Financijska podrška

Raspisan specifičan natječaj za stipendije namijenjen (studentima) fotoreporterima

Novinarstvo

Vodeća svjetska platforma za distribuciju vijesti nudi osam stipendija za najbolje projekte fotoreportera i onih koji se tako osjećaju. Prijave se zaprimaju do 10. studenog.

Thomson Reuters otvorio je natječaj za dodjelu čak osam stipendija fotoreporterima ili studentima iz tog područja kako bi ih potaknuo na inovativno i kreativno razmišljanje. Ključna je stavka da kandidati ne moraju biti profesionalni fotoreporteri da bi se prijavili, ali moraju dokazati da su sposobni jedan svoj projekt provesti dokraja. Njihove će priče i fotografije objaviti na svojim vodećim svjetski poznatim platformama.

Prijaviti se može do 10. studenog ove godine, a stipendiranje traje u periodu od jedne godine, od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine Kandidati se mogu prijaviti ispunjavanjem obrasca na internetu, ali moraju dokazati predanost zanatu, kao i sposobnost da kvalitetno odrađuju zadano. Osim ispunjenog obrasca potrebno je poslati životopis, pismo s opisom projekta u čije svrhe bi se stipendija koristila te portfelj s 35 do 50 slika. Organizatori savjetuju da se predlože projekti koji bi bili blizu kandidata jer žele da se pokrije širi raspon zajednica i lokaliteta iz cijelog svijeta. Njihov je cilj na globalnoj razini prikazati što različitije priče i zanimljivosti.  

Osmišljavanjem projekta studenti će se uključiti u tijek globalnih događanja i u rad vlastitog lokaliteta. Projekt mora biti lokalno ili nacionalno važan te pridobiti srce žirija koji će odlučivati koji će projekti osvojiti potporu.

Dodjeljivanje fotoreporterskih stipendija započinje prvog dana međunarodnog festivala fotonovinarstva Visa pour l'Image koji se održava u Perpignanu, u Francuskoj. Kandidati koji posjete festival moći će na štandu Reutersa pregledati portfelj i savjetovati se s urednicima The Wider Image portala Gabrielle F. Johnson i Marike Kochiashvili. Također, pojedini će Reutersovi fotoreporteri ostati na razgovoru te analizi i recenziji fotografija.

Jedan je od mentora koji će voditi stipendiste u svijetu vrhunskog fotonovinarstva Yannis Behrakis, najboljim fotoreporter u pokrivanju priče o migrantskoj krizi 2016. On je također bio dio tima koji je osvojio Pulitzerovu nagradu iste godine Osim Behrakisa, dvojica Reutersu najvrednijih fotoreportera jesu Goran Tomašević, rodom iz Beograda, te Damir Šagolj koji se rodio u Sarajevu. Obojica će nagrađivanih novinara i dobitnika Pulitzerove nagrade biti na štandu Reutersa na festivalu Visa pour l'Image.

Thomson Reuters, poznato kao poduzeće odgovora (answer company), stipendijama želi privući i okupiti najtalentiranije fotoreportere te pomoći u stvaranju nove generacije onih koji će slikom i tekstom prenositi istinite priče. Vodeća je to tvrtka u distribuciji vijesti, koja će objaviti slike iz portfelja stipendista. Fotografije će biti objavljene na svjetskim platformama kao što je portal The Wider Image.

Komentari na članak

Vezani članci

Davor Zupičić

„Crowdfunding” kampanja

Student ADU-a izrađuje fotografski esej o važnosti skloništa za nezbrinute životinje

Davor Zupičić „crowdfunding” kampanjom prikuplja novac potreban za snimanje analognih fotografija u Dumovcu i sudjelovanje u izložbi na Akademiji dramske umjetnosti

Besplatna fotoradionica za brucoše svih fakulteta

Fotosekcija KSET-a

Besplatna fotoradionica za brucoše svih fakulteta

Ne propustite priliku da u jednom danu svladate osnove digitalne fotografije!

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Prijavite se za stipendije Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Nacionalna će zaklada ukupno podijeliti 432 stipendije. Prijave na natječaj traju do 28. lipnja u 12h.

Iwo Jima-spomenik

Na današnji dan

Podizanje američke zastave na Iwo Jimi

Fotografija podizanja američke zastave na Iwo Jimi jedna je od najpoznatijih ratnih fotografija svih vremena.

Izložba Marije Havaić

Izložba „Čari i vizije Pariza“

KSET na dva tjedna postaje skrovište svih pariških čari

Večeras se u KSET-u otvara izložba fotografija Marije Havaić koja prikazuje Pariz iz dosad neviđene perspektive.