehranu razine broj dva, odnosno pravo na potporu za dva kompletna subvencionirana obroka dnevno.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci uputio je prijedlog Ministarstvu znanosti i obrazovanja da se proširi broj mjesta čiji studenti imaju odobreno pravo na prehranu razine broj jedan. Zlobin, Poljane, Veprinac, Rukavac, Klana, Studena, Lisac, Škalnica, Lisac Brgud, Zvoneća, Mune, Rupa, Lipa, Brce, Mošćenička Draga, Medveja, Mošćenice, Brseč i Zagore.

Riječ je o mjestima koja imaju pravo na prehranu razine broj dva, odnosno pravo na potporu za dva kompletna subvencionirana obroka dnevno. Predstavnici studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci vjeruju kako bi se u slučaju prihvaćanja prijedloga olakšalo studiranje studentima s prebivalištem i boravištem u ovih 19 navedenih mjesta. 

Sličan je prijedlog podržalo Ministarstvo prije dvije godine, kada su osim studenata s prijavljenim prebivalištem i boravištem u Primorsko-goranskoj županiji pravo na prehranu razine broj jedan ostvarili i studenti koji dolaze iz Crikvenice, Čabra, Delnica, Novog Vinodolskog, Vrbovskog, Broda Moravice, Fužina, Lokva, Mrkoplja, Ravne Gore, Skrada i Vinodolske općine te s otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba. 

Komentari na članak

Vezani članci

Studentsko naselje Trsat

Pomoć Studentskog zbora i Sveučilišta u Rijeci

Isplaćene 352 subvencije riječkim studentima minimalnih prihoda smještenih u naselje Trsat

Drugu se godinu zaredom studentima Sveučilišta u Rijeci koji su smješteni u naselju Trsat, a čiji mjesečni prihodi u kućanstvu ne prelaze 2161,90 kn, dodjeljuje dodatna subvencija. Ovaj mjesec isplaćene su subvencije za ljetni semestar 2017/18.

Maškarani party u SCRI-u

Studentski centar u Rijeci

Riječki SC organizira „Maškarani party“ za svoje studente; maskirane časti pićem

Studentski centar u Rijeci organizira „Maškarani party“ 1. veljače 2018. u 19 sati. Tko god dođe maskiran, dobit će besplatno piće.

Sveučilište u Splitu

Splitski Studentski centar

Odgovor ravnateljice splitskog SC-a na„ provokaciju” mladih studenata otvaranjem menze

Prije nekoliko dana smo prenijeli članak sa stranica Slobodne Dalmacije u kojem se navodi kako su studenti iz udruge "Mladi HSLS-a" otvorili menzu.

https://pixabay.com/en/technology-information-digital-2082642/

Svjetski dan znanosti za mir i razvoj

„Hrvatski studenti i znanstvenici moći će studirati i raditi u Ujedinjenom Kraljevstvu i nakon Brexita"

– Hrvatska ima iznimno veliki ljudski kapital i educiranu radnu snagu koja zbog loših uvjeta i mogućnosti odlazi u inozemstvo uključujući i Ujedinjeno Kraljevstvo. – navodi Dalgleish. Jedan su od razloga velika ulaganja, posebice u STEM područje.

Sveučilište u Rijeci

Prilika za stjecanje iskustva

Riječki Studentski zbor traži novog Pravobranitelja, članove, voditelje, koordinatore...

Otvorene su prijave za Studentskog pravobranitelja, članove i voditelje ureda i zbora te koordinatore. Prijaviti se mogu studenti Sveučilišta u Rijeci, a ostali uvjeti ovise o poziciji.