Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje studenata STEM-područja s prosjekom 4.0 ili više

Kune

Svojim stipendistima Comping će osigurati poticajnu financijsku potporu, ali prije svega dugoročnu perspektivu i priliku za ubrzani profesionalni razvoj. Prijave za stipendiju zaprimaju se do 4. veljače.

ICT-tvrtka Comping raspisala je natječaj za dodjelu stipendija. Traži agilne i motivirane studente 3. godine preddiplomskog studija ili 1. godine diplomskog studija nekog od STEM-područja (računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije). Ponajprije su zainteresirani za prijave izvrsnih redovnih studenata tehničkih fakulteta (FER, FOI, PMF) ili nekih od srodnih tehničkih veleučilišta, a čiji je prosjek ocjena u dosadašnjem studiju bio 4.0 ili viši.

Svojim stipendistima Comping osigurava poticajnu financijsku potporu, ali prije svega dugoročnu perspektivu i priliku za ubrzani profesionalni razvoj. Već tijekom studija stipendisti dobivaju niz mogućnosti za dodatno učenje raznim predavanjima, pomoć u izradi diplomskog rada i rano uključivanje u konkretne projekte, a cijelo vrijeme njihov razvoj prate iskusni mentori praktičari.

Izbor kandidata obavit će se u tri selekcijska kruga: u prvom krugu provest će se psihologijska procjena (testovima sposobnosti i upitnicima ličnosti). Dobiveni će rezultati prvog kruga uvjetovati uključivanje u drugi krug (selekcijski intervju). Nakon toga oni koji uđu u najuži krug dužni su priložiti svu potrebnu dokumentaciju: ovjereni prijepis ocjena svih položenih ispita, potvrdu o redovnom upisu na fakultet za akademsku godinu 2018/2019, kopiju indeksa, izjavu kandidata da nije korisnik stipendije po istoj osnovi te po potrebi i potvrdu o zadnjoj plaći (za kandidate slabijeg socijalnog statusa). Treći i završni krug uključuje razgovor s predsjednikom i članovima uprave Compinga.

Prijave se zaprimaju do 4. veljače na poveznici. Testiranje, prvi krug, odradit će se do 15. veljače, selekcijski intervju do 22. veljače, a razgovor s upravom do 1. ožujka. Potpisivanje Ugovora o stipendiranju zakazano je za 8. ožujka 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska podrška

Fina dijeli stipendije: mjesečni iznos do 3000 kuna

Financijska agencija – Fina raspisuje natječaj za stipendiranje do 5 studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000 kuna neto. Prijave su otvorene do 21.11.2018.

Tolerancija

Financijska podrška

EYF pruža novčanu pomoć za realizaciju europskih aktivnosti mladih

Za aktivnosti mladih koje promiču mir, razumijevanje i toleranciju unutar različitih europskih zemalja dodjeljuju se financijske podrške. Rok je za prijavu 1. listopada.

E-građani

Aplikacija „e-Savjetovanje“

Studenti dobili priliku utjecati na kriterije preraspodjele državne stipendije

U tijeku je otvoreno savjetovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju. Studenti i ostali zainteresirani građani imaju priliku javnim komentiranjem utjecati na njegove izmjene putem aplikacije „e-Savjetovanje“.

Goran Gatalica

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

U spomen Dragutinu Tadijanoviću nagrađen Goran Gatalica, stipendirane Tena Andrić i Barbara Tolić

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti nagradila je knjigu pjesama „Kozmolom“, a iz Tadijine zaklade nagrađene su i najbolje studentice književnosti iz Brodsko-posavske županije.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini svojih djedova

Hrvatska školska zaklada raspisala je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata. Prijave traju do 15. svibnja.