Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje studenata STEM-područja s prosjekom 4.0 ili više

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Svojim stipendistima Comping će osigurati poticajnu financijsku potporu, ali prije svega dugoročnu perspektivu i priliku za ubrzani profesionalni razvoj. Prijave za stipendiju zaprimaju se do 4. veljače.

ICT-tvrtka Comping raspisala je natječaj za dodjelu stipendija. Traži agilne i motivirane studente 3. godine preddiplomskog studija ili 1. godine diplomskog studija nekog od STEM-područja (računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije). Ponajprije su zainteresirani za prijave izvrsnih redovnih studenata tehničkih fakulteta (FER, FOI, PMF) ili nekih od srodnih tehničkih veleučilišta, a čiji je prosjek ocjena u dosadašnjem studiju bio 4.0 ili viši.

Svojim stipendistima Comping osigurava poticajnu financijsku potporu, ali prije svega dugoročnu perspektivu i priliku za ubrzani profesionalni razvoj. Već tijekom studija stipendisti dobivaju niz mogućnosti za dodatno učenje raznim predavanjima, pomoć u izradi diplomskog rada i rano uključivanje u konkretne projekte, a cijelo vrijeme njihov razvoj prate iskusni mentori praktičari.

Izbor kandidata obavit će se u tri selekcijska kruga: u prvom krugu provest će se psihologijska procjena (testovima sposobnosti i upitnicima ličnosti). Dobiveni će rezultati prvog kruga uvjetovati uključivanje u drugi krug (selekcijski intervju). Nakon toga oni koji uđu u najuži krug dužni su priložiti svu potrebnu dokumentaciju: ovjereni prijepis ocjena svih položenih ispita, potvrdu o redovnom upisu na fakultet za akademsku godinu 2018/2019, kopiju indeksa, izjavu kandidata da nije korisnik stipendije po istoj osnovi te po potrebi i potvrdu o zadnjoj plaći (za kandidate slabijeg socijalnog statusa). Treći i završni krug uključuje razgovor s predsjednikom i članovima uprave Compinga.

Prijave se zaprimaju do 4. veljače na poveznici. Testiranje, prvi krug, odradit će se do 15. veljače, selekcijski intervju do 22. veljače, a razgovor s upravom do 1. ožujka. Potpisivanje Ugovora o stipendiranju zakazano je za 8. ožujka 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

Umjetnost - kistovi

i-Portunus

Prijavite se za potpore kratkoročnim programima međunarodne mobilnosti umjetnika

Pilot-projekt kojim će se testirati različiti pristupi za potporu međunarodne mobilnosti europskih umjetnika i profesionalaca u kulturi podržat će do 500 kratkoročnih međunarodnih mobilnosti ove godine, a prijave su otvorene do 5. rujna 2019.

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Financijska potpora

Zaklada branitelja raspisala natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata; donosimo uvjete i popis potrebne dokumentacije

Do 25. studenoga otvoren je Natječaj za ostvarivanje potpore za obrazovanje za akademsku 2019/2020. godinu. Od rujna do lipnja isplaćuje se po 500 kuna, a pokriva se i dio troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u iznosu od 6000 kuna.

Isto

Natječaj

Prijavite se za jednu od četiri stipendije i studirajte u Kini

U tijeku je natječaj za stipendije Vlade Narodne Republike Kine. Prijave se primaju do 7. veljače 2020. godine.

Najteži, fax

Istraživanje Sveučilišta u Indiani

Istraživanje potvrdilo: Najteži su fakulteti iz STEM područja, a najlakši iz društvenih

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Indiani pokazuje koliko studenti prosječno tjedno ulože vremena u učenje, pisanje seminarskih radova i ostalih obveza koje imaju na fakultetu.

Alpe; Izvor: https://pixabay.com/en/nature-france-alps-haute-savoie-3221782/

Europski forum Alpbach

Stipendije za okupljanje mladih u Alpama oko raznolikosti i otpora

Mladi do 30 godina starosti mogu se do 30. ožujka prijaviti za stipendiju za sudjelovanje na Europskom forumu Alpbach o temi „Raznolikost i otpor“.