Financijska podrška

Raspisan specifičan natječaj za stipendije namijenjen (studentima) fotoreporterima

Novinarstvo

Vodeća svjetska platforma za distribuciju vijesti nudi osam stipendija za najbolje projekte fotoreportera i onih koji se tako osjećaju. Prijave se zaprimaju do 10. studenog.

Thomson Reuters otvorio je natječaj za dodjelu čak osam stipendija fotoreporterima ili studentima iz tog područja kako bi ih potaknuo na inovativno i kreativno razmišljanje. Ključna je stavka da kandidati ne moraju biti profesionalni fotoreporteri da bi se prijavili, ali moraju dokazati da su sposobni jedan svoj projekt provesti dokraja. Njihove će priče i fotografije objaviti na svojim vodećim svjetski poznatim platformama.

Prijaviti se može do 10. studenog ove godine, a stipendiranje traje u periodu od jedne godine, od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine Kandidati se mogu prijaviti ispunjavanjem obrasca na internetu, ali moraju dokazati predanost zanatu, kao i sposobnost da kvalitetno odrađuju zadano. Osim ispunjenog obrasca potrebno je poslati životopis, pismo s opisom projekta u čije svrhe bi se stipendija koristila te portfelj s 35 do 50 slika. Organizatori savjetuju da se predlože projekti koji bi bili blizu kandidata jer žele da se pokrije širi raspon zajednica i lokaliteta iz cijelog svijeta. Njihov je cilj na globalnoj razini prikazati što različitije priče i zanimljivosti.  

Osmišljavanjem projekta studenti će se uključiti u tijek globalnih događanja i u rad vlastitog lokaliteta. Projekt mora biti lokalno ili nacionalno važan te pridobiti srce žirija koji će odlučivati koji će projekti osvojiti potporu.

Dodjeljivanje fotoreporterskih stipendija započinje prvog dana međunarodnog festivala fotonovinarstva Visa pour l'Image koji se održava u Perpignanu, u Francuskoj. Kandidati koji posjete festival moći će na štandu Reutersa pregledati portfelj i savjetovati se s urednicima The Wider Image portala Gabrielle F. Johnson i Marike Kochiashvili. Također, pojedini će Reutersovi fotoreporteri ostati na razgovoru te analizi i recenziji fotografija.

Jedan je od mentora koji će voditi stipendiste u svijetu vrhunskog fotonovinarstva Yannis Behrakis, najboljim fotoreporter u pokrivanju priče o migrantskoj krizi 2016. On je također bio dio tima koji je osvojio Pulitzerovu nagradu iste godine Osim Behrakisa, dvojica Reutersu najvrednijih fotoreportera jesu Goran Tomašević, rodom iz Beograda, te Damir Šagolj koji se rodio u Sarajevu. Obojica će nagrađivanih novinara i dobitnika Pulitzerove nagrade biti na štandu Reutersa na festivalu Visa pour l'Image.

Thomson Reuters, poznato kao poduzeće odgovora (answer company), stipendijama želi privući i okupiti najtalentiranije fotoreportere te pomoći u stvaranju nove generacije onih koji će slikom i tekstom prenositi istinite priče. Vodeća je to tvrtka u distribuciji vijesti, koja će objaviti slike iz portfelja stipendista. Fotografije će biti objavljene na svjetskim platformama kao što je portal The Wider Image.

Komentari na članak

Vezani članci

William i Kate u kadi

Umjetnost na drugi način

FOTO: Upoznajte Alison Jackson, majstoricu manipuliranja fotografijama slavnih osoba

 ssssKako izgledaju njene manipulacije sa princom Williamom i Kate Middleton, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Davor Zupičić

„Crowdfunding” kampanja

Student ADU-a izrađuje fotografski esej o važnosti skloništa za nezbrinute životinje

Davor Zupičić „crowdfunding” kampanjom prikuplja novac potreban za snimanje analognih fotografija u Dumovcu i sudjelovanje u izložbi na Akademiji dramske umjetnosti

naslovna novinar

Primamljiv i zanimljiv posao

10 razloga zašto mladi ljudi žele biti novinari

Novinari prate sve, govore glasno i hrabro ono što se drugi boje reći, ne samo na radnom mjestu već i u svakodnevnom životu.

Danijela Jozić (Tportal.hr) na FPZG-u

Predavanje na FPZG-u

„Maraton karijera”: Danijela Jozić upoznala studente s novinarskom profesijom, a Igor Pekija objasnio što je „media monitoring”

– „Maraton karijera” je hvalevrijedan projekt jer samo na ovakav način studenti mogu dobiti pravu sliku o tome što ih čeka u profesijama koje odaberu u budućnosti. – rekla je Danijela Jozić.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153146089380660&set=gm.10153283854247390&type=3&theater

Na današnji dan

Snimljena povijesna fotografija SD-a „Stjepan Radić”

– Od doma daleki dome, prirast'o si srcu mome. Sto koraka tu od Save dočekasmo mnoge zore plave. –